XMP'yi açınca sistem sürekli reset atıyor

Sencer37

Centipat
Geçen arkadaşa bilgisayar toplamıştık sistemin özellikleri böyle:
R5 3600.
GTX 1650 Super.
3600 MHz RAM.
Gigabyte B450M H.
650W PSU.

XMP'yi açtık sistem sürekli reset atıyor sonradan 2133'e geri çektik nasıl 3600'de kullanabiliriz?

Adam hala şans işi diyor. Neyin şans işi? Spor Toto, Loto, Milli Piyango mu? Adamlar Ryzen 3000 serisi işlemciler için 4000 MHz'nin üstüne kadar destek sağlıyor. 3200'ün üstüne çıkması şans işidir ne demek? Açın bir başlık sorun bakalım kaç tane kullanıcı Ryzen 3600 ile 3600 MHz bellek kullanıyormuş öğrenin.
Gidin yabancı forumlara görün kaç bin kişi 3600 ve daha üstü bellek kullanıyor.

En nefret ettiğim konu bu. Adam hem bilmiyor hem de çok emin söylediklerinden.

Voltajı kaç yapalım başkan.

Orada yazan değer test edilmiş maksimum stabil değer, sorun yaşayanlarda var ayrıca 3600MHz'le ilk sayfalardaki arkadaşta belirtmiş, neyse ben daha yazmıyorum siz kendi kafanıza göre çözümler uydurun arkadaşlar.

RAM Frekans sorunu tahminim ana karttan kaynaklanıyor. Her RAM her ana kartta stabil çalışmayabiliyor. İşlemci olarak 3600 kullanıyorum, B350 ana kart ile RAM'lerimi 3200MHz sorunsuz çalıştırabiliyorken yeni B550 ana kartım ile 3200MHz'de çalışmıyor, aynı şekilde reset atıp American Megatrens hata ekranına yönlendiriyor. BIOS Güncellemesi beklemekten başka çare yok.

Arkadaş uzakta ona gidince BIOS Update yapacağım sonra XMP'yi açarız olmadı ella yaparız.

arkadaşım ramini desteklemiyordur sadece mhz değiştir öyle kalsın bazı anakartlar otomatik xmp açmaz bazıları izin veriyor ama restart atıyor eğer xmp kapalı iken ramlerin sorun yapmıyorsa öyle bırak benimde standart ram xmp desteklemiyor öyle kullanıcam

Elle deneyeceğiz yanarsada naneyi yedik.

Elle deneyeceğiz yanarsada naneyi yedik.
standart ayarlarda çalışıyorsa birşey olmaz yanmada olmaz sadece restart atar görüntü vermez
ayrıca anakart ın kitapçıgı bul varsa orda xmp veya hangi ram marka kaç mhz destekliyor bakıp için rahat olur bunları yaparsan hiçbir sorun olmaz.

Support List seçeneğinden memory listesine bak

3600 MHz'ye çekemiyoruz işte.

RAM G.Skill.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…