Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer iyi insanları görüp tanrı iyidir çünkü iyi insanları yarattı derseniz yanılırsınız. Kötü insanları görüp tanrı kötüdür derseniz de yanılırsınız. İyi ve kötü kavramları insanlar tarafından konmuştur ve tanrıya sıfat olarak verilmesi uygun değildir. Ayrıca arkadaşlar tamam din felsefesi de var fakat bu sorulan soru din felsefesinin alanı değildir o yüzden ayet paylaşmayın allah aşkına gidin 3 haftada bir gittiğiniz cuma namazında okuyun belki sevap kazanırsınız.
 
Üzüldüm adınıza. Genelleme yapmayın arkadaşlar. Ben Allah'a inanıyorum ve beni, ailemi, sevdiklerimi, dünyayı ve geri kalan şeyler dahil yarattığı için minnettarım. Şükür ediyorum ve tüm içtenliğimle seviyorum.
Hepimizin RTX 3060 TI sistemi olsa tabii ki de şükrederiz.
 
Bunları bende düşünüyorum kötü olabilir mi, ya bundan sonra yaşam yoksa? Bir andan da korkuyorum neden böyle düşünüyorum diye. İnşallah Allah ergenliğime verir bu davranışlarımı.
 
Bismillahirrahmanirrahim derken Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla anlamı çıkıyor.

Rahman ve Rahim ne demek?

Rahman: Merhamet eden, acıyan, tüm canlıların rızkını veren, gözeten anlamına gelir.

Rahim: Sevdiklerine, müminlere acıyan, merhamet eden anlamına gelmektedir.

Bu iki kelime Allah' ın kullarını seven, merhamet eden, kullarına iyi de olsa kötü de olsa ayrım yapmadan rızklarını veren bir yaratıcı olduğunu gösteriyor. Şüpheye kapılma.
Eyyyy Kur'an'da yazıyor diyenler. Kur'an dediğiniz kitabın hiçbir somut kanıtı yok, ben de bir kitap alıp "Ben sizin yaratıcınızım, benden korkun." tarzı şeyler yazabilirim.

Madem Kur'an'a yönelik konuşuyoruz: Siz diyorsunuz ki Allah iyidir, muhteşemdir falan... Allah iyiyse hiçbir somut kanıtı olmayan bir şeye inanmadıkları için neden bir insana işkence çektirir ki? En basit bir örneği: Benim bir çocuğum olsun, onu yedirip, besleyeyim fakat daha sonra bana Ateist olduğunu söylesin ve ben de ona işkence çektireyim. Ne kadar da iyi bir babayım (!)
 
Üzüldüm adınıza. Genelleme yapmayın arkadaşlar. Ben Allah'a inanıyorum ve beni, ailemi, sevdiklerimi, dünyayı ve geri kalan şeyler dahil yarattığı için minnettarım. Şükür ediyorum ve tüm içtenliğimle seviyorum.
Neden efendim? Ben Tanrıya kötü demedim ki. Sadece ortada böyle bir olgu var, onu dile getirdim. Tanrı ne iyidir ne kötüdür, kafadaki Tanrı figürü nitelendirilemez. Tanrıyı olumlu ya da olumsuz diye tek yönde nitelendirilebilecek bir yanlılık yapılamaz.
 
Ayrıca yaratıcı kötü olsaydı Dünya' da günah işlediğiniz zaman size bir şans daha vermezdi. Orada canınızı alabilirdi. Bir şans daha veriyor, doğru yola, hakikate ulaşasınız diye.
Günah işlemek için yer bırakması bile kötü olduğu düşüncesini destekliyor bence.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı