XPG Valor Mesh kasaya 360mm sıvı soğutma nasıl takılır?

roosphx

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, XPG Valor Mesh kasam var ve 360 mm sıvı soğutma kullanmak istiyorum ancak kasanın üst tarafı maksimum 240 mm destekliyor. Kasanın önündeki üç fanı söksem, sıvı soğutmanın fanlarını oraya yerleştirsem, önden söktüğüm kasanın kendi iki fanını da kasanın üstüne taksam olur mu?

İşlemcim 9700X, şu an 105W cTDP modunda Phantom Spirit 120 SE ile kullanıyorum ama yoğun işlemci gerektiren oyunlarda 90 dereceye kadar çıkıyor. Bu yüzden sıvı soğutma düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın önündeki üç fanı söksem, sıvı soğutmanın fanlarını oraya yerleştirsem, önden söktüğüm kasanın kendi iki fanını da kasanın üstüne taksam olur mu?

Olur.

Phantom Spirit o işlemciye yeter, montajda bir problem olabilir, tam yükte PBO ile 90 derece oluyorsa çok anormal değil.

Kaç watt çekerken 90 derece olduğunu yazarsanız daha net yardımcı olurum.

Olur.

Phantom Spirit o işlemciye yeter, montajda bir problem olabilir, tam yükte PBO ile 90 derece oluyorsa çok anormal değil.

Kaç watt çekerken 90 derece olduğunu yazarsanız daha net yardımcı olurum.

Tam hatırlamıyorum ama sanırım 142W çekiyordu tam güçte üç aşağı beş yukarı böyle olması lazım.

@roosphx, 90 derece normal sayılır, montaj kısmını kontrol edip Curve Optimizer ile ayar yaparsanız biraz daha düşer ısı.
Yani 360mm sıvı soğutucuya geçmem gereksiz mi? Bazı forumlarda ön tarafa sıvı soğutucunun fanlarını takip üstteki ekleyeceğim iki fanı egzoz fanı yapmak ne kadar mantıklı?

Nasıl bir sıvı soğutma? Giriş seviye soğutmalar Phantom Spirit'e yakın performans verir, üst seri alırsanız o zaman fark hissedilir.

Ben olsam soğutucu montajını kontrol edip BIOS'da curve optirimizer ayarı yapar kullanırım.
Montajı iki üç kere kontrol ettim ve güvenilir yerlerden macunu yeni değiştirdim. Zaten işlemciyi kendi 65W modunda kullandığım zaman 72-73 derecenin üstüne çıkmıyor. Olay 105W moduna aldığımda performansını %15-20 civarı artınca başlıyor. İnternetteki birkaç videodaki önerilen ayarları denedim ama pek başarılı olamadım. Kimse 9700x'i 105W moduna alıp kullanmamış veya video çekmemiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı