Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
32 sayfa okudum ama anlamadığım tek bir şey var. Konuda neden Allah, Allah ve Allah konuşuluyor? Ya Tanrı kötüyse yazıyor başlıkta.
 
Seni niye ciddiye aldıysak...

İmtihan olmak zorunda mı? Tüm insanlar yaşasa istediği gibi olmaz mı? İmtihan dediğiniz eşit koşullarda olur. Benim imtihanım ile Afrika'da su bile bulamayan çocuğun imtihanı bir mi? Su mu bulsun din mi bulsun?

Senin imtihanının mükafatı ile Afrika'da su bulamayan çocuğun mükafatı bir mi? Her şeyi Allahtan beklemek doğru değildir, Afirka'da çocuk su bulamıyorsa o çocuğa su götürülmeli.
 
Sadece bir kişi bunu der ise evet Tanrı egoisttir veya acı vermek istiyordur ama tek bir kişi değil milyonlarca kişi yapıyor bunu.
Sadece gözlemleyebildiğimiz yüz milyarlarca "galaksi" var, hepsinin içlerinde ortalama 100 milyar civarı yıldız sistemi var. 93 milyar ışık yılı "çapında" olan bir alan var ortada, içinde yaşadığın galaksinin boyutu 1 cm olsa, evrenin bir ucuna koyduğunda diğer ucu yaklaşık 9 km uzakta oluyor. Sen o galaksinin içinde 100 milyar civarı yıldızın çevresinde dolaşan sayısı gök cisminden birinde yaşıyorsun. Milyonları mı var bu işin? Bu kadar galaksi içindeki gerçek canlı sayısını milyonlar değil, icat ettiğimiz bir sayıyla ifade etmek bile mümkün değil. Hem diyorsunuz yaratıcının kudreti her şeye yeter hem de bu kadar övdüğünüz tanrıyı kendi "insani" komplekslerinize göre anlamlandırmaya çalışıp resmen hakaret ediyorsunuz. Her şeye kudreti yeten bir yaratıcıyı kendi insani komplekslerine göre mi ifade ediyorsun?

Allah yok desen daha masum, Allah zalimdir desen bu yaptığından daha az hakaret etmiş olursun ama farkında bile değilsin.
 
İnsancıl duygular ile yaklaşıyorsunuz işte, kullarını çok seven, sorgulayın beni diyen bir tanrısın ama kum tanesi kadar küçük bir canlı sana inanmıyorum dediği için komplekse giriyorsun, egonu tatmin etmek için onu sonsuz ateşlerde yakıyorsun, vay be dine bak.
Kendini karınca gibi küçük ve aciz bir hayvan olarak görmektense, bu evrende akıl yürütüp düşüne bilen sayılı canlı arasında olduğunu akledersen pekte saçma değil.
 
Fakat o sana her şeyi veriyor, öbür tarafta ben inanacak bir kaynak bulamadım deme diye bir sürü kaynak yaratmış. Bunca kanıta rağmen inanmıyorum deyip ateşe girmek mi anormal? Yanlış anlamayın size bir laf etmedim yani sorunuza cevap manasında söyledim.
Şu an bilim adamları da evrimin doğru olduğuna dair her kanıtı veriyor, ama hala inanmayan insanlar var, bu da aynen öyle. İslam mantıkla inanılacak bir din değildir zira içinde milyonlarca çelişki ve mantıksızlık vardır. Benim de mantığıma yatmıyor bu kadar basit, Hristiyanlık, Tevrat, Şamanizm, Yunan tanrıları da size her şeyi veriyor fakat inanıyorsunuz, hadi onlar gerçekse, o dinlere inanmamanızın sebebi mantığınıza yatmaması.
 
E, imtihanın ne anlamı kaldı hocam? Direk cennete gidelim o zaman, ne gerek var Dünya'ya?
Yaratıp öldüren, yaratıp öldüren bir düzeni tekelinde tutan bir tanrıdan lütuf aramak ne kadar mantıklı sizce? Neden bunca sayfadır objektif bir yorumda bulunduğunuzu iddia edip, aynı mesajların ufak rötuşlarla değiştirilmişini tekrar tekrar öne sürüyorsunuz? Kırıcı davranmak istemiyorum; lakin biraz daha ufku geniş, objektif yorumlar gerekiyor böyle konuları cidden tartışmak için.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı