XMP açtıktan sonra ekran gidiyor

wrâithx

Hectopat
Katılım
18 Ağustos 2019
Mesajlar
209
B450 anakartımın BIOS'undan XMP'i 3600MHz yaptım oyun oynarken birden ekran gitmeleri oldu. Sonra oyun birden kapanıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@yusufbastas1 Konu XMP ile alakalı. O kadarını ben de biliyorum. Zaten manuel olarak 2666 MHz'ye sabitlediğimden bahsettim önceki yorumlarımda. Mesele o değil. O noktaya girdikten sonra anakart sınırlarını da zorlarız güzel belleklere voltaj vererek.

Konu sahibi bu işlerden anlamak zorunda değil. Sorusu da başka. XMP ile hata aldığını söylüyor. XMP sorununu çözemiyorsanız kalabalık yapmayın. Diğer yöntemlerin bununla alakası yok.
Zaten ben sizin sorunuza cevap verdim, konu sahibine değil. Demek oluyorki asıl kalabalık yapan sizsiniz. Konu sahibine de XPM profilden RAM'ın hızını düşürmeye önerdim. Bir yerde yanıldıysam, nedenini anlatın, belki ikimiz de bir şey öğrenmiş oluruz, dalga geçmek yerine.
 
@yusufbastas1 Anlattım zaten. Farkındalık oluşmamış henüz sizde. İlk cevap konu sahibine atıldı sizin tarafınızdan. Ben de o işi öyle olmadığını göstermek için kendimden örnek verdim. Şimdi oydu, buydu falan filan diye uzatıyorsunuz. Raporladım sizi ama umursayan olmadı. Konu ilerleyince gelip kıyım yapmayı seviyorlar son zamanlarda. Dallanıp budaklanmadan önce ortada yoklar sağ olsunlar. Ben de burada derdime ne olduysa cevap yazıp faydalı bir şey yapmaya çalışıyorum insanlar yanılmasın diye.
 
@yusufbastas1 Anlattım zaten. Farkındalık oluşmamış henüz sizde. İlk cevap konu sahibine atıldı sizin tarafınızdan. Ben de o işi öyle olmadığını göstermek için kendimden örnek verdim. Şimdi oydu, buydu falan filan diye uzatıyorsunuz. Raporladım sizi ama umursayan olmadı. Konu ilerleyince gelip kıyım yapmayı seviyorlar son zamanlarda.
Peki, nasıl çözülür?
 
Ankartın Modeli Aorus B450 Pro
İşlemci Ryzen 5 2400G
Galiba işlemciden dolayıdır onu da inşallah yakın zamanda değiştireceğim
İşlemciden dolayı. Mimari itibari ile 3600 MHz yapamıyor. Yapabilen 2400G’ler var ama sayısı az, o şansa bağlı. SOC voltajı arttırarak işlemciyi 3600 mhz ram ile stabil hale getirmeyi deneyebilirsin.
 
Bu şekilde değil. Yapıcı tartışma oluşturabilirsek öğreneceğiz hepimiz. Sizinle uğraşmaktan konuya katkısı olamadı kimsenin. Kaçıp gittiler zaten, önceden de bıktırmışsınız belli ki.
Bu şekilde değil, sorusunun cevabı da değil. Benimle uğraşmaktan kimsenin katkısı olmadığına göre, sizin katkınız çok herhalde, ama bu konuya bir çözüm de yazamadınız.
 
İşlemciden dolayı. Mimari itibari ile 3600 MHz yapamıyor. Yapabilen 2400G'ler var ama sayısı az, o şansa bağlı. SoC voltajı arttırarak işlemciyi 3600 MHz RAM ile stabil hale getirmeyi deneyebilirsin.

XMP'de 2 profile var orada RAM'i 3000MHz yapıyor CL'sini de 17'den 15'e düşürüyor o profili kullanırsam eğer işlemci alana dek beni idare edebilir diye düşünüyorum bir de 3600MHz'deyken oyundan direk atıyor o da galiba işlemciden dolayı
 

Yeni konular

Geri
Yukarı