Xiaomi Wi-Fi Pro Hız Problemi

karamars

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar,
Evimde Türksat Kablonet 100/5Mbit internet kullanmaktayım, evimde yeterli modem sinyali alamadığımdan bir genişletici almaya karar verdim.
Xiaomi Wi-Fi Pro isimli genişleticiyi aldım, kurulumunu tamamladım fakat hız konusunda sorun yaşamaktayım.
Modemde aldığım hızı genişletici üzerinden alamıyorum.
Modemden 50Mbit civarı alırken genişletici 20Mbit civarı hız veriyor aralarında 1 duvar ve mesafe olarak 5 metre uzaklık var. (5GHz'lik ağda 98Mbit civarı hız alıyorum, görseldeki 2.4GHz ağ)
Ürünü kullananların yardımını bekliyorum.
Modem 2.4GHz

modem.png

Xiaomi Wi-Fi Pro

mi wifi pro.png

2.4ghz de 54mbps bağlanıyorsa 2.4 ghz'yi hem modemden veriyi almak için hem de size iletmek için ağ bant genişliğini mecbur 2 ye bölüyor olabilir.

Xiaomi Router'ların maalesef desteklediği maksimum Bandwith hızı 50Mbit. 25Mbit Up/Down için kullanabiliyor. Yani alacağınız maksimum en son nokta zaten 25Mbit. 20 bile veriyorsa öpüp başınızın üstüne koyun. Yan yana kullansanız bile yeri geliyor 4-8Mbit arasında gezdiği oluyor.

Xiaomi Router'ların maalesef desteklediği maksimum Bandwith hızı 50Mbit. 25Mbit Up/Down için kullanabiliyor. Yani alacağınız maksimum en son nokta zaten 25Mbit. 20 bile veriyorsa öpüp başınızın üstüne koyun. Yan yana kullansanız bile yeri geliyor 4-8Mbit arasında gezdiği oluyor.
Hocam bu bahsettiğiniz limit Xiaomi router 4A için de geçerli mi? onu almayı düşünüyordum.

Hocam bu bahsettiğiniz limit Xiaomi router 4A için de geçerli mi? onu almayı düşünüyordum.

Hayır onun için geçerli değil. 4A'nın Gigabit versiyonunu da satın almış bulundum. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Pro'da yaşattığı sorunu yaşatmıyor. Ancak bu da aman aman bir cihaz değil. Yeri geliyor modemden daha yüksek ve stabil hız aldığımda oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı