Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrı iyi olsaydı kötülüğe iten güdüleri insana ta en baştan yüklememezlik yapmaz mıydı? Bunun sonucunda da tövbe etmenin neresi lütufa varıyor?

Sen kötü ile iyiyi ayırt edemiyor musun hocam? Kötü işi yapan kötü işi yaptığını bilmiyor mu? Yapsa bile tövbe kapısı açık. Bu ne büyük bir merhamettir.


Orada şundan bahsediyor hocam, ölme günün geldiği zaman Allah'ın var olduğunu o zaman anlayıp cehenneme gitmemek için tevbe ettim demen ile kafirin tevbesi arasında bir fark bulunmuyor. Fakat sen son günlerinde ki öleceğini bilemezsin sonuçta, Allah'ın var olduğunu bildin ve inandın. Ve buna gönülden inandın. O zaman farklı.
 
Yakışıklı bir insansınız diyelim inancınız olduğunu düşünerek söylüyorum zina yaptınız mesele tipiniz hayatınız kayar bir tanıdığım var birkaç kişi bataklığa sürüklenirsiniz iyi insan olursanız rabbimiz sizi sınar Allah'a isyan etmezseniz sonunda kazanırsınız.
Bu mu kanıt yani? Kanıt istedik, safsata değil. Alkol aldım ve diğer sözde büyük günahları işledim. Ama hayatım hala düzenli. Neden? Tanrı beni sınıyor mu yoksa?
 
Tanrı iyi olsaydı kötülüğe iten güdüleri insana ta en baştan yüklememezlik yapmaz mıydı? Bunun sonucunda da tövbe etme imkanı tanımasının neresi lütuf sayılıyor?
Sen sınava girdiğinde seçeneklerde sadece doğru cevap mı yazıyor yoksa yanlış seçeneklerde var mı ?
 
Ateist değilim, agnostiğim. Arkadaş tanrı var diyor ben de kanıt istiyorum. Niye konudan uzak diğer teist arkadaşlara değil de bana söylüyorsunuz peki?
Konu sahibi arkadaş uyardı onları zaten ama nedense siz çok fazla uzattınız. Sanki birisi bir şey söylese de cevap versem dermiş gibi.
 
İnsanlar maalesefki özellikle cografyamizda hiçbir şey bilmediği halde bir şeyh gibi davrandığı için veya sırf bir kişi evrim var dediği için bilgiler aşırı karışık. Buradaki insanların bir parçası İslam'i sadece atadan öğrendikleri bir milliyetçilik ile savunurken. Diğer bir taraf ise bir program a konuşan bir insan böyle dedi diye saçma düşüncelere kapılıyor. LÜTFEN! Bilgi saf olarak sadece kitaplarda bulunur ve Kur'an sadece meal(Türkçe)den oluşmadığı gibi, evrim kitaplarında sadece darvin düşüncelilerle oluşmadı.
 
Bu mu kanıt yani? Kanıt istedik, safsata değil. Alkol aldım ve diğer sözde büyük günahları işledim. Ama hayatım hala düzenli. Neden? Tanrı beni sınıyor mu yoksa?
Ben şimdi alkol içsem hemen yarın başıma bir şey gelmeyecek ki hocam, gelebilir de gelmeyebilir de.
 
Bu mu kanıt yani? Kanıt istedik, safsata değil. Alkol aldım ve diğer sözde büyük günahları işledim. Ama hayatım hala düzenli. Neden? Tanrı beni sınıyor mu yoksa?

İnançlı insansanız cezasını dünyada çekersiniz inanmazsanız ahirette siz bilirsiniz.
 
Eyyyy Kur'an'da yazıyor diyenler. Kur'an dediğiniz kitabın hiçbir somut kanıtı yok, ben de bir kitap alıp "Ben sizin yaratıcınızım, benden korkun." tarzı şeyler yazabilirim.

Madem Kur'an'a yönelik konuşuyoruz: Siz diyorsunuz ki Allah iyidir, muhteşemdir falan... Allah iyiyse hiçbir somut kanıtı olmayan bir şeye inanmadıkları için neden bir insana işkence çektirir ki? En basit bir örneği: Benim bir çocuğum olsun, onu yedirip, besleyeyim fakat daha sonra bana Ateist olduğunu söylesin ve ben de ona işkence çektireyim. Ne kadar da iyi bir babayım (!)
Saçma yazı. Allah kendi somut şekilde gösterseydi imtihan denilen şeyin anlamı ne ? Allah bizi yarattı çünkü kendisi de diyor zaten ''Ben bir hazine idim ve kullarımın beni görmesini istedim'' diyor. Bunu ayetteler ile görebiliriz. Eğer Allah kendini somut olarak gösterseydi emin ol din adaleti diye bir şey olmazdı. Tanrı zaten kendini gösterdiği için herkes ibadet ediyor ve kolayca cennete giriyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı