Xigmatek Master X Pro II Odin alınır mı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, indirim yakaladıkça parça parça sistem topluyorum. Normalde kasayı en son alırım diye düşünüyordum ama bu indirimi görünce PSU ile beraber uygun fiyata direkt alsam mı emin olamadım. 3500 küsur TL fiyatı var PSU ile beraber Vatan'da.

Şu ana kadar elimdeki parçalar:

Ryzen 5 7500F
Crucial P5 Plus 2 TB
XFX RX 9070 XT Swift

Anakart olarak B850-X870 yonga seti düşünüyorum. Muhtemelen ATX olur. İnternette bir bilgi okudum; "Bu kasa E-ATX anakartlar ile de uyumlu" şeklinde, doğru mu?

İşlemciye kule tipi bir soğutucu almayı düşünüyorum.

Üç fanlı ekran kartı sıkıntı yaratmıyor diye okudum, doğru mu?

İçerisindeki PSU sistemime yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynı sizin gibi indirim denk geldikçe sistem toplamaya başladım. Aynı kasayı düşünüyorum biraz sağa sola baktım PSU açısından ne iyi ne kötü denmiş ikisi açısından da yorum var. 650W gibi düşünün denmiş. Bende de şu anlık Sapphire 9060XT var, bana yeter gibi duruyor. Sizin 9070XT'ye tam sınırdan yetebilir. İlerde PSU değiştirmeniz gerekebilir ama şu anlık alınır gibi duruyor. Daha iyi anlayan arkadaşlar varsa yazarlarsa seviniriz ben de aynı kasayı düşünüyorum şu anda.

Ben de aynı sizin gibi indirim denk geldikçe sistem toplamaya başladım. Aynı kasayı düşünüyorum biraz sağa sola baktım PSU açısından ne iyi ne kötü denmiş ikisi açısından da yorum var. 650W gibi düşünün denmiş. Bende de şu anlık Sapphire 9060XT var, bana yeter gibi duruyor. Sizin 9070XT'ye tam sınırdan yetebilir. İlerde PSU değiştirmeniz gerekebilir ama şu anlık alınır gibi duruyor. Daha iyi anlayan arkadaşlar varsa yazarlarsa seviniriz ben de aynı kasayı düşünüyorum şu anda.
Zoko Amiral DK431 + Delta GSP 750FB PSU aldım hocam. Totalde kuponla beraber 4459 TL'ye denk geldiler.

Zoko Amiral DK431 + Delta GSP 750FB PSU aldım hocam. Totalde kuponla beraber 4459 TL'ye denk geldiler.
Hocam aynı öneriyi yapıcaktım size ben de bu şekilde düşünüyorum diye. Delta PSU N11'den aldınız değil mi ? Modüler değil falan diye çok yorum gördüm çok da anlamadığım için emin olamadım ne anlama geldiğinden. Araştırma yaptınız mı önerirseniz ben de bu şekilde düşünüyorum. Kasa bir şekilde bulunur da hazır indirim varken Delta 750W psu'yu ben de almayın düşünüyorum.

Hocam aynı öneriyi yapıcaktım size ben de bu şekilde düşünüyorum diye. Delta PSU N11'den aldınız değil mi ? Modüler değil falan diye çok yorum gördüm çok da anlamadığım için emin olamadım ne anlama geldiğinden. Araştırma yaptınız mı önerirseniz ben de bu şekilde düşünüyorum. Kasa bir şekilde bulunur da hazır indirim varken Delta 750W psu'yu ben de almayın düşünüyorum.
Tam modüler versiyonu ile arasında fazla fiyat farkı yok diye modüler olanı alacaktım ben de ama aynı ürün değillermiş. Birisi +80 Platinium sertifikalı(modüler olmayan), diğeri +80 gold sertifikalı(modüler olan) Modüler'in ise mantığı şu şekilde; Modüler olan PSU'larda ihtiyaç olmayan kabloları bağlamama gibi bir seçenek oluyormuş. Yani tam olarak detayına hakim değilim ama uzun lafın kısası sadece kablo kirliliğini ortadan kaldırmaya yarayan bir şey imiş. Modüler olmayan versiyon yani "750FB" olan versiyon içerik olarak daha kaliteli bir PSU. Zaten modüler olan 750FB değil 750HB diye geçiyordu yanılmıyorsam.

Siz de modüler olmayanı alın. Ben dün alırken 2450 TL fiyatı vardı. Bir de kupon takip edin 2205 TL'ye almıştım ben kuponla beraber. Kupon varsa onu da kullanmayı unutmayın.

Kasayı da PSU'yu da N11 üzerinden satın aldım. Ben alırken kasanın beyaz versiyonu daha ucuzdu o yüzden onu aldım şu anda fiyatlar nasıl bilmiyorum. 2254 TL idi kasa.

Kasa bu da olabilir hocam emin değilim. Bu kablolara çok hakim değilim 8 pin 6+2 pin falan diyorlar. Sapphire 9060XT 16GB modeline uygundur demi hocam Delta 750FB modeli ?
Bu kasa da güzelmiş. 2 kasa da güzel ben almış olduğum için çok kafa yormuyorum yoksa 2 saat düşünürdüm hangisini alsam diye şimdi :D

GPU, PSU pin uyum sorunuzu biraz araştırdım, Delta PSU'da o kablodan çıkıyormuş sanırım. Bir forumda bir konu buldum orada cevap olarak; "çıkıyor olması lazım" şeklinde bir cevap gelmiş sonra olumlu olumsuz dönüş olmamış. Sıkıntı olmaz sanırım. İsterseniz bir konu açın siz yine de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı