Çözüldü XMP ayarından sonra bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berk Sönmez

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.
Sistemim Gigabyte Z390D.
Corsair vengance 3600 RAM.
GTX 1080 Ti.
XMP özelliğini aktif ettikten sonra bilgisayarı açınca birkaç saniye içinde donuyor BIOS'a bile erişemiyorum. Ne yapmam gerek CMOS reset diye bir şey duydum ama o küçük parçadan bende yok.

Çözüm
Bu sorunu son zamanlarda çok fazla insan yaşıyor. Ben de yaşadım. Sorun RAM soketi. Sökün RAMleri ama hangisini hangi slottan söktüğünüzü bilin. Soketlerden süpürge ile içine kaçabilecek toz vs. yi çekmeye çalışın. Ardından RAMlerin yerlerini değiştirerek tekrar takın. Soldakini sağa, sağdakini sola. Bu zamana kadar bu sorunu yaşayan herkese çözüm oldu bu. Eğer şuan biosa giremiyorsanız bios bilini çıkartın 10 saniye kasadaki açma tuşuna basılı tutun ardından 5 dakika geçince pili geri takın. Bu size kesin çözüm olacaktır.
a2 b2 takılmalı diye duyduğum için oraya taktım ilk seferde. Bu hatayı alınca a1 b1 slotlarına taktım yine aynı hatayı aldım. Büyük ihtimalle BIOS ile ilgili ama yanlış bir sürüm veya uyumsuz bir şey indirmekten korkuyorum yardımcı olabilecek var mı ?

Ürün tam olarak bu : Z390 D | Anakart | GIGABYTE
Anakartın sitesinde Bios'u nasıl yükleyeceğin vs. yer alıyor. Olmadı Youtube'dan anlatımlı videolarına bak. Bios'un en güncel sürümünü indirmeye dikkat et. Bios Kurulurken elektriğin kesilmemesine de dikkat et. Bu kadar. Ha ben kendime güvenmiyorum dersen de garantiye yolla onlar bakar günceller.

Bu sorunu son zamanlarda çok fazla insan yaşıyor. Ben de yaşadım. Sorun RAM soketi. Sökün RAMleri ama hangisini hangi slottan söktüğünüzü bilin. Soketlerden süpürge ile içine kaçabilecek toz vs. yi çekmeye çalışın. Ardından RAMlerin yerlerini değiştirerek tekrar takın. Soldakini sağa, sağdakini sola. Bu zamana kadar bu sorunu yaşayan herkese çözüm oldu bu. Eğer şuan biosa giremiyorsanız bios bilini çıkartın 10 saniye kasadaki açma tuşuna basılı tutun ardından 5 dakika geçince pili geri takın. Bu size kesin çözüm olacaktır
Tüm gün bunun için uğraştım bu yöntemle çözdüm size ne kadar teşekkür etsem azdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı