Xiaomi Recovery Mode'da Wipe Data yapılırsa ne olur?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Xiaomi Hyper OS 2.0 yüklü cihazımda recovery moduna girdim. Wipe data gördüm. Bu hard reset mi oluyor? Ayarlardan mı sıfırlamalıyım yoksa buradan mı sıfırlamalıyım telefonu? İkisinin farkı nedir?
Wipe Data veya ayarlardan normal sıfırlama yapınca telefon satın alındığında ilk MIUI ile gelmişti o sürüme mi döner yoksa Hyper OS olarak mı gelir?
Wipe data yapınca mesela açıldıktan sonra kötü niyetli birileri veri kurtarma program gibi şeyler ile dosyaları geri getirebilir mi veya birşey yapabilir mi?

Wipe daha cihaz açılmadığında yapılan bir işlemdir, ikisi de sıfırlar cihazı ama cihaz açılmıyorsa ve kaynağı yazılımsal ise Recovery'e girebiliyorsanız bu şekilde sıfırlayabilirsiniz. Cihazınız HyperOS 2.0 olarak kalmaya devam eder. Cihaz şifreli ise dediğiniz veri kurtarma programı işe yaramaz, ayrıca deplama alanını veri ile doldurmak bu riski de azaltır ama böyle bir güvenlik sorunu oluşacağını sanmıyorum.

Cihazda sıkıntı yok açılıyor çalışıyor iki yoluda yapabiliriz yani. Wipe Data yaptığımda normal sıfırlanmış, yeni cihaz gibi açılacak yani değil mi ROM yüklemek gibi şeyler uğraşmayacağız yani? Bu arada bir arkadaş soruyorda wipe data yapıldıktan sonra cihaza imei atılabiliyor mu?

Son düzenleme:

Cihazda şu anda IMEI var mı, eğer yazılımsal IMEI varsa wipe data ile gidebilir, cihaz modeline göre değişir. Direnç varsa büyük ihtimalle gitmez. Ama eğer sıfırlama yapılacaksa ayarlardan yapılması daha iyi olur. Dediğim gibi wipe data genelde cihaz kapalı iken sıfırlama işlemlerinde (açılmıyorsa, ROM atılacaksa falan) kullanılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…