Xigmatek Aurora 360 incelemesi

Kasa hava akışı nasıl önü kapalı cam
Dikkat ettiyseniz hava emişi alttan. Doğrudan GPU üstüne. Dik 3 lü set ise doğrudan kasa arkasına. Orayı görmediğiniz için fikir sahibi olamadınız. Dİk 3 lü arkası ara boşluk iç kısım ve doğrudan dışarı açılan mazgalları var. Isı oradan çok iyi atılıyor. Emiş yapılan kısımda toz filtresi mevcut.
Fakat sizde süre geçtikçe ısı ciddi artış gösteriyor olmasın ? Sanki biraz bana öyle geldi. CM soğutucum anlayamadığım bir sebep ile soğutma performansı düştü. Müdahalelerim sonuç vermedi. Yaklaşık 3 seneyi biraz geçti.

Sağlam inceleme olmuş elinize sağlık hocam. Konudan farklı olarak size sormak istediğim bir durum var. Arctic Freezer 34 Esports Duo aldım yaklaşık 3 gün önce. 1600 AF işlemci kullanıyorum. Boşta 45-50 derece arası geziyor 3.9 GHz ve +102 Voltaj ile. Prime95 Small FTTS testi ile yükte ise 75 dereceye kadar çıkıyor. Sıcaklık artması ani bir biçimde gercekleşiyor. İki kere termal macunu silip tekrardan montaj ile devam etmeme rağmen durum bu şekilde.Hocam bu sizce normal bir durum mu yoksa işlemcimde bir sorun mu var?

Test ve hele ki OC ile kullanılan hangi işlemci olursa olsun Aniden ısının çıkmasına pek takılmıyorum.
Sonuç değeri daha çok ilgilendirir beni. Hafif OC, ve o soğutucu ile 75 normal sayılabilir. Hatta iyi değerler. Siz ağır ağır artsın istiyorsunuz. Bu dediğiniz kule tipi soğutucularda mümkün görünmüyor. Extrem durumlar hariç. Yine de anakart ayarlarını gözden geçirin. Voltaj kontrolcü, DDR kontrolcü voltajı. Anakart marka ve bios + Vrm kontrol bileşenleri bile fark ettirir. Tamamen bu gibi sorunları soğutucu ekipmanlarında aramamak lazım. Ani ısınma ve soğumayı etkileyen o kadar çok yanal etkenler var ki yazılımdan tutun hardware kullanımına kadar.

Test ve hele ki OC ile kullanılan hangi işlemci olursa olsun Aniden ısının çıkmasına pek takılmıyorum.
Sonuç değeri daha çok ilgilendirir beni. Hafif OC, ve o soğutucu ile 75 normal sayılabilir. Hatta iyi değerler. Siz ağır ağır artsın istiyorsunuz. Bu dediğiniz kule tipi soğutucularda mümkün görünmüyor. Extrem durumlar hariç. Yine de anakart ayarlarını gözden geçirin. Voltaj kontrolcü, DDR kontrolcü voltajı. Anakart marka ve bios + Vrm kontrol bileşenleri bile fark ettirir. Tamamen bu gibi sorunları soğutucu ekipmanlarında aramamak lazım. Ani ısınma ve soğumayı etkileyen o kadar çok yanal etkenler var ki yazılımdan tutun hardware kullanımına kadar.
Teşekkürler cevap için. Haklısınız hocam anakart pek O.C için müsait bir anakart değil. Beklentimi yüksek tutmamdan da kaynaklanıyor bu durum.

Biraz iç havalandırmayı gözden geçirirseniz, otomatik OC gibi özellikleri kapatırsanız bence daha ideal olabilir.
CPU ve kasa fanı eğrisini değerinde bir şekilde agresif olarak ayarladım. Daha ne yapılabilir bilemiyorum hocam. CPB kapalı olarak O.C yapıyorum. Arkadaşımda Thermal Grizzly Conductonaut var hocam sizce biraz overkill mi olur kullansam? Bakırla etkileşimi nasıl bilemiyorum, zamanla aşındırıyor diye hatırlıyorum.

merhaba hocam sizdeki xigmatek soğutucunun aynından almayı düşünüyorum da uzun süredir kullanıyorsunuz soğutma performansından ve oyunlardayken fanlarının çıkardığı sesten memnun musunuz rahatsız edici bir yönü var mıdır acaba?
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı