1- Aldığımda telefonun kendi ROM'u sorunsuz olsa da ben yine de daha güncel olsun diye kendi güncelleyicisinden Global Developer yükledim. Developer ilk aldığım haldeki stabil ROM Antutu sonuçlarından daha düşük sonuç verse de gözle görülür düşüş sağlamadığı için dert etmedim.
2- Kamera ayarlarını kurcalarsan fotoğraf kalitesi saçmalayabiliyor. Standart haliyle çektiğim fotoğraflarda sorun yaşamadım henüz.
3- Paket içeriğinde kulaklık çıkmıyor dışardan tedarik edeceksin. Ben Samsung orjinal kulaklıkta yeterli seviye ses aldım. Sorun olduğunu düşünenlerin profesyonel derecede buna kafayı takmış olanlar olduklarını düşünüyorum. Zenfone 5 kullanmadım bilemeyeceğim.
4- Teknoloji şans işi benim aldığım telefonun parmak izi okuyucusu, kamerası olsun şimdilik sorunsuz görünüyor. Genel anlamda sorun yok dersem doğru olmaz en kaliteli telefonların bile sorunlu üretimleri olabiliyor.
Benim eklemek istediğim şu olur. Garantisi ne kadar var denilse de işinizi en son oraya bırakmaya gayret edin. Uzman değilseniz TWRP, Fastboot ile ROM yüklemeyin. Kesinlikle yanında nano cam koruyucu ve kılıf alın çok hassas ekranı olduğu söyleniyor. Biraz daha beklerseniz Mi6 yüzünden 5S Plus fiyatları düşerse çok daha iyi 5S Plus modelini alabilirsin. Şimdilik bu kadar.