Yalnızlık ve stres

ugamanyak

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Şu an sınav senem ve ders çalışmaya çalışıyorum ama yapamıyorum. Dershaneye gidiyorum orada sevdiğim kızı görüp stres oluyorum okula gidiyorum kilomdan dolayı dışlanıyorum ve utanıyorum dışarı çıkınca arkadaşlarım orada da dışlıyor. Bilgisayar açıyorum ama arkadaşım yok. En son eve geliyorum piskolajim yerle bir oluyor. Şu an ağlayarak yazıyorum. Bıktım abi derdimi dün Discord'daki bir abiye anlattim o da bir şey diyemedi. Her günüm aynı ve boş geçiyor annem beni azarlıyor ablam beni hiç takmiyor ve LGS'yi kazanamazsam babam çok kızacak. Simdiden kiziyor seni 2 yıl dershaneye verdim diyor kazanman lazim diyor. Bu da benim psikolojimi alıp darmaduman ediyor. Keşke hiç olmasaydım kendimi çizgi filmlerdeki kötü karakter gibi görüyorum. Ağlamaktan da bıktım ders de çalışamıyorum.

Bak kardeşim senin yaşlarında inan bana benim hayatım ve durumum çok daha kötüydü. dış görünüşüm tamamen berbattı, aile sıkıntılı, arkadaş çevrem yok, üstümde ağır bir psikolojik baskı ve sayamadığım daha tonla şey vardı. Kızlarla bile konuşamıyordum, insanların gözüne bakamıyordum. Sonrasında buna bir dur demenin vaktinin geldiğini öğrendim. Spor yaptım, zayıfladım; insanlarla nasıl konuşacağımı, nasıl arkadaş edineceğimi öğrendim. Kız konusunda bile hiçbir sıkıntım yok bazı dezavantajlarım olmasına rağmen. Ve öğrendiğim en önemli şey tüm bunları yaparken diğerlerini umursamamamız gerektiği. Olduğun duruma mızmızlanmak ve üzülmek yerine kendini geliştirmeye bak. Liseye geçince kendini değiştir.

Bak kardeşim senin yaşlarında inan bana benim hayatım ve durumum çok daha kötüydü. dış görünüşüm tamamen berbattı, aile sıkıntılı, arkadaş çevrem yok, üstümde ağır bir psikolojik baskı ve sayamadığım daha tonla şey vardı. Kızlarla bile konuşamıyordum, insanların gözüne bakamıyordum. Sonrasında buna bir dur demenin vaktinin geldiğini öğrendim. Spor yaptım, zayıfladım; insanlarla nasıl konuşacağımı, nasıl arkadaş edineceğimi öğrendim. Kız konusunda bile hiçbir sıkıntım yok bazı dezavantajlarım olmasına rağmen. Ve öğrendiğim en önemli şey tüm bunları yaparken diğerlerini umursamamamız gerektiği. Olduğun duruma mızmızlanmak ve üzülmek yerine kendini geliştirmeye bak. Liseye geçince kendini değiştir.
Reis, merhabalar can sıkıntısından açtığım konulara bakayım dedim ve bu konuyu gördüm böyle bir konu açtığımı bile hatırlamıyordum ve senin dediklerin bir bir gerçekleşti. LGS konusuna gelirsek 397 puan aldım ama sıralamam güzel değildi (%15.6) bu yüzden bende eokul notumla iyi bir liseye yerleştim ve lisemden memnunum. spora yazıldım ve formumu düzelttim senin dediğin gibi her şey tek tek yaşandı ve arkadaş grubu kurdum senin dediğin gibi liseye geçince kendimi değiştirdim ve sevgili edindim umarım bunu okursun çünkü son aktifliğin
23 eylül 2023 bu yazıyı sadece sana teşekkür etmek için yazdım. Senin yazdıkların bana ilham verdi ve futbola başladım ve şuan altyapıda oynuyorum seni asla unutmayacağım dostum.

@ugamanyak güzel olmuş kendini geliştirmen bu arada lakin lisedeki sevgilerden pek hayır geldiğini görmedim. Tavsiyem tam olgunlaşınca yapman.

Hocam aile içinde vakit geçirebileceğim insan yok ve arkadalarımla aram bir yere kadar
En azımdan beni birinin mutlu edip küçücük bir ilgi vermesi bile beni değerli hissettiriyor.

@ugamanyak kaliteli arkadaşlıklar kur hocam. Ki bu olmasa bile kendini değerli görmen lazım. İlgi ilişki öncelikli olursan kız bıraktığında ki yüksek ihtimalle ilerleyen zamanlarda bırakacak eski olduğun hale geri düşme tehliken var. Kendini geliştirme robotu ol anlamında demiyorum ama zevkine falan takılma dışında çok tavsiye etmem bu yaşta ilişkiye girmeni ki o da Türkiye şartlarında ne kadar olur bilemiyorum.

@ugamanyak kaliteli arkadaşlıklar kur hocam. Ki bu olmasa bile kendini değerli görmen lazım. İlgi ilişki öncelikli olursan kız bıraktığında ki yüksek ihtimalle ilerleyen zamanlarda bırakacak eski olduğun hale geri düşme tehliken var. Kendini geliştirme robotu ol anlamında demiyorum ama zevkine falan takılma dışında çok tavsiye etmem bu yaşta ilişkiye girmeni ki o da Türkiye şartlarında ne kadar olur bilemiyorum.

Tamamdır hocam, tavsiyeniz için teşekkür ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı