Yamaha YZF R3 ile motora başlanır mı?

mhk_2

Femtopat
Daha fazla  
Yeni Yamaha YZF R3'ün tasarımı yayınlandıktan sonra almayı düşünmeye başladım kendime ait ilk motorum olacak eğer ki parayı denkleştirip alabilir isem.
Daha önceden scooter tecrübem az da olsa var lakin hiç vitesli motosiklet kullanmadım ve 321CC'lik bir makine ile 100CC'lik scooter bir olamaz bunun farkındayım trafik konusunda ise otomobil ile biraz tecrübem var aynı anda bu pek etki eder mi bilmiyorum lakin otomobil simülasyonlarında daha önce yarışmışlığım var ki derecede elde etmiştim.
Bir husus daha boy ve kilo ne kadar olmalı kendim 173 55-60 Kg'ım boyumun yeteceğini biliyorum ama kilo önemli midir bunu merak ediyorum.
Bir de A2 ehliyet sınavında 8 çizmeye çok fazla zor diyeni gördüm ama gözüme o kadar da korkutucu görünmüyor eğer ki zor ise püf noktaları nelerdir?

Dosya Ekleri

• 2025-Yamaha-YZF-R320-EU-Icon_Blue-Action-002-03.jpg
    2025-Yamaha-YZF-R320-EU-Icon_Blue-Action-002-03.jpg
    201,8 KB · Görüntüleme: 34
  • 2025-Yamaha-YZF-R320-EU-Midnight_Black-Studio-007-03.jpg
    2025-Yamaha-YZF-R320-EU-Midnight_Black-Studio-007-03.jpg
    126,5 KB · Görüntüleme: 27
Türkiye şartlarında r3 kadar saçma bir makine yok. R25 tercih edin çünkü 250c olduğu için daha düşük vergi diliminde kalıyor ve 50cc için fiyat 100 binden daha fazla artıyor. Hemen hemen aynı paraya ninja 500 alınabiliyor. Bence tercih edilmez.

Başlamamalısın reis, 8 çizmek en basit şey bende ay sonu sınava gireceğim parkuru 20 kere yapıp 20'sinde de başarılı olmuşumdur bakışı düzgün yap rolantide git yeterli, ek olarak 250CC motosiklet ile de başlamamalısın kendine hafif düşük ccli bir vitesli motosiklet bakmalısın ya da uygun fiyatlı Hintler sıfır NS200 alabilirsin ya da Benelli125s.

Türkiye şartlarında R3 kadar saçma bir makine yok. R25 tercih edin çünkü 250C olduğu için daha düşük vergi diliminde kalıyor ve 50CC için fiyat 100 binden daha fazla artıyor. Hemen hemen aynı paraya ninja 500 alınabiliyor. Bence tercih edilmez.

R25'in daha karlı olduğunu biliyorum ama nedense isminden ya da kullanıcı kitlesiden bilemiyorum bana bir itici geliyor ama tipi falan da güzel yanı o yüzden R3 düşünüyordum ama R25'te R3 ile aynı kasa gelirse ona da açığım umarım gelir.

Başlamamalısın reis, 8 çizmek en basit şey bende ay sonu sınava gireceğim parkuru 20 kere yapıp 20'sinde de başarılı olmuşumdur bakışı düzgün yap rolantide git yeterli, ek olarak 250CC motosiklet ile de başlamamalısın kendine hafif düşük ccli bir vitesli motosiklet bakmalısın ya da uygun fiyatlı Hintler sıfır NS200 alabilirsin ya da Benelli125s.
Bı arkadaşla konuştum onda 250'lik naked bir motor var idi bi denicem bu hafta inşAllah eğerki gaz tepkisi sert gelir ise 125'e yönelebilirim, ama asıl merağım kilonun düşük olması motorun dengesini etkiler mi? Fiziken bana etkilemez gibi geliyor lakin bu işi uzun yıllardır yapan kişilerden fikir almak daha güzel olur.

R25'in daha karlı olduğunu biliyorum ama nedense isminden ya da kullanıcı kitlesiden bilemiyorum bana bir itici geliyor ama tipi falan da güzel yanı o yüzden R3 düşünüyordum ama R25'te R3 ile aynı kasa gelirse ona da açığım umarım gelir.

Bir arkadaşla konuştum onda 250'lik naked bir motor var idi bir deneyeceğim bu hafta inşallah eğer ki gaz tepkisi sert gelir ise 125'e yönelebilirim, ama asıl merakım kilonun düşük olması motorun dengesini etkiler mi? Fiziken bana etkilemez gibi geliyor lakin bu işi uzun yıllardır yapan kişilerden fikir almak daha güzel olur.

Söylemeyi unutmuşum 125'lik istemiyor olmamın sebebi büyük ihtimal ile gelecek yıl yurt dışına çıkacağım üniversite için bari güzel bir motor alayımda yanımda götüre bileyim diyorum bir de yurt dışında bildiğim kadarı ile R25 değil R3 var orada sıkıntı çekmemek içinde bunu düşünmüştüm hız konusunda ise trafikte kuralları harfiyen uygulayan biriyim ki zaten az kilometre yaptığım için rodajı büyük ihtimal 3 hafta-1 ay sürer o ara alışabilirim sanırsam.

Son düzenleme:
Kasaları zaten aynı. Hatta birebir aynı motorlar. R25 bizim gibi geri kalmış cc tabanlı vergilendirme sistemi olan ülkeler için, vergi dilimi altında kalıp daha ucuz satılsın diye üretiliyor. Bizde 250 olan çoğu motor avrupada 300. r3, mt3, crf300rally, cb300r. Bunlar bizimkilerle aynı şasiye sahip ancak bizimkilerde motor 250cc. R3 de R25 ile aynı. Sadece motoru farklı.

Kasaları zaten aynı. Hatta birebir aynı motorlar. R25 bizim gibi geri kalmış CC tabanlı vergilendirme sistemi olan ülkeler için, vergi dilimi altında kalıp daha ucuz satılsın diye üretiliyor. Bizde 250 olan çoğu motor Avrupa'da 300. R3, MT3, cRF300RALly, CB300r. Bunlar bizimkilerle aynı şasiye sahip ancak bizimkilerde motor 250CC. R3 de R25 ile aynı. Sadece motoru farklı.

Abi peki rodajı kaç vakitte bitiririm sadece okul ev yaparak ortalama, hız tutkum yok o yüzden otobana pek çıkmayı düşünmüyorum ya da Max kaç devirde gitmek lazımdır 7-8 iyidir diyorlardı doğru mudur? Ya da rodaj bitene kadar 250 CC'ye alişabilir miyim?

Abi peki rodajı kaç vakitte bitiririm sadece okul ev yaparak ortalama, hız tutkum yok o yüzden otobana pek çıkmayı düşünmüyorum ya da Max kaç devirde gitmek lazımdır 7-8 iyidir diyorlardı doğru mudur? Ya da rodaj bitene kadar 250 CC'ye alişabilir miyim?
R25 için rodaj bilgileri kullanım kitapçığında şu şekilde;

Motorun alıştırılmasıİlk 1600 km (1000 mil), yeni motorunperformansı ve ömrü için en önemlidönemdir. Bu nedenle aşağıdaki önerileri okumalı ve göz önünde bulundurmalısınız.Motor daha çok yeni olduğundan ilk1600 km’de (1000 mil) aşırı zorlanmamalıdır. Bu evrede motorun parçaları sürtünme nedeniyle çapaklardanarınır ve çalışma boşlukları bir düzene girer. Bu dönemde aşırı devirden,uzun süreli tam gazla sürüşten ve motorun aşırı ısınmasına neden olacakdurumlardan kaçınılmalıdır.0–1000 km (0–600 mil)Motosikleti 7000 d/dk üzerinde uzunsüre kullanmaktan kaçının. DİKKAT:1.000 km (600 mil) sürüş sonrasında motor yağı değiştirilmeli ve yağfiltresi veya filtre elemanı değiştirilmelidir.1000–1600 km (600–1000 mil)Motosikleti 8400 d/dk üzerinde uzunsüre kullanmaktan kaçının.1600 km (1000 mil) ve sonrasıMotosiklet artık normal şekilde kullanılabilir

Yani ne kadar uzun süreceğini bilmem de, 1600km sürüyor. 250ccye alışmak kolay ancak r25 yüksek süratlere çıkabildiği için esas tehlike alıştıktan sonra başlıyor. Ben bunu artık çok iyi kullanıyorum deyip gazladıktan sonra karşına çıkan ilk tehlikede patlıyorsun genelde. O yüzden başlangıç için istesen de gidemeyen makineler önerilir. Kendinden eminsen başlanmayacak motor değil. Ben 400cc ile başladım ve motora başlayalı yaklaşık 30-35bin km tecrübem oldu.

Herşeyden öte motoru devirirsen masrafı büyük olur. Kaza yaparsan demiyorum bak. Sadece durduğu yerde devrilse bile grenajlar kırılıyor ve yüksek masraflar çıkıyor. O yüzden genelde başlangıç motoru olarak naked önerilir.

R25 için rodaj bilgileri kullanım kitapçığında şu şekilde;

Motorun alıştırılmasıilk 1600 km (1000 mil), yeni motorunperformansı ve ömrü için en önemlidönemdir. Bu nedenle aşağıdaki önerileri okumalı ve göz önünde bulundurmalısınız. Motor daha çok yeni olduğundan ILK1600 Km'de (1000 mil) aşırı zorlanmamalıdır. Bu evrede motorun parçaları sürtünme nedeniyle çapaklardanarınır ve çalışma boşlukları bir düzene girer. Bu dönemde aşırı devirden, uzun süreli tam gazla sürüşten ve motorun aşırı ısınmasına neden olacakdurumlardan kaçınılmalıdır. 0–1000 km (0–600 mil)motosikleti 7000 d/dk üzerinde uzunsüre kullanmaktan kaçının. Dikkat:1.000 km (600 mil) sürüş sonrasında motor yağı değiştirilmeli ve yağfiltresi veya filtre elemanı değiştirilmelidir. 1000–1600 km (600–1000 mil)motosikleti 8400 d/dk üzerinde uzunsüre kullanmaktan kaçının. 1600 km (1000 mil) ve sonrasımotosiklet artık normal şekilde kullanılabilir.

Yani ne kadar uzun süreceğini bilmem de, 1600km sürüyor. 250CC'ye alışmak kolay ancak R25 yüksek süratlere çıkabildiği için esas tehlike alıştıktan sonra başlıyor. Ben bunu artık çok iyi kullanıyorum deyip gazladıktan sonra karşına çıkan ilk tehlikede patlıyorsun genelde. O yüzden başlangıç için istesen de gidemeyen makineler önerilir. Kendinden eminsen başlanmayacak motor değil. Ben 400CC ile başladım ve motora başlayalı yaklaşık 30-35bin km tecrübem oldu.

Her şeyden öte motoru devirirsen masrafı büyük olur. Kaza yaparsan demiyorum bak. Sadece durduğu yerde devrilse bile grenajlar kırılıyor ve yüksek masraflar çıkıyor. O yüzden genelde başlangıç motoru olarak naked önerilir.

Sağ ol bilgiler için zaten hız tutkum yok
1600 Km'yi 2-2.5 ay civarında bitiririm devirme konusunda arkadaşlarımın motorlarını devire devire tecrübelendim :) az çok neden düştüğünü anlayabiliyorum.
Ama grenaj parası vermekten korkum yok yine de. Çok sağ ol bilgiler için.

Bı arkadaşla konuştum onda 250'lik naked bir motor var idi bi denicem bu hafta inşAllah eğerki gaz tepkisi sert gelir ise 125'e yönelebilirim, ama asıl merağım kilonun düşük olması motorun dengesini etkiler mi? Fiziken bana etkilemez gibi geliyor lakin bu işi uzun yıllardır yapan kişilerden fikir almak daha güzel olur.

Söylemeyi unutmuşum 125'lik istemiyor olmamın sebebi büyük ihtimal ile gelecek yıl yurt dışına çıkacağım üniversite için bari güzel bir motor alayımda yanımda götüre bileyim diyorum bir de yurt dışında bildiğim kadarı ile R25 değil R3 var orada sıkıntı çekmemek içinde bunu düşünmüştüm hız konusunda ise trafikte kuralları harfiyen uygulayan biriyim ki zaten az kilometre yaptığım için rodajı büyük ihtimal 3 hafta-1 ay sürer o ara alışabilirim sanırsam.
125lik istiyorsanız benelli 125s'e bakın ben de onu aldım 200lükle başlamak isterseniz pulsar ns200 alıp keyfinize bakın

Yeni konular

Geri
Yukarı