Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@MScofield hocam komik değil mesela bir insan zina yaptımı yüzünün güzelliği yakışıklılığı gider ben asla zina yapmam yapmadım arkadaşım yakışıklı bir çocuktu zina yaptı yüzünün tüm yakışıklılığı gitti afedersiniz maymuna döndü suratı iyi insan olursanız işleriniz yolunda gider gitmezse rabbimiz sizi sınav yapıyor demektir ama kötü insan olup paran servetin gücün olmazsa hiçbir şeyin yolunda gitmez. Gerçi paranız olsa da kötü insan olursanız o parayı kaybedersiniz.
 
Hocam Allah herkes için bir kitap göndermiş. Anlamıyorum niye Allah'a inananlara nefretinizi kusuyorsunuz? Bu konuyu açma gereğiniz dinimizle dalga geçmek mi yoksa tartışmak mı? Niye gülme emojisi atıyorsunuz ki.
Gülücük atanlar az daha sabredin ne var şurada bi 50-60 sene ömrümüz var. Yalnız ölürken Azrail (a.s.) geldiğinde böyle güleceğinizi hiç zannetmiyorum.
 
Hocam Allah herkes için bir kitap göndermiş. Anlamıyorum niye Allah'a inananlara nefretinizi kusuyorsunuz? Bu konuyu açma gereğiniz dinimizle dalga geçmek mi yoksa tartışmak mı? Niye gülme emojisi atıyorsunuz ki.
Arkadaş Tanrı demiş, Allah dememiş. Niye bunun kendi dininize bir saldırı olduğunu düşündünüz? 4300 tek tanrılı dinden birisini kastetmiş olamaz mı arkadaş?
 
Tanrı dünyada kötülüğü yok etmiyor mu edemiyor mu? Edemiyorsa o tanrı degildir. Etmiyorsa da "iyi" değildir. Bir şeyin iyi olmaması onu kötü yapar mı? Hayır.

Tanrıya iyi, kötü, zalim, merhametli gibi kavramlar yakıştırılamaz. Bu kavramlar kusurlu canlılar tarafından kusurlu canlılara yakıştırılamak için uydurulmuş kavramlardır. Tanrıyı bu kalıplara sıkıştırmak onu kısıtlar, tanrılığını elinden alır.
 
Ateistlerin davası ve deistlerin davası boşuna Allah ve dinin olmadığını düşünün yaşamın bir anlamı kalmaz.
 
Arkadaş tanrı demiş, Allah dememiş. Niye bunun kendi dininize bir saldırı olduğunu düşündünüz? 4300 tek tanrılı dinden birisini kastetmiş olamaz mı arkadaş?

Hayır gülme emojisi atmış ta ona dedim arkadaşım. Aramızda hallettik. Dışarıdan müdahaleye gerek yok.
 
Bazen, dinler konusunda insanın aklına birkaç soru takılabiliyor. Örneğin; eğer ki tanrı ve ya da dinimize göre "Allah" eğer bu kadar yüce, kuvvetli bir varlıksa neden sırf ona kulluk yapılması için biz aciz insanları yarattı?
Bu sorunun cevabını bekliyorum hala.
Ancak baktığımız zaman yine en mantıklı din İslam. Zaten 3 tek tanrılı din var; İslam, musevilik, hristiyanlık. Musevilikte tevratta Allah'la anlaşma imzaladıklarını ve, yahudilerin yüce ırk olduğu vs söyleniyor. Aklı olan buna tapmaz. Hristiyanlıkta ise Isa'nın tanrının oğlu olduğu, birçok incilin bulunması ( matta, yuhanna vs),incil'in Hz. İsa öldükten havariler tarafından 50 yıl sonra yazılması (yıl yanlış olabilir tam hatırlamıyorum) gibi gibi. Onun için en mantıklısı İslam.
Kaç sayfa, Tevrat veya İncil okudun çok merak ediyorum açıkçası. Kardeşim okuduklarınız üzerine düşünmüyorsunuz, okumanıza rağmen anlamsızca yazan her şeyi kabul ettiğiniz için müslümanlık bu kadar popüler zaten. Halbuki biraz sorgulasanız, diğer dinlerle kıyaslasanız işin perde arkasını anlayacaksınız. Kuran'da da kadına şiddete izin verildiğini ve yahudi ve hiristiyanlarla dost edinmeyin yazan yerler var.
 
İslam faşistliği yapan cahil insanlar yüzünden bütün her şey yanlış anlaşılıyor. İslam şimdi hoşgörü dini, karşıdaki insan zaten inanmıyor @Muhammed15 gitmiş adamın gözünü korkutuyor. Sizin gibi, hoşgörü dini olan İslam'ı, korku dini gibi anlatanlar yüzünden tüm Türkiye ve dünyada kötü anılıyor.
Cenneti anlatıyoruz neden yarattı o zaman neden dünyadayız vs. vs. diyorlar. Madem cennet var neden kötü şeyler yaşıyoruz? Tanrı kötü mü vs. vs. diyorlar. Ne yapacağız?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı