Çözüldü Xorg. Conf dosyası her restart atıldığında sıfırlanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NLREBORN

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi, NVIDIA-settings üzerinden ayarlarımı 1. görseldeki gibi yapıyorum, ardından "save to X Configuration file" tuşuna basıp kaydediyorum. Gayet de olması gerektiği gibi kaydediyor fakat restart attıktan sonra 2. görseldeki haline dönüyor. Nasıl düzeltebilirim?

Ekran Görüntüsü - 2023-08-26 23-19-34.png

Ekran Görüntüsü - 2023-08-26 23-19-15.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi, NVIDIA-settings üzerinden ayarlarımı 1. görseldeki gibi yapıyorum, ardından "save to X Configuration file" tuşuna basıp kaydediyorum. Gayet de olması gerektiği gibi kaydediyor fakat restart attıktan sonra 2. görseldeki haline dönüyor. Nasıl düzeltebilirim?

Eki Görüntüle 1919217

Eki Görüntüle 1919218

Normal display settings üzerinden Hz değiştirmeyi dene bir de. İkisi çakışıyordur belki.
sudo nvidia-settings ile yönetici olarak çalıştırıp sonra ayarladıktan sonra "Apply" tuşuna basın ardından da "Save to X Configuration File" tuşuna basın. Olmazsa manuel config ayarlarız, kafanız rahat eder. Wayland'ı da deneyebilirsiniz, daha pürüssüz çalışıyor ve bayağı da sorunları çözüldü.

sudo nvidia-settings ile yönetici olarak çalıştırıp sonra ayarladıktan sonra "apply" tuşuna basın ardından da "save to X Configuration file" tuşuna basın. Olmazsa manuel Config ayarlarız, kafanız rahat eder. Wayland'ı da deneyebilirsiniz, daha pürüzsüz çalışıyor ve bayağı da sorunları çözüldü.

Sudo ile çalıştırıyorum zaten. Conf dosyasını kaydederken veya değiştirirken bir sorun yaşamıyorum fakat garip bir şekilde her restart attığımda dosya değişiyor. Chattr +i ile de denedim fakat çözemedim. Wayland içinse NVIDIA'da çok fazla sorun çıkarıyor, Wayland'a geçmek için erken diyenler oldu o yüzden denemedim henüz.

Sudo ile çalıştırıyorum zaten. Conf dosyasını kaydederken veya değiştirirken bir sorun yaşamıyorum fakat garip bir şekilde her restart attığımda dosya değişiyor. Chattr +i ile de denedim fakat çözemedim. Wayland içinse NVIDIA'da çok fazla sorun çıkarıyor, Wayland'a geçmek için erken diyenler oldu o yüzden denemedim henüz.
Başka bir dizine xorg.conf'u kaydedebiliyor musun? Şu anda elimde NVIDIA cihaz yok doğrulayabilecek.

Eki Görüntüle 1919217

Eki Görüntüle 1919218

Normal display settings üzerinden Hz değiştirmeyi dene bir de. İkisi çakışıyordur belki.

Çözüm
Başka bir dizine xorg. Conf'u kaydedebiliyor musun? Şu anda elimde NVIDIA cihaz yok doğrulayabilecek.

Evet hocam kaydedebiliyorum.

Hocam denedim ve düzeldi fakat gdm ekranında hala aynı şekilde.

sudo nvidia-settings ile yönetici olarak çalıştırıp sonra ayarladıktan sonra "apply" tuşuna basın ardından da "save to X Configuration file" tuşuna basın. Olmazsa manuel Config ayarlarız, kafanız rahat eder. Wayland'ı da deneyebilirsiniz, daha pürüzsüz çalışıyor ve bayağı da sorunları çözüldü.

Denemek için Wayland'ı yükledim fakat gdm ekranından seçmeye çalıştığım zaman sadece GNOME ve GNOME CLASSIC var /etc/gdm/custom.conf dosyasını da görseldeki gibi düzenledim fakat Wayland'ı seçemiyorum.
Ekran Görüntüsü - 2023-08-27 01-40-57.png

Evet hocam kaydedebiliyorum.
Dosyayı bir masaüstüne kaydet.
Hocam denedim ve düzeldi fakat gdm ekranında hala aynı şekilde.
Olduysa harika. GDM için ek program kullanman lazım. Releases · gdm-settings/gdm-settings 2.0'dan sonrası benim sisteminde çalışmıyor. Sen Arch kullanıyorsun belki çalışır sonraki sürümler. Uygulama içinde "Gnome ayarlarını GDM'ye uygula" gibi bir ayar var. O'na basınca istediğin şey olacak.
Denemek için Wayland'ı yükledim fakat gdm ekranından seçmeye çalıştığım zaman sadece GNOME ve GNOME CLASSIC var /etc/gdm/custom.conf dosyasını da görseldeki gibi düzenledim fakat Wayland'ı seçemiyorum.
Eki Görüntüle 1919255
NVIDIA'da Wayland için udev kuralını silmen lazım. 510 sürücülerini karşılasa ve Optimus sistem olmasa dahi sorun çıkarabiliyor bu dosya. Dosya da bu: /lib/udev/rules.d/61-gdm.rules. Silip yeniden başlatınca Wayland kullanılabilir olacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı