Yağ yakıp kaslanma süreci nasıl ilerler?

Alfred Borden

Centipat
Daha fazla  
Merhaba spora 3 hafta oldu başlayalı full body antrenmanı yapıyorum sonunda da 15-20 dk bisiklet ya da koşu bandında hııt kardiyo yapıyorum. 101 kilo başladım ancak kilom 98-99 tekrar 101 arası gidip geliyor. Pantolonları giyerken daha rahat giymeye başladım ancak bu süreç ne zaman yoluna girer? Tartıya bakmamalı mıyım? Fikirlerinizi rica ediyorum amacım kaslanmak hedefim 90 kilo olmak boyum 184.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yağ yakarken kas kazanamazsın. Bu sporun kuralı budur yakarken yapamazsın yaparken yakamazsın. Şuan kilolusun 100 kilosun hatta epey kilolusun şuan yapman gereken öncelikle kilo vermek. Buda diyetten geçiyor. Kilo verirken yapacağın ağırlık antremanının amacı kas kaybını önlemek. Vücut ilk kasları yakacaktır çünkü kası yakmak yağ yakmaktan kolaydır. Sen şuan ağırlık antrenmanı ile vücudun bu mekanizmasının önüne geçmiş olursun. Bol bol kardiyo. Minimum 4-5 litre su bol yeşillik. Az karbonhidrat ve yağ bol proteinli bir beslenme.

Hedefin yağ yakımı olduğu için şu anki yaptığın yoğun antrenmanı sürekli devam ettirmeni öneririm. Yoğun kardiyo programı yağ yakımına yardımcı olacaktır. Tartıya bakmama konusunda bir sıkıntı olmaz. Bu şekil antrenmanlarına devam ederken de kesinlikle beslenmede kalori sayımı yap. Günlük alman gereken miktarı al bu şekilde daha düzenli gider ve hedefine en kısa sürede ulaşırsın.

Sürece takılma en büyük hata o dur millet spora başlar der ki 3 ayda şöyle olacam böyle olacam sonuç hüsran çünkü kısa bir süreçte bu spor raconuna göre konuşursak hiçbir şey olmayacak. Süreci boşver ve devam et

Yağ yakarken kas kazanamazsın. Bu sporun kuralı budur yakarken yapamazsın yaparken yakamazsın. Şuan kilolusun 100 kilosun hatta epey kilolusun şuan yapman gereken öncelikle kilo vermek. Buda diyetten geçiyor. Kilo verirken yapacağın ağırlık antremanının amacı kas kaybını önlemek. Vücut ilk kasları yakacaktır çünkü kası yakmak yağ yakmaktan kolaydır. Sen şuan ağırlık antrenmanı ile vücudun bu mekanizmasının önüne geçmiş olursun. Bol bol kardiyo. Minimum 4-5 litre su bol yeşillik. Az karbonhidrat ve yağ bol proteinli bir beslenme.
Biraz abartmışsınız çok kalori açığı ile kas kazanmak zordur az kalori açığıyla kas kazanımı mümkündür. Az karbonhidrat falan yazmanızdan bilgisiz olduğunuz belli.

Yağ yakarken kas kazanılabilir neden olmasın? Hipertrofi uyarı temelli bir süreç enerji değil. Kalori açığı abartılmadığı sürece kas kazanılabilir.

Biraz abartmışsınız çok kalori açığı ile kas kazanmak zordur az kalori açığıyla kas kazanımı mümkündür. Az karbonhidrat falan yazmanızdan bilgisiz olduğunuz belli.
Antrenörüm. Abartmadım olan ne ise söyledim.

Yağ yakarken kas kazanılabilir neden olmasın? Hipertrofi uyarı temelli bir süreç enerji değil. Kalori açığı abartılmadığı sürece kas kazanılabilir.
Steroid kullanımı söz konusu değil ise. Dediğin şey mümkün değil. Olsa bile kayda değer bir kazanç olmaz. Kas kazanımı = kilo almak.(yağ+kas

Az karbonhidrat yiyecekki bu adam vücut glikojen kullanmayıp yağ parçalamak zorunda kalacak. Şöyle düşün bir yoldasın yol ikiye ayrılıyor biri kestirme biri uzun nereden gidersin kestirmeden ama kestirmede engel çıkarsa mecbur uzun yola girersin. Karbonhidrat vücudun yakıdı. Vücut antremanda bunu kullanır. Karbonhidrat bolca yerse bu adam ne olacak vücut yakıt olarak onu kullanacak. Az yerse ne olacak bittiği anda bu yakıt mecbur enerji üretimi için yağ hücrelerini parçalayacak. Bilgim çok şükür var. Antrenörüm bir sürü küçük kardeşimizi bu spora kazandırdım. Bu arkadaşa da seve seve yardımcı olurum.

Steroid kullanımı söz konusu değil ise. Dediğin şey mümkün değil. Olsa bile kayda değer bir kazanç olmaz. Kas kazanımı = kilo almak.(yağ+kas
Hayır. Kas dokusuyla yağ dokusu çok ayrı şeyler birbirlerine bağlı değiller. Hipertrofi uyarı temelli bir süreç enerji değil yani kazanılacak kas kayda değer olmayacak bir miktar değil. Kalori açığında progressive overload görebildiğimize göre neden kas inşa edemiyor olalım?

Hayır. Kas dokusuyla yağ dokusu çok ayrı şeyler birbirlerine bağlı değiller. Hipertrofi uyarı temelli bir süreç enerji değil yani kazanılacak kas kayda değer olmayacak bir miktar değil. Kalori açığında progressive overload görebildiğimize göre neden kas inşa edemiyor olalım?
Tamam sen o şekilde yaparsın. Ben eğitimini almış ve insanlara da bilgim doğrultusunda tavsiyemi vereyim gerisi size kalmış.Spor raconuna göre olmayacağını söyledim genelleme idi. Evet mümkündür fakat şu var ki yeni başlayanlar da bu olabilir ve az bir miktarda vücut katabolik iken bu inşa süreci vücut anabolikkenkine göre çok çok daha az olacaktır. Yolunu almış 1-2 sene yapmış adam için ise neredeyse sıfır hatta çoğu zaman sıfır. Arkadaşa ne yapması gerektiğini anlattım kilolu kilo verecek vücudu temizleyecek sonra kütleye oynayacak. Yavaşça kilo alacak. Yapmak veya yapmamak ona kalmış. Sizler için de nasıl tercih ediyorsanız o şekilde yapabilirsiniz kimse kimsenin işine karışmaz sonuçta

Hani 1 kilo aldın diyelim tamamı kas olmayacak ya ondan bahsediyorum. Sen nasıl anladın bilmiyorum ama sonuçta 1 kilo =yağ + kas + su ya.

Tamam sen o şekilde yaparsın. Ben eğitimini almış ve insanlara da bilgim doğrultusunda tavsiyemi vereyim gerisi size kalmış.Spor raconuna göre olmayacağını söyledim genelleme idi. Evet mümkündür fakat şu var ki yeni başlayanlar da bu olabilir ve az bir miktarda vücut katabolik iken bu inşa süreci vücut anabolikkenkine göre çok çok daha az olacaktır. Yolunu almış 1-2 sene yapmış adam için ise neredeyse sıfır hatta çoğu zaman sıfır. Arkadaşa ne yapması gerektiğini anlattım kilolu kilo verecek vücudu temizleyecek sonra kütleye oynayacak. Yavaşça kilo alacak. Yapmak veya yapmamak ona kalmış. Sizler için de nasıl tercih ediyorsanız o şekilde yapabilirsiniz kimse kimsenin işine karışmaz sonuçta

Hani 1 kilo aldın diyelim tamamı kas olmayacak ya ondan bahsediyorum. Sen nasıl anladın bilmiyorum ama sonuçta 1 kilo =yağ + kas + su ya.
Elbette farklı dokular biliyoruz abicim karşınızda yağı kasa çevircez diyen tipler yok merak etmeyin.

Evet mümkündür fakat şu var ki yeni başlayanlar da bu olabilir ve az bir miktarda vücut katabolik iken bu inşa süreci vücut anabolikkenkine göre çok çok daha az olacaktır. Yolunu almış 1-2 sene yapmış adam için ise neredeyse sıfır hatta çoğu zaman sıfır.
Hayır intermediate seviyede de kas kazanılabilir fakat maintenance veya surplus kaloride kazandığın kadar olmayabilir o kadar. Kalori açığını abartmayıp, gidip low carb falan yapmazsan progressive overload görürsün ve bu da zaten hipertrofinin en önemli göstergesi. Zaten abartı olmayan bir kalori açığında gücün düşüyor veya artmıyorsa bir şeyleri yanlış yapıyorsundur. Evet cutta ne kadar uzun süre kalırsan bu o kadar zorlaşır ama uzun süreli olmayan kalori açıklarında gayet mümkün.

Geri
Yukarı