Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız. (KEHF/103-105)

Aynen canım aynen, sadece kötülük yaptığımız için gideceğiz.
Sayenizde bu kitabı okuma isteği uyandı içimde. Ne fantastik şeyler varmış burda böyle. :D
 
Bu kadar eminseniz varlığını kanıtlar mısınız acaba?

Yakışıklı bir insansınız diyelim inancınız olduğunu düşünerek söylüyorum zina yaptınız mesele tipiniz hayatınız kayar bir tanıdığım var birkaç kişi bataklığa sürüklenirsiniz iyi insan olursanız rabbimiz sizi sınar Allah'a isyan etmezseniz sonunda kazanırsınız.
 
Ne yani, tanrı benim kaderimi yazmadı mı? Bilmiyor mu köpeğin peşime takılacağını? Her şeyi o kontrol ettiğine göre biliyor ve o taktı.

Şaka mı yapıyorsun sen? Tanrı neden taksın peşine köpek? Tanrı senin geleceğini görür. Kaderini kendin belirlersin. Sana farklı yollar, seçenekler sunulmuştur. Bunları kendin belirlersin. Sen köpeğin olduğu yerden geçmeseydin kovalamazdı. Bunu kendin seçtin ama tanrı bunu belirlemedi, kendin belirledin ve Tanrı bunun olacağını biliyordu sadece.
 
Fakat kimsenin nasıl öldüğünü bilmiyoruz hocam, belki de en büyük ateistler ölmeden önceki günlerinde hakikati anladı ve müslüman oldu?
Siz buna inanıyor musunuz?
"Huzuruna çıkacaklarını inkar etmek" zaten bir kötülük değil midir?
Bunun neresi kötülük açıklar mısınız? Tanrının duygularına mı zarar veriyoruz yoksa...
 
"Huzuruna çıkacaklarını inkar etmek" zaten bir kötülük değil midir?
Değildir, inanmadığın bir şeyi inkâr edersin. Mesela diyorum ki ben Allah tarafından gönderilen son elçiyim, sen de inkâr edersin, hayır değil dersin. Bu da aynen öyle bir şey.
 
Selamlar, çoğumuz hatta belki de hepimiz tanrıyı muhteşem bir varlık olarak görüyoruz. Ya tanrı gerçekten o kadar muhteşem değilse ve kötüyse, bizi yaratmasının bir amacı yoksa?

God of War oynayıp gelenleri şuraya alıyoruz...
 
Buraya tanrının iyi mi kötü mü olduğunu söylemeye mi yoksa ateizmi yaymaya mı geldiniz merak ettim. Konudan uzak şeyler söylüyorsunuz.
Ateist değilim, agnostiğim. Arkadaş tanrı var diyor ben de kanıt istiyorum. Niye konudan uzak diğer teist arkadaşlara değil de bana söylüyorsunuz peki?
 
@Uton görüşürüz koca yürekli adam... Keşke ayet atmasaydın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı