Xigmatek Tauro M+ 700W çok ses çıkartıyor

Makaleler
12
Daha fazla  
Xigmatek Tauro M+ 700W güç kaynağına sahibim ve içinde 13.5cm fan olduğu yazıyor. Güç kaynağı modüler ve kablolarını beğeniyorum, memnunum o konuda. Sorun şu ki içerisinde bulunan 13.5cm fan sistem boştayken bile çok ses çıkartıyor, tahminimce 38-40 desibel arası. CPU ve GPU aynı anda stres testine girdiğinde fanlar PSU fanı fırlıyor, modifiyeli Tofaş gibi ses çıkartmaya başlıyor resmen. Örnek olarak şöyle videolar ile göstereyim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Cidden güç kaynağının fanı diğer bütün fanların (8 adet) toplamından daha fazla ses çıkartıyor. Aklıma gelen ilk şey değişim/iade olmadı, uğraşmak istemiyorum bununla. Güç kaynağından fan sesi hariç memnun olduğumdan dolayı fan değiştirmek istiyorum, ancak bunda da bir sorun var. İçerisindeki fan 13.5cm ve ben ülkemizde 13.5cm fan satan bir yer görmedim. 14cm fan alıp taksam acaba girer mi vida yuvalarına? En kötü silikonla/plastik kelepçeyle tuttururum ama boşa para vermek istemiyorum. Ayrıca, TX 14CM kasa fanı taksam çok sorun olur mu? Statik basınç hakkında bir bilgi göremedim ancak hava akışı 55CFM olarak gözüküyor. Sistemim çok fazla güç tüketmiyor, işlemcim maksimum 64W ve ekran kartım maksimum 115W değerini görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu deneyeceğim, eğer işe yararsa çok iyi olur para harcamış olmam. Eğer işe yaramazsa ne yapmalıyım?
PSU'yu ilk aldığınız zamanlar eğer yük altında bu ses gelmiyorsa ya fanın yağı kurumuştur ya da fan arızadılır. Fanı değiştirmeniz yeterli olur.

Fanı değiştirmek yerine bakımını yapmak daha mantıklı değil mi ?
Güç kaynağını alalı daha 2 ay bile olmadı, bakım yapmak gerekir mi cidden?
PSU'yu ilk aldığınız zamanlar eğer yük altında bu ses gelmiyorsa ya fanın yağı kurumuştur ya da fan arızadılır. Fanı değiştirmeniz yeterli olur.
PSU ilk aldığım zamandan beridir böyle.

Hocam hiç uğraşmayın ayıplı ürün belliki, garantisi varsa garantiye gönderin, ileride pişman olursunuz.
Ürünün internetteki yorumlarında fan sesinden şikayetçi bir sürü kişi, benim elimdeki ürüne özel olduğunu sanmıyorum.
PSU'yu sökün, fanını açın. Fanının ortasında etiket olacak o etiketi kaldırın. Oradaki boşluğa motor yağı damlatın. 1-2 damla yeterli, taşmasın.
Sorun bu şekilde gayet azalmış oldu. Teşekkür ederim, beni yaklaşık 80-90 TL gibi bir masraftan kurtardınız.

Son düzenleme:
Ürünün internetteki yorumlarında fan sesinden şikayetçi bir sürü kişi, benim elimdeki ürüne özel olduğunu sanmıyorum.

Sorun bu şekilde gayet azalmış oldu. Teşekkür ederim, beni yaklaşık 80-90 TL gibi bir masraftan kurtardınız.
Rica ederim, yanıtımı çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar direkt çözümü görmüş olur.

Rica ederim, yanıtımı çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar direkt çözümü görmüş olur.
Yanlislikla soru konusu olarak acmamisim, konu olarak acmisim sanirim. Isaretleyemiyorum o yuzden.
Güncelleme: Uyandığımda fan sesi tekrar eski haline dönmüştü. Elimde bulunan ve PSU içerisindeki fana yakın değerlere sahip 12cm bir Cooler Master kasa fanını kullanarak değişim yaptım. Şu an kasam aşırı sessiz, keşke ilk günden direkt bunu yapsaymışım. 12cm fanı takabilmek için plastik kelepçe kullandım ve titreşim olmaması için plastik fan ile ızgaranın buluştuğu yerlere minik köpükler yerleştirip, plastik kelepçeleri de o köpüklerin içinden geçirdim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı