İnceleme XPG Slingshot oyuncu faresi

Selam dostlar, sizlere ufak bir inceleme yapmak istiyorum. Son zamanlarda adını oldukça duyduğum fakat, forum gibi yerlerde incelemesini bulamadığım bir ürün hakkında yorumlarımı sizlerle paylaşmak istedim. Ürünü Gaming.gen.tr üzerinden 420TL gibi bir fiyata satın aldım, 3-4 gün kullandıktan sonra fiyatına nazaran çok daha iyi bir fare olduğunu keşfettim. Dilerseniz incelemeye başlayalım;

TEKNİK ÖZELLİKLER
Boyut:125 mm x 69 mm x 43 mm
Ağırlık:73 gram
Buton Sayısı:6
Switchler:Kailh (20 M)
Sensör:PixArt PMW3360 (250IPS, 50G)
DPI Aralığı:100–12,000 CPI
Yoklama Oranı:125/250/500/1000 Hz
Kablosu:1.65m

KUTU TASARIMI
1.jpeg

Ürünün kutu tasarımı gayet sade ve şık; sol üstte ürünle alakalı genel bilgiler belirtilmiş, sağ üstte "XPG Prime" adındaki uygulamanın logosu var ve sol altta da "Mera" olarak isimlendirilen kişi mevcut.

KUTU İÇERİĞİ
2.jpeg

Kutu içeriğinden faremiz ve QSG (Hızlı Kullanım Kılavuzu) kağıdımız dışında bir şey çıkmıyor. Elbette bu fiyat bandında kutu içerisinden başka bir şeylerin çıkmasını beklemek doğru olmazdı fakat, en azından bir tane yedek skatez koyabilirlermiş diye düşünüyorum.

ÜRÜNÜN TASARIMI
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg

Ürün tasarımı "ergo" olarak adlandırdığımız rahat bir tutuş ve sağ el için olarak tasarlanmış. Delikli bir tasarıma sahip olan ürünümüz diğer farelere nazaran delikleri yuvarlak şeklinde değil, "exoskeleton" olarak adlandırılan bir delikli tasarıma sahip. Boyut olarak SteelSeries Prime ve ergo tasarımı bakımından da Xtrfy M4 ürününe benzediğini söyleyebilirim, bu iki üründe rahat eden kişi bu ürünü de rahatlıkla kullanabilir.


TUTUŞ ŞEKİLLERİ
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg

Farenin ergo bir tasarıma sahip olmasından dolayı, benim için 3 tutuş şeklinde de herhangi bir sorun olmadı. 19.5cm ve 9.5cm boyutlarında bir ele sahibim; palm, claw ve fingertip tutuş şekillerinde hiçbir sorun yaşamadım, fare nasıl tutarsam tutayım elime tam oturuyor. 17.5cm'den küçük bir eliniz varsa palm tutuş şeklinde sorun yaşayabilirsiniz, 21cm'den büyük bir eliniz varsa da fingertip tutuş şeklinde sorun yaşayabileceğinizi düşünüyorum.
(Fotoğraftaki tutuş şekilleri sırasıyla; Palm, Claw ve Fingertip)


SES TESTİ
Ses testine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
(Sesler sırayla; sol tık, sağ tık, DPI tuşu, fare tekerleği, fare tekerleği tuşu, yandaki tuşlar)


YAZILIMI
"XPG Prime" adındaki uygulama sayesinde farenizde çeşitli ayarlamalar yapabilirsiniz;
11.png

Uygulamayı ilk açtığımız zaman, bir hesap açıp bu şekilde giriş yapabileceğinizi veya aşağıda da görebileceğiniz üzere misafir olarak devam edebileceğiz görüntülenmekte, ben hesap açmakla uğraşmadığım için misafir olarak devam etmek istedim.
12.png

Daha sonrasında direkt olarak karşıma bu ekran geldi. Sol üstte 4 tane renk modu mevcut fakat, "Senkronize" ayarıyla daha fazla ayara ulaşmanız da mümkün, aşağıda bunu da anlatacağım. Faremizin diğer seçeneklerine ulaşmak için ekrandaki fare resmine tıklıyoruz.
13.png

İlk olarak uygulama bizi renk ayarı yapabileceğimiz yere aktarıyor; efektler, parlaklık ve renk seçeneklerini bu sekmeden değiştirebiliyorsunuz.
14.png

Sonraki ayarımızda ise faremizdeki butonları ayarlayabileceğimiz yer mevcut. Dilerseniz farenin yanındaki butonlara ses açma/kısma fonksiyonlarını atayın dilerseniz de devre dışı bırakın, dilerseniz de daha farklı ayarlar yapın tamamen size kalmış bir şey.
15.png

Son aşamada faremizin DPI, HZ (Yoklama oranı), Angle snapping (Açı çıtçıt) , Debounce time (Sıçrama süresi) ve LOD (Kalkış mesafesi) ayarlayabileceğimiz yer var. Toplamda 6 tane DPI seçeneği ekleyebiliyorsunuz.

16.png

İlk fotoğrafta belirttiğim "Senkronize" kısmında da bu tür renk efektleri mevcut, bunu açmak için ana ekranda sol üstte yazan "Senkronize et" yazan ayarın aktif olması gerekli.
17.png

Uygulamayla alakalı son olarak, sağ üstte bulunan ayarla sekmesinden; uygulama dilini değiştirebilir, uygulamanın ve ürünün güncellemesini denetleyip buradan yükleyebilirsiniz.


KENDİ YORUMLARIM
Ürünü bu fiyat bandına çok beğendiğimi söyleyebilirim, ilk defa 3360 sensörlü bir fare kullanıyorum ve çok keskin bir sensör olduğunu söyleyebilirim. Daha öncesine çok fare kullandım, keskinlik olarak bir sıralama yapmak istersem sıralamayı şu şekilde yapabilirim;

1-)Pulsefire Haste - PAW3335
2-)Logitech G MX518 Legendary - HERO 16K
3-) Logitech G303 Daedalus Apex - PMW3366
4-) XPG Slingshot - PMW3360
5-) Razer Viper/DeathAdder V2 Mini - PMW3359
6-)SteelSeries Sensei Ten/Prime - TrueMove Pro
7-) Xtrfy M4 - PMW3389

Yukarıdaki belirttiğim gibi kullandığım fareler arasında küçük bir liste yapacak olursam kesinlikle bu sensörü keskinlik bakımından 4. sıraya koyardım.



ARTILARI
Fiyatına göre güzel bir switch
Gayet kaliteli ve keskin bir sensör
Kablo dayanıklılığı
Ergo yapısı

EKSİLERİ
Kutu içeriğinden yedek skatez çıkmaması
Ürünün firmware güncellenmediği halde sensörde DPI Devitation (DPI Sapması) gerçekleşmesi
Yandaki tuşların kalitesiz hissettirmesi



Benim incelemem bu kadar, eksik gördüğünüz bir yer olursa veya ürün hakkında bir sorunuz olursa çekinmeden yorum yazın.
 
Son düzenleme:
Selamlar, inceleme için teşekkürler.

İndirimden ROG Keris aldım. Siz de illaki denk gelmişsinizdir. İncelemesini yazdığınız ürün ile Keris'in fiyatı nerdeyse aynı. Neden Keris değil de XPG? Keris ile hala barışamadığım için vakit daralıyorken bakınayım dedim.
 
Selamlar, inceleme için teşekkürler.

İndirimden ROG Keris aldım. Siz de illaki denk gelmişsinizdir. İncelemesini yazdığınız ürün ile Keris'in fiyatı nerdeyse aynı. Neden Keris değil de XPG? Keris ile hala barışamadığım için vakit daralıyorken bakınayım dedim.
ROG Keris yerine önerilecek bir fare değil kendisi, ROG Keris fiyatına göre XPG'den katbekat daha üstün bir ürün, ikisi arasında bir seçim yapılacaksa kesinlikle ROG Keris'ten yana yapılmalı. Benim de sabit olarak kullandığım bir üründür kendisi.
 
ROG Keris yerine önerilecek bir fare değil kendisi, ROG Keris fiyatına göre XPG'den katbekat daha üstün bir ürün, ikisi arasında bir seçim yapılacaksa kesinlikle ROG Keris'ten yana yapılmalı. Benim de sabit olarak kullandığım bir üründür kendisi.
Değerli yorumunuz için teşekkürler. Küçük problemler var ve biraz can sıkmıyor değil. Bir tanesi çözüldü ama anlam vermediğim başka bir olay daha var. Tekrardan teşekkürler.
 
Ne gibi bir sorun yaşıyorsunuz tam olarak?
Birincisi, fare bazen olduğu yerde takılıyor. Normal kullanırken değil, sabit bırakıp kullanmaya başladıktan sonra. İkincisi, bir oyunu ya da programı açınca RGB'ler sıfırlanıyor. Bu yazılımı yüzünden de olabilir tabi. Çözmem vakit alacak.

Yaşadığım sorunlar bunlar, teşekkürler, hayırlı olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı