Bende ilk çıktığı haftadan beri Asus Zenfone 2 kullanıyorum. Cihazı aldığımın yılı olmamıştı ki telefon kapandı ve 3 ay açılmadı. Garantiye göndermeye de üşendim yedek telefonum var diye. 3 ay sonra "neyse garantiye göndereyim bari" diyip elime aldığımda açıldı telefon. Böyle saçma sorunlar yaşamıştım. Ayrıca telefonun ekranının sağı ve solunda dokunmatik bozulması yaşandığı için tek el modunda ufak ekranda kullanıyorum.
Ve şimdi yeni bir telefon bakıyorum. Son bir haftadır iyice 1750-2500 TL bandındaki telefonları araştırır oldum. Hatta kafamdaki bazı telefonları gidip denedim 20 Kasım'da. Performans odaklı aradığımdan ötürü Nokia 8'e yönelmiştim (pek şekli umursamıyorum, zenfone 2 kullanmamdan belli olsa gerek

). Lakin Nokia 8'de de screen burn-in probleminin çok yaşandığını gerek yerli forumlarda gerekse reddit gibi forumlarda çok fazla okudum. Sorun genel olarak 4-8. ayda çıkıyormuş. Üzdü o yüzden. Oysa ekran gövde oranını saymazsak, alüminyum kasa olması vs. çok premium bir telefon olarak gelmişti gözüme.
Baktığım, denediğim tüm modeller;
Xiaomi mi a2
Nokia 8
Samsung a7 (2018) - a8 (2018)
Huawei Mate 20 Lite
Huawei P 20 Lite
Asus Zenfone 5.
Nokia 8, alüminyum ve zeiss lensli olmasıyla ilgimi çekmişti. Bir de SD835 işlemci var tabi ki. Monochrome lens, benim gibi siyah beyaz fotoğraf sevenler için çok iyi.
Mi a2'yi beğendim, Nokia 8 gibi alüminyum kasa. Bende Premium bir hissiyat uyandırıyor. Kameraları biraz oynuyordu renklerle ama güzeldi.
Samsung a7'deki 3 kamera ilgimi çekmişti. Sürekli fotoğraf çekenler için güzel olabilir. Arkası cam.
Samsung a8, içinde 4000-5000 mah batarya varmış gibi kalın geldi elime aldığımda. O yüzden direkt eledim.
Huawei'lerin de arkası cam. Kimisi çok iyi diyor, kimisi çok kötülüyor değmez o paraya diyor.
Zenfone 5 ise, kullandığım Zenfone 2'deki sorunlara rağmen nedense hoşuma gitti.
Nokia seçmeyeceğim sanırım, ekran problemi yaşamak istemiyorum ileride. Ne olacağı belli olmaz. Mi a2 alabilme oranım yüksek.
Ben de bir başlık açmıştım. Oraya da bakabilirsin gelen yorumlara vs.
Nokia 8 vs Xiaomi A2 Lite vs Mate 20 Lite vs P20 Lite vs Samsung A7 2018
Sevgi,saygı.