Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar, çoğumuz hatta belki de hepimiz tanrıyı muhteşem bir varlık olarak görüyoruz. Ya Tanrı gerçekten o kadar muhteşem değilse ve kötüyse, bizi yaratmasının bir amacı yoksa?
İhtimalleri düşünmeliyiz. Bizi yarattığı için ve dünyada bir çok mükemmel şeye bakarsak Tanrı iyidir.
 
Olabilir. Bu sadece birçok olasılıktan biri. ''Öyle bir güç var ki bizi tutsak etmiş, kaçan, ama aynı zamanda hep orada duran...'' Bu cümle aklıma geldi nedense.
 
Hocam anlamadım da dünyada konu kalmadı da sıkıntıdan böyle bir konu mu açtınız? Yani Tanrı eğer kötüyse zamanı geriye alıp tevhid inancını insanlardan uzak tutmayı falan yapamayız. Konu komik desem değil, felsefeyle uzaktan yakından alakası yok. Ve eğer Kur’an’ı-Kerim’in kapağını bile açsaydınız böyle bir konu açamazdınız. Tüm sorularımızın cevapları Kur’an’ımızda veriliyor. Öyle internetteki atıp tutan isnanlar yerine orijinal bir Kur’an alıp okumanızı tavsiye ediyorum.
 
Niye?
Bak kardeşim Allah'a inanıyorsan böyle bi soru sormazsın ama yine de cevap vereyim Allah sana sayısız nimet vermiştir en basitinden.
Bismilahirrahmanirrahim derken Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla anlamı çıkıyor. Peki Rahman ve Rahim hangi anlama gelmektedir?

Rahman: "insan-hayvan, mü'min-kâfir farkı gözetmeksizin her canlının her türlü rızkını veren ve onları koruyup gözeten”

Rahim: ''sevdiklerine ve müminlere merhamet eden, onları koruyan, onlara acıyan''

Şimdi böyle şefkatli merhametli bir anlama gelen iki kelime ile Allah' ı yaratıcıyı tanıyabilirsiniz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı