Xeon x5460 ile İ5 4570'i karşılaştırmak

Hocam sorun çok basit. İşlemciyi taktıktan sonra bunu yapması çok normal. CMOS'u resetleyin. Anakart üzerinde bir jumper olması lazım. 3 Pinli, bunun ikisi bağlıdır. Yerini bir tık kaydırıp sistemi açarsanız CMOS'u resetlersiniz. Üzerinde "clr_cmos" vesaire yazı yazar. Hatta işlemciyi takmadan resetlemiş olsaydınız bu hatayı almazdınız.

aid40069-728px-Reset-Your-BIOS-Step-5.jpg

Hocam gerçekten çok ilgi çekici ve güzel bir sistem olmuş (y)
Bu Xeon işlemcinin günümüz performansını merakla bekleyeceğim. Elimde LGA775 bir anakart var. Sistemi kurup test ettikten sonra performansından memnun kalırsanız bende bu işlemcilerden almayı düşünebilirim :D
Hayırlı olsun !

Cmos'u resetlemeden ekrana görüntü gelmiyor zaten en az 20-30 defa biosu resetledim hatta bir süre sonra biosu resetlediğim halde görüntü gelmemeye başladı.Yani bios resetlemeyle olmuyor.f1 e basıp bios ayarlarına giriyorum ordamı birşeyler yapmam lazım anlamadım.Bios sıfırlamayla olmuyor.Olmazsa haftaya aldığım bilgisayarcıya götürücem. Recep Baltaş'a özelden mesaj atabilen varsa atsın lütfen.

Paylaştigim resme birdaha bakınca "boot ayarlari icin f11 tuşuna basin" yazısını gördüm.Herhalde boot priority i ayarlamam lazim anakart sistemi hangi diskten baslatcagini bilmiyo galiba.Bir kiside demiyor ki boot ayarlarina gir diye:)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı