XMP otomatik olarak kapanıyor

bilal232

Kilopat
Bilgisayarı kapatıyorum daha sonra açıyorum ve XMP kapanmış oluyor bellek hızları eski haline geri dönüyor XMP açıp kaydederek çıkış yapıyorum BIOS üzerinden fakat sürekli aynı şey oluyor?

BIOS güncel değilse güncelleyin. Zaten güncel ise silip tekrar yükleyin.

Anakart modelini yazarsan daha çok kişi yardımcı olabilir. Eğer Technopat'ın linkteki videosundaki gibi yaptıysan XMP kapalı görünür fakat bellek hızları olması gerektiği gibi çalışır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Hocam ya RAM'lerin biri arızalı ya da daha düşük MHz'ya alıp açmayı deneyin. Ramler kaç MHz?

Hocam ya RAM'lerin biri arızalı ya da daha düşük MHz'ya alıp açmayı deneyin. RAM'ler kaç MHz?

RAM'lar 3000 MHz G.Skill daha önceden de böyle olmuştu CPU pinlerinin içine toz kaçmıştı temzilemiştim taktım çalışmıştı ama şu an durduk yere oldu CPU'yu açmadım bile.

RAM'lar 3000 MHz G.Skill daha önceden de böyle olmuştu CPU pinlerinin içine toz kaçmıştı temzilemiştim taktım çalışmıştı ama şu an durduk yere oldu CPU'yu açmadım bile.

Hocam işlemci en fazla 2666 destekliyor MHz düşürüp deneyin 2666 yapın.

XMP açıp 2666 yapmak istiyorum fakat işlemciden farklı bir ayar mı oluyor onu bilmiyorum.

Hayır hocam açmadan bir deneyin lütfen 2666 yapmayı anakarttan XMP açarsanız otomatik en yükseğe alıyor biz şu an sorunu çözmeye çalışıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…