Yalnız kalmak zorundayım ve bu çok zor

Kumar oynamış olur, başaramazsa biter.


İnsan sosyal bir varlık, yalnız başına idare edebilecek bir varlık değil. Arkadaş bulmakta aşırı zor bir şeyde değil, yalnız olan binlerce insan var tek sorun hiçbiri ilk adımı atmıyor.

Sana tavsiyem etkinliklere katılman yada insanların fazla olduğu bölgelerde takılman yada iş yerinde dostluklar kurman.
Katılıyorum. Ama 8-4 çalışıyoruz , ilçede gezecek bir yer yok. Köyler çok olduğu için hasta çok ve boş vakit yok. Işten çıkıp gidebileceğim çok mekan yok. Kendi şehirimde arkadaşlarım vardı onlar ile giderdim. Etkinliklere giderdik birşeyler yapardık ama uzak kaldık. Şuan yanımdaki insanlar tek derdi işim görülsün, samet işimi yapsın o benim çömezim. Bir kişi bana arkadaş gibi yaklaşmadı. Çoğunlukla yanımda çalışan insan bu olarak bakıyorlar. Bana gelip dünde kahve de oturduk biz diyorlar , seni de çağıralım bir gün gel duymadım başladım başlayalı ki ben davet ettim ama gelmeyi reddettiler. Eve geliyorum yemek yiyorum işte sevdiğim bir YouTuber yada birşey izleyerek. Sonrası boşluk. Saatlerce boşluk. Oyun oynamak istiyorum ama Hogwarts legacy çıktı onu istiyorum doğal olarak ama internetim yok. Yüklediğim oyunlarla vakit geçiyorum. Bir noktadan sonra pik atıyor. Kendimi evde ağlarken buluyorum. Güçsüz, yanlız, boşlukta.

Büyük oynayan büyük kazanır belki ilk seferde tutturamayabilir azim ve sabır ile başarıya ulaşacaktır ve kendi işini yapmak memur olmaktan çok daha fazla zevk verir.

Sevmediğim bir işte ömür sonuna kadar kalma düşüncesi bile tüm yaşam hevesimi bir katana darbesi kadar kesin kesiyor ise , sevdiğim işi yapayım da batsam da çıksam da en azından yaşama olan tadı kaybetmem.

Monitör al ve Mi TV Stick al. Kendi internetinle Netflix izlersin bence. Senin adına üzüldüm.
İnternet yok evimde altyapı yok. Şikayet yada cimer veya btk dilekçesi bir işe yaramadı.
 
En iyi çeken hatti araştır ve onun kablosuz internetini al. Turkcell Süper Box ya da Vodefone gibi. Bu sorun değil bence, sosyal cevreye gelince ise kaç senedir oradasin? Çalıştığın ortamdan arkadaş edinebilirsin.
3 ay oldu nerdeyse ilk Aralık'ta geldim. Ortamda ne yazık ki arkadaş edinemedim. Ve Türk Telekom magnet , Vodafone redbox , Turkcell de superbox vermiyor çünkü ev kapsam alanı dışında.

Öğretmen misin?
Sağlık memuruyum.
 
3 ay oldu nerdeyse ilk Aralık'ta geldim. Ortamda ne yazık ki arkadaş edinemedim. Ve Türk Telekom magnet , Vodafone redbox , Turkcell de superbox vermiyor çünkü ev kapsam alanı dışında.


Sağlık memuruyum.
Hocam kafanızı dağıtmak için kitap okuyabilirsiniz ama o da nereye kadar.
 
İşe atılmasam da öğrenci olarak benzer durumu yaşıyorum. Büyüdüğün şehirden çıktıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. İmkanların dahilince sosyalleşme araçlarını kullanabilirsin. Tayin seçeneğin varsa kullanabilirsin.
 
İşe atılmasam da öğrenci olarak benzer durumu yaşıyorum. Büyüdüğün şehirden çıktıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. İmkanların dahilince sosyalleşme araçlarını kullanabilirsin. Tayin seçeneğin varsa kullanabilirsin.
4 yıl tayin hakkım bulunmamakta. Burada kalmak zorundayım. Sadece istifa ederek başka yere geçebilirim.
 
Ömrümden 12 yılı çoğu yararsız bilgiler ile dolu okul hapishanesinde geçirdikten ve yıllarımı bir iş kazanmak için harcadığım 18 yılın ardından 24 yaşımda memur oldum.

Ailemden uzakta başka bir yerde, başka bir evde yalnız yaşıyorum. Bu sizin bir hayaliniz olabilir ama benimki bu değildi.

Bir ilçede yeni bir apartmanda oturuyorum. İnternet, televizyon hizmeti 2.5 aydır yok ve gelmedi. Bilgisayarda önceden yüklediğim oyunlar ve elimde 50 Kb/saniye internete sahip bir telefonla oturuyorum. Kimsem yok. Evde müzikten başka ses yok. Arkadaşım diyeceğim bir insan yok. Sevgilim yok. Kimseyi sevecek gücüm de yok. İşe başladığım başlayalı yalnızım. Kafa dengi kimsem yok, çoğu kişi çevremde evli ve kendi hayatlarını buna adamış durumdalar.

Almak istediğim riskler, belki memurluğu bile bırakmayı düşündürecek karar risk alıp kendi işimi kurmak istediğim için uzun süre ne evliliği ne de bir ilişkiyi kaldırabilecek durumda olacağımı sanmıyorum.

İnternet olmadığı için hayalimdeki meslek için kendimi geliştiremiyorum. Artık bu beni tüketmeye başladı. Bazen yaşama isteğimi kaybediyorum.

Şu an yaptığım mesleği kendim isteyerek seçtim ve yapmayı sevdiğim bir meslek. Ama ortam beni mahvediyor ve soğutuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Belki bunu kimse okumaz bilmiyorum. Zor durumdayım. Gerçekten ne yapacağım bilmiyorum. 4 yıl burada kalmak zorundayım. Bu durumu kimseye anlatamıyorum.
Kalanını okumadan sırf ilk cümleyle ilgili yazmak istedim. Cidden çok doğru:
"12 yılı çoğu yararsız bilgiler ile dolu okul hapishanesi"
Suçsuz yere avukat kazığıyla hapise girmek gibi.
 

Geri
Yukarı