Çözüldü XMP açınca mavi ekran hatası veriyor

• Konuyu başlatan v1axe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.090
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

v1axe

Centipat
Daha fazla  
İşlemci: i9 13900K.

Anakart: TUF Gaming Z690-Plus

RAM: DDR5-5600 G.Skill 16x4 64 GB.

Ekran kartı: RTX 3070

BIOS güncellemesi yapıldı

Yaklaşık 1 yıldır kullanmış olduğum bilgisayar ilk zamanlar bu kadar sorun yoktu son zamanlarda sürekli Chrome'da hata kodu: Status_access_violation hatası ve XMP açınca mavi ekran hatası alıyorum işlemciyi OC yaptığımda bilgisayar açılır açılmaz mavi ekran veriyor XMP ve OC ayarını normal yaptığımda stabil şekilde çalışıyor gibi görünüyor ama çalıştığınız düşünmüyorum. oyunlarda" Unreal Engine 4 "an Unreal process has crashed" hatası veriyor farklı RAM de denedim ama sorun aynı şekilde artık bıktırdı yeni işlemci bile almayı düşünür hale getirdi Ryzen işlemciye geçmeyi düşündüm ama anakartım Intel destekli olduğu için maliyeti yüksek oluyor işlerimden dolayı bilgisayarı garantiye de gönderemiyorum i9 14900K almayı düşünüyorum ama sorunum işlemci mi anakart mı bir türlü bulamadım başına böyle bir durum gelen ya da sorunun neden kaynaklı olduğunu nasıl bulabilirim?

RAM'la alakalı yapılacak her şeyi denedim.

Format da attım.

Stres programları da denedim XMP ve OC kapalı olduğunda sorun yok açtığım zaman mavi ekran veriyor.

Ekran Alıntısıff.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Olabilir. CPU kaldı geriye. Farklı bir CPU ile de test etmen gerek. Çünkü OCCT vb. testinde sorunsuz geçsede bazen donanımda sorun olduğu olabiliyor. Kontrol et bakalım.
Olabilir. CPU kaldı geriye. Farklı bir CPU ile de test etmen gerek. Çünkü OCCT vb. testinde sorunsuz geçsede bazen donanımda sorun olduğu olabiliyor. Kontrol et bakalım.
Hocam şuan için farklı bir müdahale yapamayacağım 2. bir bilgisyarım var ondan devam edeceğim 2 3 hafta içinde yeni i9 14900k alacağım gelişmeleri bildiririm yardımın için teşekkür ederim ks mi yoksa k mı önerirsin

Bence ilk başta donanım alma. Kesin tanıyı koyalım sonra alırsın. Gerekirse ödünç vs. farklı bir CPU ile dene bence.
Anladım şuan 2. Bilgisyara kullanmış olduğum SSD'leri aktaracağım sonuçları paylaşacağım. Sorun SSD'lerde değilse sadece işlemci kalıyor.
Denedim ve sorunsuz çalışıyor %99 işlemcide sorun var.
Anakart değiştirdim.
Farklı RAM taktım ve sorun devam ettiç
Ekran kartını çıkarttım.
BIOS ayarlarını yaptım.
SSD'leri farklı bilgisayarda denedim ve format attım sorunsuz atıldı .
2 3 hafta sonra işlemci alacağım konuyla alakalı daha detaylı bilgi vereceğim.

İşlemci İ9 13900K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba üzerinden yaklaşık 3 ay geçmiş sorunu şu şekil düzelttim: Yeni bir i9 14900KS aldım ve bahsettiğim bütün sorunalar çözüldü konu kapatılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı