Dostum buna bir çözüm bulabildin mi? Bende de galeri 70 GB yer kaplıyor. Ama aynı şeyleri zaten ben Google Fotoğraflar kısmında yedekliyorum. Ekstra olarak Galeri'de yedeklemesi saçma ve telefonun hafızasını bitiriyor. Bu arada telefonumda fotoğraf ve video toplam 2.5 GB yer kaplıyor.
Sorun çözüldü!
Öncelikle problemin kaynağı galeri ile Google Fotoğraflar'in birbirine bağlanmış olması ve Google Fotoğraflar şimdiye kadar ne kadar fotoğraf yedeklemisse galeri uygulaması da o kadar fotoğrafi yedeklemis görünüyor ve inanılmaz bir yer kaplıyor. Bende 70 GB yer kaplamıştı. Öncelikle aşağıdaki adımları takip ederek Google Fotoğraflar ile galeri bağlantısını kestim. Bu şekilde galeride artık sadece elinizdeki telefonla çektiğiniz fotoğraf ve videolar kalıyor. Yedeklemis veriler galeriden kalkıyor. Google fotoğraflarda yedekleriniz hala duruyor. Daha sonra telefondaki galeri uygulamasının üstüne basılı kalıp uygulama bilgisi kısmına giriyoruz. Girdiğimiz sayfanın alt kısmında da güncellemeleri kaldır dediğimizde galerinin boyutu sadece içindeki içerik kadar oluyor.
Kanka çok sağ ol cidden kaç zamandır arıyordum çözümünü senin sayende yaptım.