Çözüldü XMP veya EXPO açınca sistem donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FearLesLeon

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, dün bilgisayarım açılırken MEMORY_MANAGEMENT hatasıyla mavi ekran yedi. Tekrar açmaya çalıştığımda ise açıldıktan 1 dakika sonra ise donuyor kasa güç tuşuna basarak kapatıp açmam gerekiyordu.

BIOS'a girip EXPO'yu kapattım. Bilgisayar sıkıntısız açıldı, tekrar BIOS'a girip bu sefer XMP açtım. Dün yine sıkıntısız çalışmaya devam etti. Bugün açınca bilgisayarı yine dondu, BIOS'tan XMP'yi de kapatınca sıkıntısız açıldı tekrar.

3-4 gün önce bilgisayarıma BIOS Update yapmıştım, Görev Yöneticisi'nden RAM'ler 4800 MHz çalıştığını görünce herhalde BIOS sıfırlandı deyip EXPO'yu tekrar açmıştım. RAM'ler BIOS Update öncesi 6000 MHz mi çalışıyordu, 4800 MHz'mi bilmiyorum. Ama bu bilgiyi de sizinle paylaşmak istedim.

Sistem özelliklerim:

Ryzen 5 7600X.
MSI Pro B650M-A Wi-Fi
Kingston Fury Beast 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36.
MSI RTX 4070 Ti Gaming X Trio.
Kingston Fury Renegade 1 TB.
Windows 11 Home 22H2 (22621.1992)

Gece yatarken Memtest86 ile RAM'leri de test edeceğim ama başka deneyebileceğim bir yöntem var mı? Sizce sorun neden kaynaklıdır?

Minidump dosya linki: Minidump.rar

Son düzenleme:
Çözüm
Bellekleri soldan ikinci ve dördüncü slotlara takıp EXPO açın. Memtest86 kullanabilirsiniz. RAM ayarlarından kaynaklanıyordur.
Bellekleri soldan ikinci ve dördüncü slotlara takıp EXPO açın. Memtest86 kullanabilirsiniz. RAM ayarlarından kaynaklanıyordur.
Halihazırda ikinci ve dördüncü slotlarda takılı. EXPO'yu tekrar deneyeyim. Gece de Memtest86 yaparım.

Başka bir öneriniz var mı?

EXPO Profil 1'i açtım şu an bir sıkıntı yok gibi duruyor.

Son düzenleme:
Merhaba bende de aynı anakart ve 7700X var sorunu çözebildiniz mi?

Bende sorun devam ediyor bugün yine EXPO kapattım BIOS'tan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…