Yalnızlık insanı güçlü yapar mı?

AylakAdam

Yoctopat
Daha fazla  
Küçüklükten beri çok arkadaş edinemeyen biriyim. Genelde kendi başıma takılırım ve bunun beni daha güçlü yaptığına inanıyorum. Sizce bu doğru mu?

Yanlızlık tercihse iyidir. İstemdışı oluyorsa kötü.

Küçüklükten beri çok arkadaş edinemeyen biriyim. Genelde kendi başıma takılırım ve bunun beni daha güçlü yaptığına inanıyorum. Sizce bu doğru mu?
Hayatın bir çok alanında güçlü olmak için önce güçsüzlüğü tatmak gerekir.

Kaslı olmak için ağırlık kaldırıp acı çekersin, o mantık.

Yalnızlık, toplum hakkında zamanla daha fazla gözlem yapmanı sağlar. İyiyi kötüyü ayırt etmeni sağlar, neye bulaşıp bulaşmayacağını seçersin. Zihinsel olarak seni standart olan herkesten daha güçlü hâle getirir.

Kaldıramayan var tabii, ama yapabilen yapar.

İnsanın doğası gereği hiçbir şekilde yalnız kalamayacağını düşünüyorum. Çünkü ne kadar yalnız kalmak istesen de illaki insanlarla beraber olmak zorundasın. Güçlü olmak öyle yalnız kalmakla değil irade, cesaret, disiplin, öz güven gibi psikolojik etmenler ile güçlü olabilir.

Benim çok çevrem vardır fakat bazen mental çöküşe girdiğim oluyordu küçükken yanlızlık güçlü yapar insanı çünkü sorunları kendin çözebilirsin her zaman mutlu ol ve çok kafaya takma dostum insanlar neler neler yaşıyor yanlızlıkta neymiş. Ama sana bir tavsiyem 1 tane arkadaşın olsun sağlam olsun gerisini sen yaşıyacaksın zaten bir de arkadaş dediklerin bazen senden bir alet veya başka bir şey ister güvenmediklerine verme boş ver gitsin kanka.

Ve tabii ki de yalnızlık zararlıdır çünkü insan sosyal bir varlıktır

Değil. Bunu avantajına çevirmek için arkadaşlarınla geçireceğin zamanı çalışmaya ayırırsan o zaman doğru olur.

İnsanlar kişiliğine ve çevresine göre yalnız olur. Bir kesim ise kendi isteğine göre yalnız kalmak ister. Yalnız olmak isteyen halinden memnundur. Ancak yalnız olmak istemeyip yalnız olanlar genelde mutsuzdur.
Şunu asla yapmayın, bir başkasına muhtaçmışsınız gibi yapmayın. Bu cidden çok kötü bir durum. Yalnız olmak istemeyenler çoğunlukla bunu yapıyor. O kişiyi kaybetmeyeceğinizi biliyor olsanız bile hayatınız ona bağlıymış gibi yaşamayın.
Soruya cevap verecek olursak kişiden kişiye değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…