Xeon X5460 anakart önerisi

Snape

Kilopat
Asus P5L2-E DDR2 FSB 1066MHZ
4 GB DDR2 RAM
AMD HD 7850 1GB 256 BİT
320 GB 7200RPM HDD
500W PSU
E6400 2.13 GHZ

Elimde Xeon X5460 var bu parçalarıma uygun anakart önerisinde bulunur musunuz ?
Şöyle bi sorun var, işlemcimin arkasında o küçük turuncu banttan yok.
Değiştirme nedenim 7850 ile 6400 işlemcim çok fazla darboğaz yaşıyor. League Of Legends gibi bir oyunu bile darboğazlı bir şekilde oynuyorum.

DDR3 ve G41 chipsetli bir anakart işinizi görür.
Öncelikle yanlış bilgi vermişsiniz. Muhtemelen tam okumadınız.
işlemcimin arkasında o küçük turuncu banttan yok.
Şeklindeki açıklamaya bakarsanız G41 chipsetli bir anakartta çalışmaz. Çünkü işlemci modlanmış bir işlemci değil ve bu tarz işlemcilerin 775 pin anakartlarda çalışması imkansız. Mecburen eğer bu işlemciyi kullanmayı düşünüyorsanız 771 pin bir işlemci almanız gerekecek. Ben açıkçası TR içerisinde bulamadım düzgün bir model. Eğer mümkünse öncelikle işlemcinizin arkasındaki o küçük turuncu bantlı olan ( Yani modlanmış olan ) işlemciyi bulursanız 775 pin bir anakart ile sorunu çözebilirsiniz.

Öncelikle yanlış bilgi vermişsiniz. Muhtemelen tam okumadınız.

Şeklindeki açıklamaya bakarsanız G41 chipsetli bir anakartta çalışmaz. Çünkü işlemci modlanmış bir işlemci değil ve bu tarz işlemcilerin 775 pin anakartlarda çalışması imkansız. Mecburen eğer bu işlemciyi kullanmayı düşünüyorsanız 771 pin bir işlemci almanız gerekecek. Ben açıkçası TR içerisinde bulamadım düzgün bir model. Eğer mümkünse öncelikle işlemcinizin arkasındaki o küçük turuncu bantlı olan ( Yani modlanmış olan ) işlemciyi bulursanız 775 pin bir anakart ile sorunu çözebilirsiniz.

Youtube'de 775 pine modlama videoları var, yapılabilir.

Ayrıca bu işlemciyi kullanması için neden tekrar işlemci alıyor anlayamadım. Sanırım yanlış yazdınız.

Modlu değilmiş işlemcin o halde yurtdışı firmalardan 771 pin anakart bulman lazım ki Türkiye'de zor ve fiyatları pahalıdır. Kendin modlayabilir misin?

Şöyle bir durum var benim g31 anakartım vardı fakat anakart bozuk çıktı.Ben o çentikleri kesmiştim falçata ile. Modlamak diye tabir ettiğiniz şey işlemci yuvasındaki o küçük çentikleri kesmekmi ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı