GM 5+ telefonumun bataryası ölmüştü neredeyse ve 1 ay önce batarya değiştirdim. Fakat bugün yüzde 90 şarjda iken 8 saat sonra hiç kullanılmadığı ve arkada bir uygulama açık değilken yüzde 20 şarjı kaldı. Ve değiştirme kararı aldım. Yılbaşında alacağım. Aklımda Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64 GB var. İyi, fiyat performans bir telefon ama MediaTek olması beni tedirgin ediyor. Şöyle ben telefonlarla pek ilgili değilim. Bir kaç okuduğum forumda MediaTek'in 1 veya 2 yıl sonra Snapdragon'a göre çok daha fazla performans düşüşü olduğunu gördüm. Ki bende şuan bu yazıyı yazdığım GM5+'ı 4 senedir kullanıyorum. Ve bir elektronik eşyam bozulmadığı sürece değiştirmem bu yüzden alacağım telefon beni en az 3 sene götürmeli. Performans düşüşü olur gayet normal ama aşırı olmamalı. Fiyat bandına gelirsek maksimum 2000 TL. Oyun oynamıyorum telefonda. Arada bir sıkılınca oynuyorum yani haftada 2 veya 3 saat. Sosyal medya nadir kullanıyorum daha çok video seyrediyorum. Kamerada iyi olsun ama çok abartı değil. Bu yüzden Redmi Note 8 Pro tam istediğim gibi. Fakat bu bahsettiğim sorun hakkında bir arkadaş beni aydınlatırsa çok mutlu olurum. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...