Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tartışma gereksiz uzadı. Ya başka bir platformda tartışılmalı ya da tartışma bitirilmeli. Moderatörler konuyu kilitleyecek.
 
Aynen öyle kardeşim, tanrı aklına geldiğinde aşk duygusu ile gözlerin de doluyor, 5 vakit namazını falan da kılıyorsundur şimdi sen.

5 vakit namazı kılmak için her zaman fırsatım olmuyor ve bir hata yaptığım zaman Allah aklıma geldiğinde gözlerim doluyor. Rabbimi her şeyden çok seviyorum.
 
Vermem, ben insan üstü duygulara sahibim, kitabımda o kadar ben yarattığım kulları çok seviyorum diyorsa yapmaz. Sizin çok sevdiğiniz bir köpeğiniz var diyelim, sırf size itaatsizlik etti diye onu ateşe atar mısınız?
Ona doğruyu, bana itaat etmesinin nasıl olacağını gösteririm? Allah bana ne yapmam gerektiğini gönderdiği elçi ve indirdiği kitap vasıtalarıyla söylemiş. Benim yapmam gereken belli. Bakın Allah o kadar merhametli ki kul hakkına girmediğiniz sürece tövbe kapısı açık oluyor. Bu yüce gönüllülük...
 
Müslüman olmayıp iyi olan bir insan yaptığı iyiliklerin karşılığını dünya da alır. Mesela her Müslüman da cennete giremez. Her şeyi yap et, sonra ben Müslümanım de.
Yani bu da sınavımızın iyi olmak değilde inanmak olduğu anlamına geliyor öyle mi?
 
Zenginler imtihan olsun diye her yıl milyonlarca çocuk sefalet içinde yaşayıp ölüyor, ishal, enfeksiyon, açlıktan kırılıyor.

Yetişkinler imtihan olsun diye binlerce çocuk evlendiriliyor, 13-14 yaşında anne yapılıyor, daha kendisi kimdir, hayat nedir, dünya nedir bilmeden.

Yetişkinler imtihan olsun diye her yıl milyonlarca çocuk türlü genetik bozukluklarla doğuyor. Kimi 10 gün yaşıyor, kimi 10 yıl, kimi çok daha uzun süreler türlü fiziksel ve zihinsel sıkıntılarla yaşıyor. Kimi doğuştan itibaren yürüyemiyor, kimi zihni yerinde olmasına rağmen her geçen gün kaslarının kontrolünü kaybediyor, yatakta hiçbir şey yapamaksızın ölümü bekliyor.

Birileri imtihan olsun diye her yıl milyonlarca insan şiddete, tecavüze, işkenceye maruz kalıyor.

Ben şahsen bu tip düşüncelerle baş başa kalınca, zaten pek güçlü olmayan inancımı çok yoğun bir şekilde sorguluyorum. Elbette herkesin fikri inancı kendisine. Belki benim bilmediğim düşünmediğim bir açıklaması vardır ama, bana bu düzen bir imtihan dünyası için bile adaletsiz ve acımasız geliyor sıklıkla.

Bunca yıldır bunu anlatmaya çalışıyoruz zaten. Kötülük olmasa iğilik nasıl anlaşılır? Karanlık olmadan beyazın ne anlamı kalır dostum?
 
Ben sadece bir kaynağı ele almıyorum, zamanında bende rabsiz yaşadım. İslam bir kaynak değil insanlığın yaratılışıdan itibaren yükselen bir bina gibidir. Sürekli üzerine eklenir. Hz. Ademden Hz. Muhammed e kadar.
İslam da insanlar tarafından figüre edilmiş tanrıyı kaynak tutan, kendi perspektifinde iyisiyle/kötüsüyle bir kaynak sayılır.
 
@Silinen üye Olaya diğer tarafından bakalım. Sen yaratıcısın, her şeye kudretin var. 90 küsur milyar ışık yılı (ki sadece gözlemleyebildiğimiz kısmı bu) çapında bir evren yaratıyorsun, içine "yüz milyarlarca" galaksi, onların içine de ortalama 100 milyar civarı yıldız sistemi ekliyorsun. Sayısız canlı koyuyorsun. Sonra kum tanesi kadar bile olmayan bir gezegende hiçbir önemi olmayan bir canlı yaratıcı yok diyor. O kudrete rağmen sen bütün evrende o önemsiz gezegendeki önemsiz canlının dediği şeye göre komplekse giriyorsan ya egoistsindir ya da o önemsiz varlığa acı vermek isteyen bir zalim.
Sadece bir kişi bunu der ise evet Tanrı egoisttir veya acı vermek istiyordur ama tek bir kişi değil milyonlarca kişi yapıyor bunu. O yüzden Tanrı kendine inanmayanlar için cehennemi yarattı.
 
Bunca yıldır bunu anlatmaya çalışıyoruz zaten. Kötülük olmasa iğilik nasıl anlaşılır? Karanlık olmadan beyazın ne anlamı kalır dostum?
Hep iyilik olmuyor mu? İlla birilerinin acı çekmesi mi lazım? Tanrının gücü tamamen iyilik yapmaya yetmiyor mu?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı