Xiaomi 11T mi satılmalı yoksa S21FE mi?

irsuya

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Mersin
Daha fazla  
Merhaba, ben 2. el iPhone 11 Pro'ya da XS almaya karar verdim, panellerinden ve inçlerinden ötürü özellikle 11 Pro 5.8 inç ve OLED ekranıyla tam anlamıyla bana hitap ediyor ayrıca 2. nesil AirPods kullanıyorum iyi bir eko sistem olur. Çekmecede 2 tane S3 Neo, birer tane S4, A5 2017, S7 Edge var. S3 Neo'lar sorunsuz ikisinin de bataryası ve birininde ekranı değişti, A5 2017'ninde ekranı değişti. Diğerlerinde herhangi bir değişen parça vs. yok. S21 FE ve 11T'de var, üstteki telefonların yanında bunun bir tanesini daha satacağım, ailem ne kadar para eklerse iki cihazdan bir tanesini alacağım. S21 FE param parça şu an ve yurt dışı, kaydını yaptırdık, 11T'yi ise abim kullanıyor o da yurt dışı ve kaydını yaptırdık, kutusu, orijinal adaptörü şarj aleti vs. hepsi duruyor değişen herhangi bir parçası yok, arka tarafında yakından bakıldığında bile dikkat çekmeyen bir leke var. Kılıfdan dolayı olduğunu düşünüyorum, aklımızda S21 FE'yi yaptırıp 11T'yi satmak var ve abim S21 FE'yi kullanacak bende XS ya da 11 Pro alacağım. S21 FE yurt dışı, abim getirdi ve garantisinin olmadığını öğrendim, şehirde gezmediğimiz telefoncu kalmadı sadece 2 tanesi bakabileceğini söyledi.

Ekran dışında ne gibi bir arızası olduğunu bilmiyoruz, ona göre yaptırıp 11T'yi satacağız, S21 FE'yi satmama sebebimiz değiştireceğimiz ekranının orijinal olmama ihtimali ve sonuçta ekranının değiştiğidir yani çok fazla talep olmayacağı ve fiyatına ciddi anlamda etki edeceğinden dolayı, paraya ihtiyacım var, abim S21 FE'yi kullanırım diyor, böyle yapmaya karar verdik sizce ne kadar mantıklı olur? S21'i orijinal bayide yaptıramam, çok pahalı, bu yüzden 11T'yi satmaya karar verdik. (Abim değil, benden yaşca büyük aşırı samimi olduğumuz kuzenim, yurtdışında yaşıyorlar, Türkiye'ye geldiğinde bizde kalıyor, 11T onun S21 FE ise benim, 11T'nin TR kaydı var, onu satacak parasını bana verecek S21 FE'yi ise yaptırıp satacak ya da kullanacak)

Önerdiğiniz bir şey var mı? İlk yazdığım cihazları mümkün olduğunca pahalıya satmak istiyorum, sarı sitede satmayı düşünüyorum, orada satma EasyCep'e sat (çok bilgim yok) gibi ya da öyle yapma şöyle yap gibi.

@BerkayZ87 @BehzatAmirim @BERWAR

Son düzenleme:
EasyCep gibi yerler düşük fiyattan alıyorlar. Ben olsam 2. elden satarım. Ek olarak 11 Pro daha mantıklı. Bu arada ekranı orijinaliyle değiştirmezseniz değer kaybı yaşar. Ya orijinaliyle değiştirin ya da kırık haliyle satın, satın alacak kişi yaptırır.

Telefoncunun orijinal ekran ile değiştirme ihtimali nedir? Konuşsak orijinal ekran ile değiştiremez mi? Ya da diyelim replikla ekran taktı, kırık halinden daha fazla değeri olur mu ki?

Telefoncunun orijinal ekran ile değiştirme ihtimali nedir?
Sana bağlı bu durum.
Konuşsak orijinal ekran ile değiştiremez mi? Ya da diyelim replikla ekran taktı, kırık halinden daha fazla değeri olur mu ki?
İnsanlar replika ürünlerdense kırık ürünleri tercih ediyor. Çünkü replika da olsa yaptırılmış bir şeyi bir insan tekrar yaptırmak istemez, görsel olarak sorunu yok çünkü. Ama onun çakma olduğu bilincinde olduğu için de üründen soğur ve tercih etmez. Ama kırık olan ürünü uygun fiyata koyarsan satın alıp ekranını kendisi orijinal veya replika yapar, bu onu ilgilendirir.

Anladım, aklımda önce telefoncularla konuşmak var eğer replika ekran takarlarsa riske atmayıp Samsung bayisinde taktıracağım.

11T'nin sende kalması daha iyi. Türkiye cihazı her zaman daha hızlı satılır. Samsung modellerde durum biraz farklı.
S3 Neo'ları 200-300₺ gibi bir fiyata satarsın maksimum.
S4 400₺
S7 Edge-A51200-1300 civarı gider.
İlan vereceksen sadece sarı site değil Letgo,FaceBook Marketplace gibi yerlerde de ver. Kesinlikle daha etkililer.

11T'nin bende kalması iyide bendeki S21 FE'nin çok bir değeri yok, param parça ve onun için ne yapacağım belli değil belki kırık bile satabiliriz, o yüzden 11 Pro alabilmek için 11T'yi satıyorum daha pahalıya gider, sondaki öneriniz için teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapacağım. Şöyle bir şeyde var 11T'nin oyun performansı, işlemci verimliliği vs. çok iyi ama ben oyun oynayan birisi değilim, ekranı büyük geliyor ve açıkçası bana prestijli gelmiyor, benim için günlük kullanım (kamera, sosyal medya, mobil veri ve Bluetooth'daki ekran süresi) ön planda olduğu için tercihim S21'den yana olurdu.

Günümüzde amiral gemilerinin 2 yıl önceki modellerinin bile başlangıç fiyatı 10 bin lira olduğu dönemde önerim. Samsung'un S23 Ultra/Plus (çıkınca) ve Samsung Z serisi ya da iPhone 13/Pro/Max.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…