XFX 6700 XT mavi ekran sorunu

İşletim sistemi
Windows 11

Mr_Sunset

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://mega.nz/folder/pzMxSRZR#zsfV__b2K7uYAj901XSClg
RAM
iki adet bory marka 16 gb ddr4
SSD veya HDD modeli
iki adet 500 gb m2 ssd
Ekran kartı
XFX 6700XT 16gb
Anakart
lga 1700pin
İşlemci
intel 12500
Sorunlar.
Ani takılmalar çökmeler video izlerken tam ekrandan çıkarken donup çökme vb.

Belirtmeyi unutmuşum mavi ekran ekranda belirdiğinde 1 saniye kadar kalıp gidiyor
Ek olarak minidump larda amdkmdag adlı sürücü sanırım hatalı olarak gösteriyor

Windows kurar iken mi yapmam gerekiyor bu işlemi.

Windows format USB'si ile sıfırdan kurulum yaparken böyle yapmıştım bir kere. Bazen işer yarıyor ve verileri windowsold klasörüne taşıyor ancak bazen hata verip işlem yapamadığını da söyleyebiliyor şansa bağlı. Ama yerinde olsam o verileri farklı bir bilgisayar üzerinden yedeklerim, çünkü Windows format sırasında yetkisi olmadan farklı diskleri sıfırlamak gibi kötü huylara sahip. Mesela bende bir sefer format atarken bilgisayarda 4 adet sabit disk mevcut. 3 SSD, 1 HDD var idi bir zamanlar. Ben kurulum yaparken SSD seçmiştim kurulum SSD'ye yapıldı ancak, EFI ve kurtarma bölümleri HDD'ye yapılmıştı HDD'deki verileri sonradan kurtarmam gerekti epey uğraştırdı. Bu yüzden kurulum yapacaksan bütün diskleri çıkart sadece kurulup yapacağın disk kalsın. HDD'yi yeniden biçimlendirdim ve EFİ ile kurtarma bölümü silinmesi sonucu sistem tümüyle gitti, tekrar kurulum ile epey uğraştırdı.

Windows format USB'si ile sıfırdan kurulum yaparken böyle yapmıştım bir kere. Bazen işer yarıyor ve verileri windowsold klasörüne taşıyor ancak bazen hata verip işlem yapamadığını da söyleyebiliyor şansa bağlı. Ama yerinde olsam o verileri farklı bir bilgisayar üzerinden yedeklerim, çünkü Windows format sırasında yetkisi olmadan farklı diskleri sıfırlamak gibi kötü huylara sahip. Mesela bende bir sefer format atarken bilgisayarda 4 adet sabit disk mevcut. 3 SSD, 1 HDD var idi bir zamanlar. Ben kurulum yaparken SSD seçmiştim kurulum SSD'ye yapıldı ancak, EFI ve kurtarma bölümleri HDD'ye yapılmıştı HDD'deki verileri sonradan kurtarmam gerekti epey uğraştırdı. Bu yüzden kurulum yapacaksan bütün diskleri çıkart sadece kurulup yapacağın disk kalsın. HDD'yi yeniden biçimlendirdim ve EFI ile kurtarma bölümü silinmesi sonucu sistem tümüyle gitti, tekrar kurulum ile epey uğraştırdı.

Teşekkürler bu geç saatlerde bile yardım ettiğiniz için. Ama tekrar yazarsam sabah saatlerinde yazarım USB'ye Windows ISO'sunu yazıp yatacağım.

Sorunlar.
Ani takılmalar çökmeler video izlerken tam ekrandan çıkarken donup çökme vb.

Belirtmeyi unutmuşum mavi ekran ekranda belirdiğinde 1 saniye kadar kalıp gidiyor.
Ek olarak minidumplarda amdkmdag adlı sürücü sanırım hatalı olarak gösteriyor.

Sorun RAM'lerde olabilir mi Memtest yapar mısın?

Sorun RAM'lerde olabilir mi Memtest yapar mısın?

Bilgiseyara ulaşamıyorum sorun oluştu bu nedenle Memtest yapamıyorum.

PC'yi USB bellekle başlatın. Disk seçme ekranında hiçbir şey silmeyip Windows kurulu diski seçip ilerleyin. C diskinde Windows.old adlı klasör oluşacak. Verilerinize oradan bakın.

Ya da disk seçme ekranına geldiğinizde bilgilendirin.

İyi günler umarım iyisinizdir çünkü ben değilim ISO dosyası Rufus'ta hata veriyor başka bir program denedim o da olmadı en az 20 defa falan denedim.

İyi günler umarım iyisinizdir çünkü ben değilim ISO dosyası Rufus'ta hata veriyor başka bir program denedim o da olmadı en az 20 defa falan denedim.

Tanıdık bir bilgiseyarcıya götürüp baktıracağım veya ISO dosyası yazdırtacağım artık fazla can sıkmaya başladı.

Son düzenleme:

Tanıdık bir bilgiseyarcıya götürüp baktıracağım veya ISO dosyası yazdırtacağım artık fazla can sıkmaya başladı.

ISO dosyasını indirirken kopma kesilme olduysa normal öyle hata vermesi bir daha indir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı