Yağlı gibi duran yaprak dönerle protein ihtiyacının karşılanması mantıklı mı?

Samed123

Hectopat
Arkadaşlar lokantada çalışıyorum orası da yaprak et döner satıyor. Et çok yağlı gibi duruyor bundan protein ihtiyacımı karşılamam mantıklı mı?

et döneri bir süre havlu kağıda sarıp yağını emmesini sağlayabilirsin en azından %15-20 si kadar yağı emecektir

yağsız lean protein gömmek iyidir ama gün içinde sağlıklı yağları tüketmek lazım yoksa ne gelişim olur ne mineral vitamin emersin. Zeytinyağı ve balık yağı göm onun haricinde yağsız takılmaya çalış. Ayrıca hindistan cevizi yağı veya onun daha konsantre hali MCT yağı gömebilirsin. Karın yağları yakmada da baya etkili bu mct ve zeytinyağının polifenolleri dahil

yağsız lean protein gömmek iyidir ama gün içinde sağlıklı yağları tüketmek lazım yoksa ne gelişim olur ne mineral vitamin emersin. Zeytinyağı ve balık yağı göm onun haricinde yağsız takılmaya çalış. Ayrıca hindistan cevizi yağı veya onun daha konsantre hali MCT yağı gömebilirsin. Karın yağları yakmada da baya etkili bu mct ve zeytinyağının polifenolleri dahil
Hocam ben yağ yakmaya çalışıyorum evde öğrenciyim ve anne yemeklerinde ister istemez yağ,şeker felan oluyor ve ihtiyacım olan günlük ort. 2500 kaloriyi değil definasypnda 2000 kaloriyi bile tüketemiyorum ama fazla gün içinde açlık hissetmiyorum. Bu neyden kaynaklı nerede yanlıl yapıyorum? Öğrenciyim bazen bu kalorileri hesaplamak aşırı zor geliyor gainer almayı düşündüm ne tavsiye edersiniz?

Hocam ben yağ yakmaya çalışıyorum evde öğrenciyim ve anne yemeklerinde ister istemez yağ,şeker felan oluyor ve ihtiyacım olan günlük ort. 2500 kaloriyi değil definasypnda 2000 kaloriyi bile tüketemiyorum ama fazla gün içinde açlık hissetmiyorum. Bu neyden kaynaklı nerede yanlıl yapıyorum? Öğrenciyim bazen bu kalorileri hesaplamak aşırı zor geliyor gainer almayı düşündüm ne tavsiye edersiniz?
karbonhidrat ulaşımı kolay bence gainerlara para verme bir de hele evdeysen hiç verme kalori hesabını kolay yaparsın fat secret gibi uygulamalarla, her gün aynı şeyleri yemeyi çalış bu da bi taktiktir bakarsın kilomu alıyon veriyonmu koruyormusun ona göre üstüne çıkarsın veya azaltırsın protein olarak da şuan en ucuz tavuk bonfile oluyor tozlar daha pahalı tavuğa göre. Ama kafanda günlük proteini almak olsun onun harici karbonhidrat geri kalan kaloriyi dolduruyor

karbonhidrat ulaşımı kolay bence gainerlara para verme bir de hele evdeysen hiç verme kalori hesabını kolay yaparsın fat secret gibi uygulamalarla, her gün aynı şeyleri yemeyi çalış bu da bi taktiktir bakarsın kilomu alıyon veriyonmu koruyormusun ona göre üstüne çıkarsın veya azaltırsın protein olarak da şuan en ucuz tavuk bonfile oluyor tozlar daha pahalı tavuğa göre. Ama kafanda günlük proteini almak olsun onun harici karbonhidrat geri kalan kaloriyi dolduruyor
Hocam protein hesaplaması kolay hergün ihtiyacım olan 100 gr alıyorum ama şu yağ ve karbonhidrat anne yemekleri işin içine girince hesaplanması çok zor oluyor bide ben ort kaloriyi tüketmediğim halde dokluk hissi var daha mı az yemem lazım yağ kaybetmek için

17 yaş 170 boy 67 kiloya sahibim metabolizmam hızlı galiba hızlı sindiriyorum günlük 100 gr protein bana yetermi yağ kaybetmek istiyorum

Bide hocam bu diyetleri felan yaparken en çok korktuğum yağ vereceğim diye kasdan kaybetmek haftanın 4 günü ağır çalışıyorum çalıştıktan sonra da galiba yemek lazımmış galiba

Beslenme düzenine bu kadar takılma annenin yaptığı yemeklerden azar azar ye sporunu yap gayet güzel kilo verirsin. Ayrıca bir tane yaprak döneri bile yerken tereddüt edeceksen bu programın sürdürülebilirliği yoktur zaten bir yerden sonra patlar. Porsiyonlarına ve kaloriye dikkat etsen yeterli.

Şartlardan dolayı yemek durumunda kalırsan öncelikle yeterli "su içmen" lazım. Tek başına proteinli gıda, her gıda gibi kas yapımı için etkili kullanılmaz. Vücutta yağ olarak depolanır. Folik Asit, b6, b12 gibi etkileşime girecekleri kullanmazsa vücut fazla alınan protein zararlıdır. Yeşillik yeterli yemezseniz o döner zararlıdır. Dengeli beslenmeye dikkat edin.

Protein tozu vb. takviyelerde içerikte farklı besin maddeleri vitaminlerde vardır bu yüzden hızla işe yarar ama zararlıdır. Bunları çok kullanırsanız işlem yapan organları fazla yıprattığı için zarar verir.

Yeni konular

Geri
Yukarı