Yalnızlık ve yaşamaktan keyif alamamak

Awhlind

Megapat
Makaleler
3
Yer
Asgard
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Son 7-8 aydır sürekli devam eden bi boşluk hissi var içimde. Ve çok yalnız hissediyorum ve bu his bitmiyor sürekli devam ediyor. Yaşamaktan artık gram keyif almamaya başladım ve sürekli çok husursuz hissediyorum. Bazen diyorum bak bu sefer işler yoluna girdi, ama değişen bir şey yok. Sanırım sosyal hayatla alakalı. Asosyal değilim ama sosyal olduğum da söylenemez. Yani evet arkadaşlarım var ama cidden beni anlayan sürekli bir şeyler yaptığım bir arkadaşım yok.

Bu arada lise 2 ye gidiyorum, 15 yaşındayım ve hayatıma belki son 6 aydır 10-15 kız girip çıkmıştır. Ama hiçbiriyle olmadı. Hepsi salaktı yani ve yanlış tercihler yaptım. Ve kısayım.

Derslerim kötü, aile ilişkilerim kötü, arkadaşlık ilişkilerim ve kızlarla olan ilişkilerim kötü, kısayım, ekonomik durumumuz kötü, sağlık durumum kötü koronanın bıraktığı hasardan dolayı yemek yiyemiyorum dolayısıyla spora gitme şevkim kırılıyor, çok kazanmak istediğim bir sınav vardı maalesef kazanamadım, tanıştığım bir kızın kız grubu özgüvenimi yerlebir etti ve yani belki bir tık yüzüm ve tarzım iyi o kadar zaten ondan da okuldaki erkekler kıskançlıktan bana karşı saçma saçma davranıyor.

Depresyonda değilim ama cidden çok uzun zamandır böyle hissetmek beni aşırı yoruyor. Hani şöyle kafamı yastığa koyup şarkı dinleyeyim rahatlayayım diyorum, onu bile yapamıyorum. İçerden ses geliyor "EMİİİNN"😃. Ailemin tek derdi ders olmuş, bir kere de gelip oğlum bir sıkıntın, bir derdin var mı diye sormuyorlar. Ulan ailem bile halimi sormuyor başka kim sorsun.

Arada girip içimi döktüğüm bir burası var bir de gece 1'de duvarlar. Hani cidden içine ağlamak var ya durum o. Ne başımızı okşayan var ne sırtımızı sıvazlayan her geçen bir tekme de ben atayım diyor. Zaten 1 yıldır sürekli intihar düşüncesi var ve son 4-5 aydır daha da yoğunlaştı. Biliyorum ergenlik diyeceksiniz, ben de öyle umuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadıklarınızı ben de sizin yaşlarınızdayken yaşamıştım intihar girişiminde bulunup başarısız olmuştum sonrasında da ailem zorla psikoloğa götürmüştü ama hiçbir faydası olmadı. Tek yapabiliceğiniz şey bir hayal kurmak ve o hayaliniz için çalışmak. Kitap okuyarak, hobilerinizle ilgilenerek, derslerinize günlük tekrarlar yaparak hayatınızı geçirin başka yapılabilecek bir şey yok. YouTube'da filozofların yaşam üzerine konuşmaları oluyor onları da dinleyebilirsiniz yardımcı olur.

Yalnızlık oldukça doğal ve ruha iyi gelen bir durumdur. Arkadaş, sevgili, aile, eş ve dost gibi kavramlar sosyalistlerin dayatması olan ögelerdir. İnsan bencil bir varlıktır, güçlü olmak bunu gerektirir. Kimseye ihtiyacın yok, zamanı gelene kadar ailene itaat et ama paranı kazanır kazanmaz evden ayrıl ve hayatına tamamen yalnız devam et. Yalnızlık iyidir, yalnızlığı sevin.

Yalnızlık oldukça doğal ve ruha iyi gelen bir durumdur. Arkadaş, sevgili, aile, eş ve dost gibi kavramlar sosyalistlerin dayatması olan ögelerdir. İnsan bencil bir varlıktır, güçlü olmak bunu gerektirir. Kimseye ihtiyacın yok, zamanı gelene kadar ailene itaat et ama paranı kazanır kazanmaz evden ayrıl ve hayatına tamamen yalnız devam et. Yalnızlık iyidir, yalnızlığı sevin.
Ya kardeşim seni her konuda görüyorum da, adam yalnız olmak istemiyor ve buna çare istiyor, kimse senin asosyal yaşantını benimsemek zorunda değil. İnsanlara yardım etmeyeceksen konudan uzak durmanı tavsiye ediyorum. Sana karşı ilk ve son yanıtımdır iyi forumlar.

Yaşadıklarınızı ben de sizin yaşlarınızdayken yaşamıştım intihar girişiminde bulunup başarısız olmuştum sonrasında da ailem zorla psikoloğa götürmüştü ama hiçbir faydası olmadı. Tek yapabiliceğiniz şey bir hayal kurmak ve o hayaliniz için çalışmak. Kitap okuyarak, hobilerinizle ilgilenerek, derslerinize günlük tekrarlar yaparak hayatınızı geçirin başka yapılabilecek bir şey yok. YouTube'da filozofların yaşam üzerine konuşmaları oluyor onları da dinleyebilirsiniz yardımcı olur.

Benimki başarılı olmuştu ama teyzem direk hastaneye yetiştirince.
:) öldüm geri geldim ölüm güzel şeydir yaşamasını bilene.

İnsanlara yardım etmeyeceksen konudan uzak durmanı tavsiye ediyorum.
Yardım ediyorum. Bazen bir soruyu çözemezsin ve üzülürsün ama sınıfın en çalışkanı "ben şu soruyu çözemedim çok zordu" deyince içine bir rahatlama gelir. Ben bunu sağlıyorum. Asosyal olmak çok güzel bir şey bu arada, tavsiye ederim.

Sizin ki kadar olmasa da ben de öyleyim fakat alışmak lazım bende keyif alamıyorum ama bir şekilde idare ediyorum maalesef.
Bir yerden sonra idare de edilmiyor da olsun hocam en azından yalnız değimişim.
Öneri için sağolun bakacağım. İntihar girişiminizi merak ettim hocam özel değilse anlatır mısınız?
Kimseye ihtiyacın olmaması ve yalnızlık ayrı şeyler. Yani evet yalnızlık güzel ama tercih olduğu zaman güzel. Tercih olmadığı durumlarda veya işte "Kalabalığın içinde yalnız hissetmek" durumunda olduğunda iyi olduğunu sanmıyorum. Sonuçta yalnızlık çevrendeki insan sayısıyla alakalı değil. Yalnız hissediyorsan yalnızsındır. Demek ki ruhsal açıdan bi şeyler paylaşabildiğin kimse yok zaten böyle biri yoksa da milyonlar olsa fark etmez bence.
Benimki başarılı olmuştu ama teyzem direk hastaneye yetiştirince.
:) öldüm geri geldim ölüm güzel şeydir yaşamasını bilene.
Geçmiş olsun hocam. Yaşama dönmek güzel miydi bari?

Bir yerden sonra idare de edilmiyor da olsun hocam en azından yalnız değimişim.

Öneri için sağ olun bakacağım. İntihar girişiminizi merak ettim hocam özel değilse anlatır mısınız?

Kimseye ihtiyacın olmaması ve yalnızlık ayrı şeyler. Yani evet yalnızlık güzel ama tercih olduğu zaman güzel. Tercih olmadığı durumlarda veya işte "kalabalığın içinde yalnız hissetmek" durumunda olduğunda iyi olduğunu sanmıyorum. Sonuçta yalnızlık çevrendeki insan sayısıyla alakalı değil. Yalnız hissediyorsan yalnızsındır. Demek ki ruhsal açıdan bir şeyler paylaşabildiğin kimse yok zaten böyle biri yoksa da milyonlar olsa fark etmez bence.

Geçmiş olsun hocam. Yaşama dönmek güzel miydi bari?

Ne güzeli hocam dua edik ölek diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı