Xiaomi Redmi Note 8 geniş açı dar gösterme sorunu

Makaleler
6
Daha fazla  
Xiaomi Redmi Note 8 kullanıyorum. Kendim şu an dayımın yanında emlak danışmanı olarak çalışıyorum. İşim gereği dairelere fotoğraf çekiyorum. Elbette telefonumun kalitesini biliyorum ve inanılmaz şeyler beklemiyorum ancak şöyle bir sorunum var;

Odanın tamamını gösterebilmek için geniş açı kullanmam gerekiyor. Ancak geniş açı odanın olduğu genişlikten daha dar göstermesini ayrıca olduğu uzunluktan daha uzun göstermesine yol açıyor. Özellikle mutfak ve balkonları çekerken bunu çok yaşıyorum.
Telefonu kafamın üzerinde tutup çektiğimde resmi olduğundan küçük gösteriyor.
Bel hizasında tutup çektiğimde resim istediğim gibi çıkıyor ancak bu sefer de bu darlaşma sorununu yaşıyorum. Acaba bu konuda yapılabilecek bir şey var mıdır?

@SideWinder bakabilirsen çok memnun olurum.

Paylaşabilirsen çok memnun olurum. Ofiste fotoğraf makinemiz var ama odanın tamamını alamıyor. Telefon tamamını alabiliyor ama dediğim gibi olduğundan daha uzun ve olduğundan daha dar gösteriyor.

Bunun portlanarak kullanılma yöntemleri de var. Üstelik Türkçe de yapılabilir ama şu haliyle de gayet iyi çekimler yapıyor.

Bahsettiğim modlar için sağa kaydırıp More sekmesinden Photo Sphere'yi seçin. Orada da birkaç mod var.
Bununla tüm odayı çekebilirsiniz.
Screenshot_2020-12-22-13-53-41-869_com.google.android.GoogleCamera.jpg

Telefonu hareket ettirmeden 3 tane çekim yaptım. Bir bakabilir misiniz?

Bunu sizin söylediğiniz moddan çektim.

WhatsApp Image 2020-12-22 at 14.09.10.jpeg

Bu telefonumun normal çekim modu.

WhatsApp Image 2020-12-22 at 14.09.19 (1).jpeg

Bu da istediğim gibi tamamını alan ancak olması gerektiğinden daha uzun ve daha dar gösteren geniş açı modu.

WhatsApp Image 2020-12-22 at 14.09.19 (2).jpeg

@Lord Raiden Hocam sonuçtan pek memnun değilim. Yapılabilecek başka bir çözüm var mı? Telefonun kalitesi bu kadar diyebilir miyiz?

Son düzenleme:
Hocam geniş açıda böyle bozulmalar ya da yanlış algılamalar oluyor maalesef.
Photo Sphere ile tüm odayı 360° çekebilirsiniz.
Böyle dar yerlerde elbette bozulma olabilir her zaman.

Panorama seçeneğini de denediniz mi? Normal kamerada var.

GCam'deki Photo Sphere için:

Odanın ortasına geçip telefonu düz tutup bir yerden çekmeye başlayın. Sonra sağa-sola ve yukarı-aşağı hareket ettirerek resmi tamamlayın.
Bu arada telefonu fazla sarsmayın ve olabildiğince izdüşümünü değiştirmeden çekin.

Bu fotoğraflar daha sonra atacağınız kişide nasıl gözüküyor bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı