Elektronik XPG Starker Mid-Tower Kasa 1679 TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Midtower ATX kasaların kompaktı pek tutulmuyor. Kompakt sistem toplamayı düşünen kişi gider Minitower Slim falan alır. Ben 1250 ₺'lik bitfenix nova mesh SE ile aralarında bariz fark görmedim. Kasa alacaksanız eğer ön USB Type-C portu bulunan ve piyasadaki tüm ekran kartlarını sorunsuz kullanabileceğiniz mesh kasalar uzun vadeli iyi seçim olur.
Misal iCUE 220T ve 220T AirFlow da tutulmadi pek. Cunku ATX ve kompakt kasalar ilgi cekici degil. Insanlar ya buyuk sistem diziyor ya mini-ITX sistem diziyor ya da kasanin uygun fiyatli tutuldugu F/P sistem diziyor. Bu tur pahali sayilabilecek ATX kompakt kasalar ise uc kullanim sekline de uyum saglamiyor.

Siz konu sahibi degilsiniz, indirim paylasicisisiniz. Bu kasayi onermiyorsunuz, indirimde oldugu icin paylasiyorsunuz. Ikisi arasinda fark var.

Ben fani eksiden saymam. Cunku fani kendin satin alip ekleyebilirsin. Ama kasanin yapisini degistiremezsin.

O kasa hakkinda belki de dogru duzgun bilinmeyen tek bilgi buydu. Ama bunu da yapan 1 Hint vardi. Video linkini bulursam ekleyecegim.

Bir urunun incelenmemesinin eksi oldugunu ilk kez sizden goruyorum. Inceleme kitliginin olmasinin sebebi, tamamen tasarimindan oturu. RGB fiskirmiyor, ahim sahim sade de degil. Arada kalmis bir model tasarim bakimindan. Ama konu islevsellige geldiginde isini yerine getiriyor mu? Getiriyor. High end 3090 sistem bile dizen birisi tercih edebilirdi zamaninda, cunku hem GPU destegi fazla, hem uste 360mm destekli, hem de yapi kalitesi butcesine gore iyi. Tum bunlari 800 liraya sunan bir kasa yoktu. Sunan yoktu demiyorum, "800 liraya" sunan yoktu diyorum.

Neyse, konu neden Corsair 470T oldu anlamadim. Siz soylediniz diye devam ettirdim cunku ucu acik kaldi ve aciklama yapmam gerekti.

Birilerinin bu markayi "kaliteli" veya "guzel" diye ovmesi nesnellik, benim "kalitesiz" veya "kotu" deyisim oznellik mi oluyor? Enteresan. Ben incelemelerde hiçbir zaman incelemeyi yapan kisinin yorumlarini okumam. Cunku o incelemeyi yapan insanin bu inceleme sonucunda firmadan gelir elde edip etmedigini bilemem. Gider Cons-Prons kismina poh poh yapar "Award" verir. Bu sadece XPG'ye ozel bir şey degil. Orneklerini diger markalarda da goruyoruz. Yani birilerinin XPG'ye iyi veya kotu demesi beni ilgilendirmez. Ben burada XPG'ye de kotu demiyorum. Kotu dedigim markanin SSD'sini (SX8100) kullanmam. Modele gore konusuyorum. Yoksa forum mesajlarima bakarsan Defender Pro, Core Reactor, SX 8100 gibi urunleri onerdigimi gorebilirsin.

Amacim tartismak degil. Sadece kisisel yorumumdu. Kimseye silah zoruyla donanim aldirmiyoruz neticede. Herkes en nihayetinde kendi aklina yaran tercihi satin aliyor.

İyi Sosyaller.
Böyle tek tek kelime bazlı paragraf yazacaksak saçma ama tamam yazarım. Ne gereği vardı çözemedim.

Konu sahibi ne demek? Konuyu açan kişi. Üründen bahseden ve incelemelerine göre hareket eden. Yani ben burada sırf "alın size ucuz ürün" diye sunmuyorum. Ezberden konuşmalar yapmayalım.

Siz fanı eksiden saymıyorsunuz. Kim burada yetkin kişi? Siz. Niye? Çünkü size göre öyle. E o zaman bu konuda da açan kişi olarak alınabilir olduğunu paylaşıyorum. 470T ön panelini falan da değiştirebiliriz ama? Mantıken bu şekilde ilerleyeceğiz yani? İlginç.

Dediğiniz yorum çok manasız. Çünkü 470T, Hindistan kanallarında birkaç defa incelenmişti ve Asya pazarı için birden fazla Corsair etkisinden arındırılmış şekilde piyasaya sürüldü. Haliyle globalde bir tane bile doğru düzgün inceleme bulamadınız. Corsair'in sitesine gitseniz bile 2-3 parça bilgi yazıldığını görürsünüz. Siz sadece kasayı alan gözüyle ele alıyorsunuz. Herkes üste 360mm AiO takmayabilir, herkes kasalarında geniş alan istemiyor olabilir. Ben kasa önerisi yaparken bir ürüne alın size bolca alan diye bakmıyorum. Bu tip konularda asla ama asla anlaşamayacağımız hususlar belli.

Burada siz Kasa Tier List diye bir konu açtınız. Birden fazla Cooler Master ürününü de sırf siz sevmediğiniz için kötü ya da vasat buldunuz? Bu markanın fanları, kasaları, soğutmaları, çevre birimleri, güç kaynakları satılıyor mu? Globalde tercih edilebilirliği var mı? Beğenmediğiniz kasalar birden fazla etmende başarılı mı? Evet. Lakin siz sevmiyordunuz. Çünkü siz dediniz. O zaman sizin mantığınıza göre oluşturduğunuz listeyi de dikkate almamanız gerekir çünkü aynı duruma sizde düşmüş oluyorsunuz. Ve bu çok ikircikli bir tavırdır.

Konuyu bağlamından koparmamak lazım. Önceki mesajınızda XPG'ye söz söylüyorsunuz. Sonraki mesajınızda XPG ürünlerini sıralıyorsunuz. Netlik sunmadan konuyu manipüle ediyorsunuz. Bu tutarlı bir iletişim biçimi değil.

Ben normalde böyle cevaplar vermem. Ama öyle bildiri gibi uzun uzun yazdığınız zaman bu mevzu uzar. Son sözü siz söyleyip gidiyorsunuz gibi olmaz.

Midtower ATX kasaların kompaktı pek tutulmuyor. Kompakt sistem toplamayı düşünen kişi gider Minitower Slim falan alır. Ben 1250 ₺'lik Bitfenix Nova Mesh SE ile aralarında bariz fark görmedim. Kasa alacaksanız eğer ön USB Type-C portu bulunan ve piyasadaki tüm ekran kartlarını sorunsuz kullanabileceğiniz mesh kasalar uzun vadeli iyi seçim olur.
Mid-Tower kelimesinin ucu çok geniş. Piyasada bu standartlarda olup aşırı büyük olan kasalarda var. Enine bazı standartları sağlayıp kısmen boyuna uzayan kasalarda var. Ben bu konuda seçenek sunuyorum. Antec, Vento, Bitfenix farklı farklı markalar var zaten. Keza bu kasanında RTX 4070 Ti'a kadar uzunluk desteği var. Sanki hiçbir şey takılmaz gibi bir durum söz konusu değil.

Kasa güzelmiş ama biri RGB biri düz siyah iki fanla geliyor olması baştan kaybettiriyor. Fotoğraftaki kadar güzel durması için öne düzgün 3 tane daha RGB fan almak lazım. Böyle olunca da 2 bin lirayı bayağı geçiyor toplam maliyeti.
Fan konusunda haklısınız.

Son düzenleme:
Böyle tek tek kelime bazlı paragraf yazacaksak saçma ama tamam yazarım. Ne gereği vardı çözemedim.

Konu sahibi ne demek? Konuyu açan kişi. Üründen bahseden ve incelemelerine göre hareket eden. Yani ben burada sırf "alın size ucuz ürün" diye sunmuyorum. Ezberden konuşmalar yapmayalım.

Siz fanı eksiden saymıyorsunuz. Kim burada yetkin kişi? Siz. Niye? Çünkü size göre öyle. E o zaman bu konuda da açan kişi olarak alınabilir olduğunu paylaşıyorum. 470T ön panelini falan da değiştirebiliriz ama? Mantıken bu şekilde ilerleyeceğiz yani? İlginç.

Dediğiniz yorum çok manasız. Çünkü 470T, Hindistan kanallarında birkaç defa incelenmişti ve Asya pazarı için birden fazla Corsair etkisinden arındırılmış şekilde piyasaya sürüldü. Haliyle globalde bir tane bile doğru düzgün inceleme bulamadınız. Corsair'in sitesine gitseniz bile 2-3 parça bilgi yazıldığını görürsünüz. Siz sadece kasayı alan gözüyle ele alıyorsunuz. Herkes üste 360mm AiO takmayabilir, herkes kasalarında geniş alan istemiyor olabilir. Ben kasa önerisi yaparken bir ürüne alın size bolca alan diye bakmıyorum. Bu tip konularda asla ama asla anlaşamayacağımız hususlar belli.

Burada siz Kasa Tier List diye bir konu açtınız. Birden fazla Cooler Master ürününü de sırf siz sevmediğiniz için kötü ya da vasat buldunuz? Bu markanın fanları, kasaları, soğutmaları, çevre birimleri, güç kaynakları satılıyor mu? Globalde tercih edilebilirliği var mı? Beğenmediğiniz kasalar birden fazla etmende başarılı mı? Evet. Lakin siz sevmiyordunuz. Çünkü siz dediniz. O zaman sizin mantığınıza göre oluşturduğunuz listeyi de dikkate almamanız gerekir çünkü aynı duruma sizde düşmüş oluyorsunuz. Ve bu çok ikircikli bir tavırdır.

Konuyu bağlamından koparmamak lazım. Önceki mesajınızda XPG'ye söz söylüyorsunuz. Sonraki mesajınızda XPG ürünlerini sıralıyorsunuz. Netlik sunmadan konuyu manipüle ediyorsunuz. Bu tutarlı bir iletişim biçimi değil.

Ben normalde böyle cevaplar vermem. Ama öyle bildiri gibi uzun uzun yazdığınız zaman bu mevzu uzar. Son sözü siz söyleyip gidiyorsunuz gibi olmaz.

Mid-Tower kelimesinin ucu çok geniş. Piyasada bu standartlarda olup aşırı büyük olan kasalarda var. Enine bazı standartları sağlayıp kısmen boyuna uzayan kasalarda var. Ben bu konuda seçenek sunuyorum. Antec, Vento, Bitfenix farklı farklı markalar var zaten. Keza bu kasanında RTX 4070 Ti'a kadar uzunluk desteği var. Sanki hiçbir şey takılmaz gibi bir durum söz konusu değil.

Tamam hocam son sozu soyleyen siz olun. "Haklisiniz" deyip tartismayi uzatmamayi tercih ediyorum. Iyi forumlar.

Siz fanı eksiden saymıyorsunuz. Kim burada yetkin kişi? Siz. Niye? Çünkü size göre öyle. E o zaman bu konuda da açan kişi olarak alınabilir olduğunu paylaşıyorum. 470t ön panelini falan da değiştirebiliriz ama? Mantıken bu şekilde ilerleyeceğiz yani? İlginç.

Dediğiniz yorum çok manasız. Çünkü 470t, Hindistan kanallarında birkaç defa incelenmişti ve Asya pazarı için birden fazla Corsair etkisinden arındırılmış şekilde piyasaya sürüldü. Haliyle globalde bir tane bile doğru düzgün inceleme bulamadınız. Corsair'in sitesine gitseniz bile 2-3 parça bilgi yazıldığını görürsünüz. Siz sadece kasayı alan gözüyle ele alıyorsunuz. Herkes üste 360mm AiO takmayabilir, herkes kasalarında geniş alan istemiyor olabilir. Ben kasa önerisi yaparken bir ürüne alın size bolca alan diye bakmıyorum. Bu tip konularda asla ama asla anlaşamayacağımız hususlar belli.

Burada siz kasa tier list diye bir konu açtınız. Birden fazla Cooler Master ürününü de sırf siz sevmediğiniz için kötü ya da vasat buldunuz? Bu markanın fanları, kasaları, soğutmaları, çevre birimleri, güç kaynakları satılıyor mu? Globalde tercih edilebilirliği var mı? Beğenmediğiniz kasalar birden fazla etmende başarılı mı? Evet. Lakin siz sevmiyordunuz. Çünkü siz dediniz. O zaman sizin mantığınıza göre oluşturduğunuz listeyi de dikkate almamanız gerekir çünkü aynı duruma sizde düşmüş oluyorsunuz. Ve bu çok ikircikli bir tavırdır.

Mid-Tower kelimesinin ucu çok geniş. Piyasada bu standartlarda olup aşırı büyük olan kasalarda var. Enine bazı standartları sağlayıp kısmen boyuna uzayan kasalarda var. Ben bu konuda seçenek sunuyorum. Antec, Vento, bitfenix farklı farklı markalar var zaten. Keza bu kasanında RTX 4070 Ti'a kadar uzunluk desteği var. Sanki hiçbir şey takılmaz gibi bir durum söz konusu değil.

Konuyu takip ediyorum gözlemlediğim taraf şu bir konu açılınca öz eleştiri yaparsın ona bir şey diyemiyorum herkes kendi düşüncesini yazar konu içindeki içeriğe ayrı bir fark ekler. @BerkayZ87 arkadaşımız konuya katılmamış sanki XPG markası canını çok sıkmış gibi yorum yapması bana biraz abes geldi arkadaşımız XPG markasını galiba rqmpage, frisbiy, tx, Gamepower markalarıyla karıştırıyor bir şeyi eleştirirken özelliklerinden dolayı eleştiririz arkadaşımız açılan konuya karşılık markayı kötülemiş kötüleyebilir ama insanların açtığı bir konu ya da saygısı olması lazım bu benim düşüncem katılan katılır katılmayan katılmaz saygı duyarım.

Konuyu takip ediyorum gözlemlediğim taraf şu bir konu açılınca öz eleştiri yaparsın ona bir şey diyemiyorum herkes kendi düşüncesini yazar konu içindeki içeriğe ayrı bir fark ekler. @BerkayZ87 arkadaşımız konuya katılmamış sanki XPG markası canını çok sıkmış gibi yorum yapması bana biraz abes geldi arkadaşımız XPG markasını galiba rqmpage, frisbiy, tx, Gamepower markalarıyla karıştırıyor bir şeyi eleştirirken özelliklerinden dolayı eleştiririz arkadaşımız açılan konuya karşılık markayı kötülemiş kötüleyebilir ama insanların açtığı bir konu ya da saygısı olması lazım bu benim düşüncem katılan katılır katılmayan katılmaz saygı duyarım.
XPG markasi benim canimi sikmis bir marka degil. Cogu urunu ortalama kalitede olmasina ragmen ust seviye markalarin modellerinin yanina fiyatlandirilmis urunleri olan sisirilmis bir markadir. Kotudur veya iyidir demiyorum, sisirilmis diyorum. Ayrica kotu dedigim markanin SSD'sini neden kullanayim? Veya neden forumda onereyim? XPG sisirilmis bir markadir dedim diye bunyesinde bulunan butun urunleri kotulemis olmuyorum.

Konuya donecek olursak bu kasayi sevmememin temelde 4 sebebi var ama o 1 sebep yuzunden diger 3 sebep ortaya cikiyor.
  1. 320mm GPU destegi.
  2. Pahali.
  3. Yapi kalitesi fiyatina ve muadillerine gore geride.
  4. Yukarida arkadasin dedigi detayi da unutmamak gerek. 4x ARGB fan ile gelmiyor. Fotograftaki goruntuyu elde etmek icin ekstra harcama istiyor.
Az once bahsettigim 1 sebep ise "Pahali" yazisinin oldugu 2. madde. Bu kasa 1250 TL olsa, su an bu konuda hicbir sey konusmuyor olurduk. Ama 1250 TL'ye ciktigimda daha iyi bir iscilik, daha saglam malzeme kalitesi, daha iyi dahili fanlar, daha genis ic hacim, daha genis radyator destegi, daha denis GPU destegi gibi detaylar gormek isterim. 100 insana sorsak 99'u bu dedigim dusunceye katilir. Bir seye fazladan para veriyorsam, degmeli. Bu sadece XPG icin gecerli degil. Bu kasanin adi XPG yerine Phanteks de olsa, Lian Li de olsa, Corsair de olsa yaptigim yorum ayni olurdu.

Fani ayri olarak satin alabilirsin, kasanin yapisal butunlugunu ise kesip bicmeden degistiremezsin. Bu denli basit bir cevabi olan seye niye bu kadar muhalefet oldunuz anlamadim acikcasi. Eksidir evet fanlarin kalitesizligi veya yoksunlugu, ama en nihayetinde satin alinabilir bir detay ve maliyeti ucuz.

Altta elestirdiginiz "Kasa Tier List" konusunda bu kadar fan ozurlusu bir kasa var ise bunu da renkle boyayip "fan almalisiniz" diye ekstra olarak uyarmistik zaten. Ama bu uyariyi giris seviyesi kasalarda yapmadik. Kasa zaten 1000 TL, bir de ona 150 TL'ye fan mi alalim?
Çünkü 470T, Hindistan kanallarında birkaç defa incelenmişti ve Asya pazarı için birden fazla Corsair etkisinden arındırılmış şekilde piyasaya sürüldü. Haliyle globalde bir tane bile doğru düzgün inceleme bulamadınız. Corsair'in sitesine gitseniz bile 2-3 parça bilgi yazıldığını görürsünüz. Siz sadece kasayı alan gözüyle ele alıyorsunuz. Herkes üste 360mm AiO takmayabilir, herkes kasalarında geniş alan istemiyor olabilir. Ben kasa önerisi yaparken bir ürüne alın size bolca alan diye bakmıyorum. Bu tip konularda asla ama asla anlaşamayacağımız hususlar belli.
O bilgileri incelemeleri kurcalaya kurcalaya ben hep doldurdum kendi icimde. Firmanin yazmasi ihtiyacini duymadim. 470T'yi tier listte konumlandirirken de kendi bilgime gore konumlandirdim. İtopya magazasinda varken incelemistim.
Burada siz Kasa Tier List diye bir konu açtınız. Birden fazla Cooler Master ürününü de sırf siz sevmediğiniz için kötü ya da vasat buldunuz?
O listeyi olustururken tamamen seffaf oldum. Kaldi ki ben o listeyi tek basima yapmadim, @The Man From E.A.R.T.H. ile birlikte yaptim. İkimiz o listeyi olustururken cokca kez Vatan Bilgisayar ve QP Bilisim gibi magazalara bizzat subesine gidip kasalarini inceleyerek doldurduk. Cunku teorik bilgiden de ote pratik bilgi vardir.

Cooler Master'in pek cok guzel kasasinin olmasinin yaninda pek cok kotu kasasi da var. Muhtemelen burada kistas aldiginiz kasalar "TD500 Mesh" ve "MB511" modelleri. Bu modelleri gercekte incelediniz mi bilmiyorum ama gercekte gormediyseniz gormenizi, gorduyseniz tekrar gozden gecirmenizi oneririm. Pek cok tasarimsal hatayi bunyesinde barindiran ve oldukca zayif bir on panel isciligi bulunan bir modeldir TD500 Mesh. MB511 nispeten daha kaliteli bir model yapi kalitesi olarak.
Bu markanın fanları, kasaları, soğutmaları, çevre birimleri, güç kaynakları satılıyor mu? Globalde tercih edilebilirliği var mı? Beğenmediğiniz kasalar birden fazla etmende başarılı mı?
Rampage, Izoly de satiliyor. O zaman onlari da basarili kabul edelim? Bir urunun satiliyor olusu o urunu basarili yapmaz.

Bir urunun basarisini urunun kalitesi belirler. Model kaliteliyse o urun az satilsa bile basarilidir. İnsanlarin alip almamasinin bir onemi yok.
Evet. Lakin siz sevmiyordunuz. Çünkü siz dediniz.
Ne alaka?
Rampage gibi markalara da kotu diyoruz ama iyi urunleri oldugunda onlari da oneriyoruz. Ama bu Rampage hakkindaki dusuncelerimizi degistirmiyor. XPG'ye Rampage benzetmesi yapmiyorum, dedigim anlasilsin diye Rampage'i bir arac olarak gosterdim sadece bu ornekte de.

-----

Bu arada XPG Valor konusunda ayni yorumu yapmama cikismissin ama o konuda beni hakli gormussun bu konuda haksiz gormussun. Kendi icinde celisiyorsun sanki?
2022 yılında ekran kartlarının ebat olarak büyüdüklerini bildikleri halde 305mm GPU desteği olan kasa çıkartmaları komik. Neredeyse 2 fanlı ekran kartları bile 280mm'ye dayandı yani. Kasanın içerisinde 1 parmak boşluk mu kalsın ekran kartı için :D

Ben olsam NX291 alırdım. En azından GPU desteği 320mm.

Veya Aerocool Aero One Frost. GPU desteği 327mm.

Şimdi diyeceksiniz "GPU desteğinden başka kriterlere niye bakmıyorsun?". Çünkü bu kasaların kalitesi aşağı yukarı birbirlerine yakın. Yani onu da alsan bunu da alsan kalite farkı hissetmezsin. Ama büyük bir 2 fanlı veya 3 fanlı ekran kartı almak istediğin zaman kara kara düşünmek istemiyorsan en azından bütçen dahilinde en fazla GPU desteğine sahip olan kasayı almak doğru olandır.
Tabii tabii. Ekran kartı desteği konusunda kesinlikle haklısın. Bu kasayı tercih edecek kullanıcının bazı şeyleri de hesap etmesi lazım. XPG burada Defender Pro'nun minimal bir halini geliştirmiş. Ona göre hareket etmiş.

Son düzenleme:
XPG markasi benim canimi sikmis bir marka degil. Cogu urunu ortalama kalitede olmasina ragmen ust seviye markalarin modellerinin yanina fiyatlandirilmis urunleri olan sisirilmis bir markadir. Kotudur veya iyidir demiyorum, sisirilmis diyorum. Ayrica kotu dedigim markanin SSD'sini neden kullanayim? Veya neden forumda onereyim? XPG sisirilmis bir markadir dedim diye bunyesinde bulunan butun urunleri kotulemis olmuyorum.

Konuya donecek olursak bu kasayi sevmememin temelde 4 sebebi var ama o 1 sebep yuzunden diger 3 sebep ortaya cikiyor.
  1. 320mm GPU destegi.
  2. Pahali.
  3. Yapi kalitesi fiyatina ve muadillerine gore geride.
  4. Yukarida arkadasin dedigi detayi da unutmamak gerek. 4X ARGB fan ile gelmiyor. Fotograftaki goruntuyu elde etmek icin ekstra harcama istiyor.
Az once bahsettigim 1 sebep ise "Pahali" yazisinin oldugu 2. madde. Bu kasa 1250 TL olsa, su an bu konuda hiçbir şey konusmuyor olurduk. Ama 1250 TL'ye ciktigimda daha iyi bir iscilik, daha saglam malzeme kalitesi, daha iyi dahili fanlar, daha genis ic hacim, daha genis radyator destegi, daha denis GPU destegi gibi detaylar gormek isterim. 100 insana sorsak 99'u bu dedigim dusunceye katilir. Bir seye fazladan para veriyorsam, degmeli. Bu sadece XPG icin gecerli degil. Bu kasanin adi XPG yerine Phanteks de olsa, Lian Li de olsa, Corsair de olsa yaptığım yorum ayni olurdu.

Fani ayri olarak satin alabilirsin, kasanin yapisal butunlugunu ise kesip bicmeden degistiremezsin. Bu denli basit bir cevabi olan seye niye bu kadar muhalefet oldunuz anlamadim açıkçası. Eksidir evet fanlarin kalitesizligi veya yoksunlugu, ama en nihayetinde satin alinabilir bir detay ve maliyeti ucuz.

Altta elestirdiginiz "Kasa Tier List" konusunda bu kadar fan ozurlusu bir kasa var ise bunu da renkle boyayip "fan almalisiniz" diye ekstra olarak uyarmistik zaten. Ama bu uyariyi giris seviyesi kasalarda yapmadik. Kasa zaten 1000 TL, bir de ona 150 TL'ye fan mi alalim?

O bilgileri incelemeleri kurcalaya kurcalaya ben hep doldurdum kendi icimde. Firmanin yazmasi ihtiyacini duymadim. 470T'yi tier listte konumlandirirken de kendi bilgime gore konumlandirdim. İtopya magazasinda varken incelemistim.

O listeyi olustururken tamamen seffaf oldum. Kaldi ki ben o listeyi tek basima yapmadim, @The Man From E.A.R.T.H. ile birlikte yaptim. İkimiz o listeyi olustururken cokca kez Vatan Bilgisayar ve QP Bilişim gibi magazalara bizzat subesine gidip kasalarini inceleyerek doldurduk. Cunku teorik bilgiden de ote pratik bilgi vardir.

Cooler Master'in pek cok guzel kasasinin olmasinin yaninda pek cok kotu kasasi da var. Muhtemelen burada kistas aldiginiz kasalar "TD500 Mesh" ve "MB511" modelleri. Bu modelleri gercekte incelediniz mi bilmiyorum ama gercekte gormediyseniz gormenizi, gorduyseniz tekrar gozden gecirmenizi oneririm. Pek cok tasarimsal hatayi bunyesinde barindiran ve oldukca zayif bir on panel isciligi bulunan bir modeldir TD500 Mesh. MB511 nispeten daha kaliteli bir model yapi kalitesi olarak.

Rampage, Izoly de satiliyor. O zaman onlari da basarili kabul edelim? Bir urunun satiliyor olusu o urunu basarili yapmaz.

Bir urunun basarisini urunun kalitesi belirler. Model kaliteliyse o ürün az satilsa bile basarilidir. İnsanlarin alip almamasinin bir onemi yok.

Ne alaka?

Rampage gibi markalara da kotu diyoruz ama iyi urunleri oldugunda onlari da oneriyoruz. Ama bu Rampage hakkindaki dusuncelerimizi degistirmiyor. XPG'ye Rampage benzetmesi yapmiyorum, dedigim anlasilsin diye Rampage'i bir arac olarak gosterdim sadece bu ornekte de.

-----

Bu arada XPG Valor konusunda ayni yorumu yapmama cikismissin ama o konuda beni hakli gormussun bu konuda haksiz gormussun. Kendi icinde celisiyorsun sanki?

Siz ciddi şekilde sapkınlık derecesinde bir ego sahibisiniz ve kendi laflarınızla çelişip tekrar buraya gelmişsiniz. İki elim kanda da olsa bu sidik yarışına giden süreci devam ettireceğim.

1- Bir markanın şişirilmiş olup olmama haline siz karar veriyorsunuz. İnceleme sunuyorum, kabul etmiyorsunuz. Artılarından bahsediyorum, kabul etmiyorsunuz. Herkesin benzer ya da uzun kasaları kabul ya da tercih etmeyeceğinden söz ediyorum, kabul etmiyorsunuz. Bu forumda birileri konu açar ve sizinle aynı fikirde olmayabilir. Kendi görüşleriniz bir kuram ya da kural içeriği barındırmıyor. İçine RTX 4070 Ti sığdırabilecek kadar alanı olan bir kasaya varsa yoksa GPU desteği yok diyerek manasız şekilde yorumda bulunuyorsunuz. Çünkü "sizin" için bu kasa alınmaz. Forumda da bunu belirli bir zamandan sonra sistematik olarak yapmaya başladınız. Siz sevmediniz ve alınmaz. Yorum vardır. Yoruma yorum sunulur. Ama siz konuyu sakız gibi uzatmaktan geri durmuyorsunuz. Bu kasanın belirli bir GPU desteği var, fanları mevcut, yapı kalitesi yakından inceleme şansım olduğu için yerinde, kaç tane fanla geldiği satış kanalında da yazıyor.

2- O aklınızda yer edemeyen şey şu, her kasa aynı boyutlarda aynı imkanlarda olmayabilir. Konuda kasanın mevcut haliyle olan soğutma performansı sunulmuş ve sınıfına göre başarılı sonuçlar elde etmiş. Corsair 470T için böyle bir global yorum bulamazsınız çünkü yok. Bu kasanında noksanlıkları var ama kalkıp alınmaz demiyorum. O kasanın formatı Corsair özelinde böyle belirlenmiş. XPG'nin bu kasa düşüncesi de bu yönde almış. Asıl konuyu aynı döngüye sokan sizsiniz.

3- "O listeyi oluştururken şeffaf oldum" bu dediğiniz lafın geçerliliğini siz kendi söyleminiz üzerinden ele alıyorsunuz. Bu ülkede bulunmayan sayısız kasayı da listede belirttiniz ve açık konuşalım dünyayı gezmiyorsanız yaptığınız şey imkansız ama listeyi oluşturdunuz. Şimdi siz öznel yorumlarınızla liste oluştururken her şey şeffaf ama global bir inceleme sunduğumda yanlı olup olunmamasını eleştiriyorsunuz. Ben hayatımda böyle manasız bir tavır görmedim. Sizin içinde bulunduğunuz bir içerik ya da yorum olduğunda tamamen geçerli, x bir konuda bilgi gelince eleştirel bakmalıyız? Pardon ama saçmalıktır bu.

4- Cooler Master kasalarını, zamanında övdüğünüz sonra değiştirmek istediğiniz ve şu an kullandığınız Lian Li kasasını, Corsair, XPG hatta Performax dahil marka ayırt etmeksizin gündemde olan bir kasa ve marka varsa yolumu mağazalara çevirip "Türkiye sınırları" içerisinde varsa inceliyorum. Başka konularda Antec DP503'ten bahsedip Cooler Master TD500'ü yermeniz inanılmaz çelişkili. Çünkü temelde birbirlerine benzeyen iki kasa.

5- Yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Ben size bir markanın global olup olmamasını belirtiyorum. Bağlamından koparıp kaliteli olup olmasından söz ediyorsunuz. Konuda şu markanın her türlü ürünü alınır, kaliteli diye bir şey demiş miyim? Ama huyunuz bu. Haklı çıkmak için kendinizce ufak noktalar yaratıp onun üzerinden tartışma zemini yaratıyorsunuz.

6- Ne alaka? Diye sorduğunuz sorunun cevabı yukarıda var. Sırf bir ürünü sevmediğiniz için onu yermek ya da kötülemek sizin bu forumda sistematik olarak seçtiğiniz bir yöntem. Yorum sunmak ayrı. Kendi katı düşüncenizle bir şeyleri kötülemek ayrı.

7- Yine ve yeniden ama size açıklama yapmaktan geri durmayacağım.

XPG Valor: GPU desteği 305mm
XPG Starker: GPU desteği 320mm

Bu demektir ki bazı üst düzey ekran kartları için XPG Valor ucu ucuna destek verirken, Starker için bu destek 1-2 parmaklık yeterli açıklığı sunar demek. Hatta böyle link falan paylaşıyorsunuz ya onu da sunayım.

Kısacası beni bu forumda çelişmekle suçlamadan önce ya da neyse ben gidiyorum diyerek sidik yarışına devam etmeden önce davranışlarınızın ne ve nasıl olduğuna dikkat edeceksiniz. Bu konuyu yakından görebildiğim, globalde dikkate alınan bir ürünün TR standartlarında paylaşılabilir olduğunu düşünerek açtım.

Tekrarlıyorum bu sidik yarışına devam edeceğim. Çünkü gerçekten sizin bu tavırlarınızdan gına geldi.

Son düzenleme:
Gereksiz tartışmaya gerek yok arkadaşlar.
İleriye dönük bir kasa alacaksanız ekran kartı boyutlarını düşünerek bir kasa alın. Yok "şimdilik idare etsin, orta giriş seviye bir kasa işimi görür" diyorsanız alınabilir. Doğrudan giriş seviyesi kasalardan iyidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı