XPG 8 GB 3000 MHz RAM'e 3200 MHz RAM takılır mı?

AkadirAY

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF A16 Advantage Edition RX7600S R7 7435HS
Merhaba arkadaşlar, şu anki sistemimde XPG Gammix D30 3000 MHz RAM bulunmakta. Ben RAM'i 16 GB yapmak istiyorum ama 3000 MHz ile 3200 MHz arasında 200-300 TL gibi bir fiyat farkı var. Sizce aynı RAM'in 3200 olanını alsam sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de aynı frekansta çalışır diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

İfadeler: oki
Ramin üstündeki çipler aynı marka mı ? Sorabiliyorsanız sorun bence.

Çalışır bende Samsung ve Micron aynı anda sıkıntı yapmıyor.

Son olarak bir sorum daha var her iki RAM de farklı marka olursa sorun yaşar mıyım CL değerleri ve frekansları aynı ama.

Son olarak bir sorum daha var her iki RAM de farklı marka olursa sorun yaşar mıyım CL değerleri ve frekansları aynı ama.

Uyuşmazlık yaşama ihtimalin aynı markanın aynı çiplerinde bile var sana %100 sorun olmaz demem imkansız ancak aynı marka model alman daha garanti olur.

Yeni konu açmadan bende bir şey sormak istiyorum buna ilave olarak. 4 adet RAM slotu girişim var. 2 adet Corsair 8GB 3000 MHz RAM kullanıyorum. Farklı markanın, örneğin XPG'nin 3000 MHz'lik 2 adet RAM'inden alsam onlarda dual olarak çalışır mı?

Quad channel olarak çalışması gerekecek fakat hata verme olasılığı yüksek olacaktır.
@BerkayZ87

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…