Xubuntu'yu Nasıl Boot Edebilirim ?

goldenjoker6

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İzmir, Turkey
Daha fazla  
Bilgisayarımda yeni arayışlar içerisindeyken tekrardan linux denemek istedim ve an itibariyle Xubuntu 16.04 sürümünü bilgisayarıma yükledim . Ancak kurulumda şimdi yeniden başlata bastıktan sonra sistem ne yaparsam yapayım Windows 10 'u boot ediyor .

Bilgisayarım da MSI H81-M P-33 Anakart var ve secure boot özelliği w8/8.1 features adı altında geçiyor ve bu features bölümü ''disable'' durumunda .

Benim yapmak istediğim bilgisayar açılırken w10 değil direk bir boot ekranı gelerek hangi işletim sistemini kuracağımı seçmek .

(Xubuntu'yu Harddiskimdeki biçimlendirilmemiş 50 GB 'lık alana kurdum , kendine özel dosya sistemini falan filan hepsi yapılı)

Senin o dediğin uefi kurulumda olmuyor malesef. Bende seninle aynı fikirdeyim fakat sadece bilgisayar açılırken f12 ile boot menüden boot edebilirsin.

Bilgisayarınızın Boot Menü kısayoluna basarak açabilirsiniz.

GRUB kurulumunu harddiskine yaptıysan olması lazım. Secure Boot seçeneği her zaman devre dışı olmalı. Bunun yanında Fast Boot'u kapatıp dener misin?

Kurulumum şuan harddiskte ancak xubuntu'ya şuan ulaşamıyorum . Hiçbir şekilde boot tuşuna bastığımda karşıma çıkmıyor . Son durum şu şekilde .

GRUB kurulumunu yaptınız mı? Yaptıysanız nereye yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…