XS Max'tan geçmelik Android telefon önerisi

Bütçe
17000

Ayazata

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam arkadaşlar.
Yakın zamanda XS Max telefonumu arkadaşıma verip kendim Android bir telefona geçmek istiyorum. S21 FE bakıyorum bir süredir. Pilin çabuk bitmesi, haliyle düşük ekran süresinden dert yanıyor kullanıcılar. Daha önce Note 20 Ultra bakıyordum, hatta gidip mağazalarda biraz kullandım ve gerçekten beğendim ama 8 GB RAM ve 990 işlemcisi yüzünden epey araştırdım, aynı modelin 865'li haliyle dünyalar kadar fark yok görünüyordu pil ömrü açısından. Tabii fotoğraf işleme gibi konular çok ayrı.

Sonuç olarak bugün burada tavsiye istiyorum hepinizden. Son 3 yıldır elma kullanıyorum ve değişim zamanı geldi de geçiyor bile.
Bana tepe model veya S21 FE gibi tepe model donanımları görece uygun fiyata sunan model/modeller önerebilir misiniz?

Yakın zamanda XS Max telefonumu arkadaşıma verip kendim Android bir telefona geçmek istiyorum. S21 FE bakıyorum bir süredir. Pilin çabuk bitmesi, haliyle düşük ekran süresinden dert yanıyor kullanıcılar. Daha önce Note 20 Ultra bakıyordum, hatta gidip mağazalarda biraz kullandım ve gerçekten beğendim ama 8 GB RAM ve 990 işlemcisi yüzünden epey araştırdım, aynı modelin 865'li haliyle dünyalar kadar fark yok görünüyordu pil ömrü açısından. Tabii fotoğraf işleme gibi konular çok ayrı.

Sonuç olarak bugün burada tavsiye istiyorum hepinizden. Son 3 yıldır elma kullanıyorum ve değişim zamanı geldi de geçiyor bile.
Bana tepe model veya S21 FE gibi tepe model donanımları görece uygun fiyata sunan model/modeller önerebilir misiniz?
S22 de başarımlarına göre uygun fiyatlı sayılabilir bence. Güncel fiyatını bilmiyorum gerçi. Normalde uygundu.

iPhone 13 ya da S21 Plus.

S21 FE 5G işinizi görecek ve bütçesinde iyi olan bir telefon ama batarya sorunu yaşamaktan korkuyorsanız Xiaomi 12T veya 11T Pro bakabilirsiniz.

POCO F4.

S22 de başarımlarına göre uygun fiyatlı sayılabilir bence. Güncel fiyatını bilmiyorum gerçi. Normalde uygundu.
S22'yi bir arkadaşım kullanıyordu. Biraz kurcaladım ve beğendim de açıkçası ancak benim bütçemin üzerine çıkıyor. Yoksa ilk düşüneceğim modellerden birisi.
iPhone 13 ya da S21 Plus.
Elmanın başka bir modelini istemiyorum açıkçası. Ancak S21+'yı biraz inceleyeceğim.
S21 FE 5G işinizi görecek ve bütçesinde iyi olan bir telefon ama batarya sorunu yaşamaktan korkuyorsanız Xiaomi 12T veya 11T Pro bakabilirsiniz.
Güzel tavsiyeler. Biraz inceleyeceğim.
Poco kullanan bir arkadaşım var. Biraz kurcaladım onun telefonunu ve arayüzü sevsemde telefon nedense bana hitap etmiyor gibi.
S21 FE ve S22 modelleri batarya olarak tatmin etmez seni.
S22 bütçe olarak aşıyor zaten beni.

Yaklaşık 2 ay sonra güncellemesi; Oneplus 9 pro 5G aldım arkadaşlar.
Merak edecek olanlar için kısaca derleyeyim tecrübelerimi.
İlk mesajımda da belirttiğim gibi yaklaşık 3 yıldır Epıl marka telefonlar kullanıyorum ve uzun zaman sonra androide geçtiğim için biraz şaşkınlık yaşıyorum açıkçası. Anroid telefonlardaki teknolojiler alıp başını gitmiş gerçekten.
Tasarımı özellikle çok beğendim. Parlak gri renginde aldım telefonu ve özellikle arka yüzü çok ama çok beğendim. Bunun dışında kamera kısmının tasarımı da çok hoş. Kurcalamak için eline alan herkes de çok beğendi. İnce uzun bir tasarıma sahip, metal çerçeveyle birlikte gerçekten güzel bir elde tutma hissi var.
Ekran için konuşmak gerekirse 120 hertz yenileme hızında adaptip kullanmaya izin veren LTPO teknolojili amoled bir ekran var. İnanılmaz bir ekran gerçekten. Abartıp "dünyam aydınlandı" demek istiyorum. Tabi işin şakası bir yana ekran gerçekten çok kaliteli ve yanlış değilsem Samsung üretimi bir panel var. Özellikle Epıl'dan gelenler veya gelecek olanlar ekranın çok hassas olduğunu farkedeceklerdir.
Kameralardan bahsetmem gerekirse arka kameranın renk işlemesi bence güzel. Tabi fotoğraflar telefonun yapay zekası tarafından işlendiği için renkler biraz daha keskin görünüyor. Arka kamerası bence iyi ama ön kamerası amiral gemisi bir telefona yakışmamış açıkçası. Gece çekimi pek fazla yaptım diyemem ama denediğim kadarıyla iyi.
Hoparlör bence çok çok daha iyi olmalıydı. Açıkçası bu konuda beklentim mi biraz fazlaydı yoksa hoparlör bu seviyeler için zayıf mı kalmış ona henüz karar veremedim.
İşlemci ve ram için konuşursam işlemcinin gerçekten hızlı olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Menü içindeki geçişler genel olarak gerçekten hızlı. İşlemciyi yüke bindirecek bir şey yaptığınızda telefon bacaklarını çok çabuk esnetiyor. Hali hazırda 12 gb ram olduğunu da unutmamak gerekli, dolayısıyla kullanımı çok rahatlatıyor. Ayrıca telefonda kullanılan hafıza hızlı bir hafıza teknolojisi olduğu için gerekli durumlarda depolamadan 3 gb kadar ram olarak kullanabiliyor. Ancak henüz telefonu böyle bir yük altına sokmadığım için bunu deneyimlemedim.
Pil tüketimini ve şarj konusunu ise hem donanım hem de işlemci yönünden ele almak istiyorum.
- Donanım kısmı şöyle; telefon elime geldiğinde ayarlarında zaten adaptif 120 hertz seçeneğinde çalışıyordu. Diğer özelliklere nazaran yüksek ekran yenileme hızının ciddi anlamda pil tüketen bir yapısı var. İlk birkaç gün kurcalamayla geçtiği için çok yargılamadım pil ömrünü ancak ekran yenileme hızını 60'a indirdikten sonra kendi kullanımımla telefonun pili rahat akşamı ve hatta ertesi günleri görmeye başladı.
- İşin işlemci tarafında ise SD 888'i değerlendirmek lazım. Öncesinde gelen 865 ve 865+ gibi kendini kanıtlamış mobil işlemciler var. Nedense 888'de 1 tane yüksek hızlı, 3 tane orta hızlı ve 4 tane de düşük hızlı çekirdek tercih etmişler. Samsung'un kendi işlemcilerinde de tercih ettiği bir tasarım bu ve pil tüketimi açısından pek de iyi bir tasarım değil. Tabi işin uzmanı değilim, konu hakkındaki tezim tamamen yanlış da olabilir ancak burda sadece gözlemlerimi yazdığımı belirtmek istiyorum. Zaten piyasada 888'li telefonların genelinde anladığım kadarıyla pil yönetimi biraz sıkıntı. Mesela Mi 11 ultra buna örnek olarak gösterilebilir.
Tabi pili hızlı bitse bile telefonun kutusundan çıkan 65 watt şarj aleti telefonun pilini cidden çok kısa sürede dolduruyor. Telefonu şarja takıp su içip gelseniz yüzde 40'ta buluyorsunuz telefonu. Bir de kahve yapsanız aynı gidişte döndüğünüzde 80'lerde çok rahat bulabilirsiniz. Bu tabi çok iyi bir özellik ancak uzun vadede pilin çabuk bozulmasına sebep olabilir. Dolayısıyla ben görece daha düşük güçte bir tane daha adaptör (25-30 watt civarı) almayı planlıyorum. Çok gerekli olmadıkça 65 watt ile şarj etmeyeceğim kullandığım sürece.
Güncelleme kısmında ise telefon kutudan meşhur Oxygen OS ve android 11 ile çıktı. Oxygen OS'yi gerçekten beğendiğimi söylemem gerekir. Telefonun kurumulumunu yaptıktan sonra da direk 12 güncellemesi geliyor. Tabi android 12 ile beraber Color OS'ye geçiyor telefon. Color OS'de kötü diyemem ama önceki kullanıcı arayüzünü daha çok beğenmiştim. Yine de bir sürü özelleştirme özelliği var ve arayüzü istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Android 12 yeni pil optimizasyonu da getirdiği için telefonun pil yönetimi biraz daha iyi öncesine göre.
Umarım aklında soru işareti olan arkadaşlara bir nebze olsun yardımcı olur.
Sevgiler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı