XPG markasi benim canimi sikmis bir marka degil. Cogu urunu ortalama kalitede olmasina ragmen ust seviye markalarin modellerinin yanina fiyatlandirilmis urunleri olan sisirilmis bir markadir. Kotudur veya iyidir demiyorum, sisirilmis diyorum. Ayrica kotu dedigim markanin SSD'sini neden kullanayim? Veya neden forumda onereyim? XPG sisirilmis bir markadir dedim diye bunyesinde bulunan butun urunleri kotulemis olmuyorum.
Konuya donecek olursak bu kasayi sevmememin temelde 4 sebebi var ama o 1 sebep yuzunden diger 3 sebep ortaya cikiyor.
- 320mm GPU destegi.
- Pahali.
- Yapi kalitesi fiyatina ve muadillerine gore geride.
- Yukarida arkadasin dedigi detayi da unutmamak gerek. 4X ARGB fan ile gelmiyor. Fotograftaki goruntuyu elde etmek icin ekstra harcama istiyor.
Az once bahsettigim 1 sebep ise "Pahali" yazisinin oldugu 2. madde. Bu kasa 1250 TL olsa, su an bu konuda hiçbir şey konusmuyor olurduk. Ama 1250 TL'ye ciktigimda daha iyi bir iscilik, daha saglam malzeme kalitesi, daha iyi dahili fanlar, daha genis ic hacim, daha genis radyator destegi, daha denis GPU destegi gibi detaylar gormek isterim. 100 insana sorsak 99'u bu dedigim dusunceye katilir. Bir seye fazladan para veriyorsam, degmeli. Bu sadece XPG icin gecerli degil. Bu kasanin adi XPG yerine Phanteks de olsa, Lian Li de olsa, Corsair de olsa yaptığım yorum ayni olurdu.
Fani ayri olarak satin alabilirsin, kasanin yapisal butunlugunu ise kesip bicmeden degistiremezsin. Bu denli basit bir cevabi olan seye niye bu kadar muhalefet oldunuz anlamadim açıkçası. Eksidir evet fanlarin kalitesizligi veya yoksunlugu, ama en nihayetinde satin alinabilir bir detay ve maliyeti ucuz.
Altta elestirdiginiz "Kasa Tier List" konusunda bu kadar fan ozurlusu bir kasa var ise bunu da renkle boyayip "fan almalisiniz" diye ekstra olarak uyarmistik zaten. Ama bu uyariyi giris seviyesi kasalarda yapmadik. Kasa zaten 1000 TL, bir de ona 150 TL'ye fan mi alalim?
O bilgileri incelemeleri kurcalaya kurcalaya ben hep doldurdum kendi icimde. Firmanin yazmasi ihtiyacini duymadim. 470T'yi tier listte konumlandirirken de kendi bilgime gore konumlandirdim. İtopya magazasinda varken incelemistim.
O listeyi olustururken tamamen seffaf oldum. Kaldi ki ben o listeyi tek basima yapmadim,
@The Man From E.A.R.T.H. ile birlikte yaptim. İkimiz o listeyi olustururken cokca kez Vatan Bilgisayar ve QP Bilişim gibi magazalara bizzat subesine gidip kasalarini inceleyerek doldurduk. Cunku teorik bilgiden de ote pratik bilgi vardir.
Cooler Master'in pek cok guzel kasasinin olmasinin yaninda pek cok kotu kasasi da var. Muhtemelen burada kistas aldiginiz kasalar "TD500 Mesh" ve "MB511" modelleri. Bu modelleri gercekte incelediniz mi bilmiyorum ama gercekte gormediyseniz gormenizi, gorduyseniz tekrar gozden gecirmenizi oneririm. Pek cok tasarimsal hatayi bunyesinde barindiran ve oldukca zayif bir on panel isciligi bulunan bir modeldir TD500 Mesh. MB511 nispeten daha kaliteli bir model yapi kalitesi olarak.
Rampage, Izoly de satiliyor. O zaman onlari da basarili kabul edelim? Bir urunun satiliyor olusu o urunu basarili yapmaz.
Bir urunun basarisini urunun kalitesi belirler. Model kaliteliyse o ürün az satilsa bile basarilidir. İnsanlarin alip almamasinin bir onemi yok.
Ne alaka?
Rampage gibi markalara da kotu diyoruz ama iyi urunleri oldugunda onlari da oneriyoruz. Ama bu Rampage hakkindaki dusuncelerimizi degistirmiyor. XPG'ye Rampage benzetmesi yapmiyorum, dedigim anlasilsin diye Rampage'i bir arac olarak gosterdim sadece bu ornekte de.
-----
Bu arada XPG Valor konusunda ayni yorumu yapmama cikismissin ama o konuda beni hakli gormussun bu konuda haksiz gormussun. Kendi icinde celisiyorsun sanki?
Merhabalar. XPG'nin Airflow odaklı Valor kasası güzel bir fiyattan satılıyor. Dahili fanlarıyla, artılarıyla oldukça makul bir duruşu var. https://www.n11.com/urun/xpg-valor-air-temperli-cam-mid-tower-oyuncu-bilgisayar-kasasi-siyah-28537330?magaza=hobbyturkey...
www.technopat.net