XFX RX 6600 XT ekran kartına macun sürme

ViolinTR

Hectopat
Merhaba yukarı da belirttiğim ekran kartına sahibim. Ağır oyunlar da yüksek grafikler de genellikle ortalama 75-78 derece oluyor. Kartı 2.el almıştım ve 2 yıl kullanılıyor eski sahibi tarafından. Elim de adını bilmediğim 100 Lira'ya bilgisayarcıdan termal macun almıştım şırınga şeklin de ve daha önce hiç ekran kartına sürmedim. Kendim kartı açıp sürmeli miyim? Ve nelere dikkat edersem iyi olur. Teşekkürler.

Sorun olmaz yani peki diyelim oturdum bayağı oyun oynadım 78 de sabit kalacak mı ki? İlerlemez mi 90 üstüne
Kalır. Siz arada kontrol edin. Ne zaman 85 derece civarına çıkarsa o zaman macun ve ped değişimi yaparsınız.

Edge sıcaklığı mı 78-80 seviyelerine çıkıyor? Hotspot sıcaklığı kaç?

Ekran kartınızı sadece tek sıcaklık parametresi ile iyidir demek doğru olmaz. Detaylı sıcaklıklara bakmamız gerekiyor. Bu yüzden tam yüke sokup tüm sıcaklık grafiğine bakalım sonra net cevap verelim.

Aşağıda uygulama önereceğim size. Arka planda uygulamanın sensörler kısmı açık kalsın. Yüke sokun ekran kartını,furmark testi varsa iyi olur. Sonuçları bir paylaşırsanız memnun oluruz.

Bu sıcaklık için kartı açma bence. Açarsan o iş termal ped değişimine kadar gidebilir.

Bence bu sıcaklık sorun değil.
Termal ped değişimine gitmez niye dersin. Aynı temizliği bende yaptım. Termal pedlere hiç dokunmadan termal macun bakımını yaptım. Termal pedlere hiç bir şey olmadı bakımdan önce ve sonrada hala aynı dercede çalışıyor.

Termal ped değişimine gitmez niye dersin. Aynı temizliği bende yaptım. Termal pedlere hiç dokunmadan termal macun bakımını yaptım. Termal pedlere hiç bir şey olmadı bakımdan önce ve sonrada hala aynı dercede çalışıyor.
Her kartta aynı olmuyor. Bu arkadaşın kart epey kullanılmış. Bu durumda kart söküldüğünde termal pedlerde çatlama, parçalanma durumu söz konusu olabiliyor. Birkaç kez şahit olmuşluğum var. Bu yüzden bu riski her zaman göz önünde bulundurmalı.

Her kartta aynı olmuyor. Bu arkadaşın kart epey kullanılmış. Bu durumda kart söküldüğünde termal pedlerde çatlama, parçalanma durumu söz konusu olabiliyor. Birkaç kez şahit olmuşluğum var. Bu yüzden bu riski her zaman göz önünde bulundurmalı.
Haklısınız hocam ama eğerki kartın durumu kötüyse kartı sökmiyecen mi böyle mi kalsın. O şekilde hareket edersek olmaz. Kartın durumunu net görmemiz gerekiyor. Sıcaklıklar iyiyse açmıyacak zaten. Ama kötüyse açmak zorunda, termal ped değişcekse değişir.
Kartı yüksek sıcaklıklara maruz bırakmak doğru olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı