Yağ yakıp kaslanma süreci nasıl ilerler?

Hayır intermediate seviyede de kas kazanılabilir fakat maintenance veya surplus kaloride kazandığın kadar olmayabilir o kadar. Kalori açığını abartmayıp, gidip low carb falan yapmazsan progressive overload görürsün ve bu da zaten hipertrofinin en önemli göstergesi. Zaten abartı olmayan bir kalori açığında gücün düşüyor veya artmıyorsa bir şeyleri yanlış yapıyorsundur. Evet cutta ne kadar uzun süre kalırsan bu o kadar zorlaşır ama uzun süreli olmayan kalori açıklarında gayet mümkün.
Tamam adam daha başlayalı bismillah kaç gün olmuş bu dediklerini ona anlatsak adam derki nereye geldik biz spor salonu yerine üniversitede matematik bölümüne falan mı geldik der afallar. Ben ona basitçe kabaca anlatmıştım. Şuan kilolu kilo verecek bitti amacı da bu olmalı. Ona göre isterse ben kendisine beslenme ve antrenman programını da beş kuruş para istemeden veririm. Şunu hepimiz biliyoruz bir kilo alırkenkine göre çok daha az bir kazanç daha doğrusu yavaş bir kazanç olacaktır. Hepimiz hemfikiriz. Herneyse uzatmaya gerek yok konu sahibi arkadaş istiyorsa bana ulaşabilir detaylı bilgi almak için

Antrenörüm. Abartmadım olan ne ise söyledim.

Steroid kullanımı söz konusu değil ise. Dediğin şey mümkün değil. Olsa bile kayda değer bir kazanç olmaz. Kas kazanımı = kilo almak.(yağ+kas

Az karbonhidrat yiyecekki bu adam vücut glikojen kullanmayıp yağ parçalamak zorunda kalacak. Şöyle düşün bir yoldasın yol ikiye ayrılıyor biri kestirme biri uzun nereden gidersin kestirmeden ama kestirmede engel çıkarsa mecbur uzun yola girersin. Karbonhidrat vücudun yakıdı. Vücut antremanda bunu kullanır. Karbonhidrat bolca yerse bu adam ne olacak vücut yakıt olarak onu kullanacak. Az yerse ne olacak bittiği anda bu yakıt mecbur enerji üretimi için yağ hücrelerini parçalayacak. Bilgim çok şükür var. Antrenörüm bir sürü küçük kardeşimizi bu spora kazandırdım. Bu arkadaşa da seve seve yardımcı olurum.
Kalori açığı verirse çok karbonhidrat alamaz zaten ve antreman için karbonhidrat gerekli vücut kalp ritmine göre enerji harcıyor proteinleride kullanabilir böyle olursa.

Yağ yakarken kas kazanamazsın. Bu sporun kuralı budur yakarken yapamazsın yaparken yakamazsın. Şu ankilolusun 100 kilosun hatta epey kilolusun şu an yapman gereken öncelikle kilo vermek. Bu da diyetten geçiyor. Kilo verirken yapacağın ağırlık antrenmanının amacı kas kaybını önlemek. Vücut ilk kasları yakacaktır çünkü kası yakmak yağ yakmaktan kolaydır. Sen şu an ağırlık antrenmanı ile vücudun bu mekanizmasının önüne geçmiş olursun. Bol bol kardiyo. Minimum 4-5 litre su bol yeşillik. Az karbonhidrat ve yağ bol proteinli bir beslenme.

Merhaba kalori açığını abartmadan yapıyorum diye düşünüyorum konulara tam hakim değil piyasada olan kişilerin videolarından ve forumlardan okuduklarımdan bir yol çizmeye çalışıyordum günlük 150 gr civarı protein alıyorum beyazı kestim ekmek çavdar 2-3 normal dilim salatayı arttırdım 3 lt su tüketiyorum full body sonunda da 15-20 dk dediğim gibi bisiklet ya da koşu bandı fikirleriniz benim için değerli bazı soruları salonda farklı kişilere soruyorum farklı cevaplar alıyorum.

Hedefin yağ yakımı olduğu için şu anki yaptığın yoğun antrenmanı sürekli devam ettirmeni öneririm. Yoğun kardiyo programı yağ yakımına yardımcı olacaktır. Tartıya bakmama konusunda bir sıkıntı olmaz. Bu şekil antrenmanlarına devam ederken de kesinlikle beslenmede kalori sayımı yap. Günlük alman gereken miktarı al bu şekilde daha düzenli gider ve hedefine en kısa sürede ulaşırsın.

Merhaba işten dolayı 3 gün gidebiliyorum Shift'lerden dolayı. Yediklerimi önceki hayatımla kıyaslarsam çok düzelttim işlenmiş gıda 3 haftadır yok hayatımda suyu arttırdım protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.

Sürece takılma en büyük hata o dur millet spora başlar der ki 3 ayda şöyle olacağım böyle olacağım sonuç hüsran çünkü kısa bir süreçte bu spor raconuna göre konuşursak hiçbir şey olmayacak. Süreci boş ver ve devam et.

Merhaba farklı farklı fikirler olduğu için bilmediğim konuda daha önce tecrübesini yaşamadığım içinde kafam karışık 3-5 ayda süper olmanın derdinde değilim elbette ama vücudun gözle görülür kendini toplaması gerektiğini düşünüyorum yanlış bir şeyler yapıp mentalimi kırmak istemem.

@871218 sen mümkünse tekrardan eğitim al. Çocuk başlayalı 3 hafta olmuş. Bu süreçte kas kazanıp yağ yakabilir. Kalori açığı 500'den fazla olmadığı süreçede minimal şekilde kas kazanabilir ki yeterli makroları alırsa.

Vucüt her saniye enerji harçıyor. Bu yüzden yok yüksek karb almışsın şey yapmışsın. Vucüt durduğun yerde zaten yağ yakıyor. Yüksek carb yüksek protein orta yağ alıp kalori açığı bırakırsa çok güzel güçüde artar yağıda yakar.

@871218 sen mümkünse tekrardan eğitim al. Çocuk başlayalı 3 hafta olmuş. Bu süreçte kas kazanıp yağ yakabilir. Kalori açığı 500'den fazla olmadığı süreçede minimal şekilde kas kazanabilir ki yeterli makroları alırsa.

Vucüt her saniye enerji harçıyor. Bu yüzden yok yüksek karb almışsın şey yapmışsın. Vucüt durduğun yerde zaten yağ yakıyor. Yüksek carb yüksek protein orta yağ alıp kalori açığı bırakırsa çok güzel güçüde artar yağıda yakar.
Ben kendimde denedim full kalori açığıyla gittim. Vücutta yağ fazlaysa direk belli oluyor zaten kas kazanımı da dümenden yapmazsan gelişiyorsun. Bulkda kolpa bu arada.

Ben kendimde denedim full kalori açığıyla gittim. Vücutta yağ fazlaysa direk belli oluyor zaten kas kazanımı da dümenden yapmazsan gelişiyorsun. Bulkda kolpa bu arada.
Bulk kolpa değil aslında. Aşırı zayıf veya zayıf biri için bulk gayet iyi bir şey. Ama kilolu bir birey için iyi değil. Yağ yakamazsın bulktayken kalori fazlasında ilaçlı falan değilsen imkansıza yakın. Ama kalori açığında kilolu bir birey veya yağ oranı yüksek biri için kas kütlesi koyabilir. Tabii antrenman tarzı ve bıraktı kalori açığı çok etkili.

Bulk kolpa değil aslında. Aşırı zayıf veya zayıf biri için bulk gayet iyi bir şey. Ama kilolu bir birey için iyi değil. Yağ yakamazsın bulktayken kalori fazlasında ilaçlı falan değilsen imkansıza yakın. Ama kalori açığında kilolu bir birey veya yağ oranı yüksek biri için kas kütlesi koyabilir. Tabii antrenman tarzı ve bıraktı kalori açığı çok etkili.
Fazla yemek kas kazandırmaz yağ yaptırır fazla kalori alımı da aynı şekilde kas için gerekli olan fazla proteindir ayrıca zayıf birisi bulk yapmak yerine sadece kas koyarak ilerlerse efsane bir vücuda erişir.

Merhaba spora 3 hafta oldu başlayalı full body antrenmanı yapıyorum sonunda da 15-20 dk bisiklet ya da koşu bandında hııt kardiyo yapıyorum. 101 kilo başladım ancak kilom 98-99 tekrar 101 arası gidip geliyor. Pantolonları giyerken daha rahat giymeye başladım ancak bu süreç ne zaman yoluna girer? Tartıya bakmamalı mıyım? Fikirlerinizi rica ediyorum amacım kaslanmak hedefim 90 kilo olmak boyum 184.
Yağ kaybederken kas kazanmak çok uzun bir süreç, öncelikle sabırlı olman gerekiyor. Kesinlikle mümkün bu arada, body recomposition deniliyor. 200-300 Kalori açığı verebilirsin. Kilo başı 2-2.5 gram protein alman ve günlük kalorinin %20-30 unun yağdan olması gerekiyor. Alacağın yağ miktarını daha da düşürmemelisin çünkü vitaminlerin emilimi, hormonlar vb. için yağ çok önemli.

Kaç kalori alman gerektiğini tdee calculator gibi yerlerden bakabilirsin fakat bence en iyi yöntem kilonu takip etmek. Misal bugün 2500 kalori aldım kilo verdim, 2700 aldım kilo aldım o zaman 2600 de kalırsam kilo kaybetmeyeceğim gibi. Yine de tdee'ye bakabilirsin tabii.

Alman gereken kaloriden 200-300 vererek bir beslenme programı oluşturabilirsin.
1 gr protein 4 kalori, 1 gr yağ 9 kalori ve 1 gr karb 4 kalori. Örnek verecek olursam 200 gr protein alacaksan 800 kalori ediyor. 2500 kalori alacaksın diye farz edelim, 625 kalorinin yağdan gelmesini istiyorsun o zaman 70 gr yağ alman gerek.
Geriye kalıyor 1075 kalori, bu da yaklaşık 270 gr karba eşit. Tabii kendine göre hesaplayacaksın ben maintenance kalorisi 2500 olan biri üzerinden örnek verdim.

Dediğim gibi çok uzun bir süreç cidden ama pes etmezsen sonuçlarını görürsün. Kolay gelsin

Geri
Yukarı