IWinChesTeR
Megapat
Daha fazla
- RAM
- G skill Trident 6400 Mhz x2 16Gb Ram
- Ekran kartı
- Sapphire Nitro+ 6700XT 12GB
- Anakart
- MSİ B650 TOMAHAWK
- İşlemci
- RYZEN 5 7600
Merhaba arkadaşlar, benim aklıma takılan bir soru var.
MSI B650 Tomahawk model bir anakartım var.
Linkteki braketi kullanmak için anakartın ayaklarını sökmüştüm. Yanlışlıkla geri onu takmaya çalışırken, işlemci üstünde değildi. Çok ufak bir hata sonucu anakart işlemci PIN’i yamuldu, 5-6 tane. Sonra ben bununla yaklaşık 4 saat titizlikle düzelttim fakat içimde bir şüphe var. Bu işte uzman, bilen arkadaşları etiketleyin, bilgilenelim.
Şöyle, ben bu pinleri düzeltebildiğim kadar düzelttim ve sistem çalışıyor, sıfır sıkıntı. Hatta şu an boşta 35 derece.
Yükte 60 derece oluyor, max.
Fakat aklımdaki soru şu: sistemde takılı olan 7600 işlemci ve update yapmayı düşünüyorum, 7800X3D ya da 9800X3D. Bu işlemciler 7600’a göre çok güç çekebileceği için…
Kısacası, şu 7600’da o pinlere tam ihtiyaç duymayıp, işlemci yükseltince ihtiyaç duyup sisteme bir zarar verme ya da düzgün çalıştırmama gibi bir durum söz konusu olur mu? Fotoğrafları atacağım ilk hali, son hali şeklinde ve bunu yapalı aylar oluyor, hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Oyunda, stres testinde ama aklımda o şüphe var, pek emin değilim. Anakart aslında çok iyi ama işte emin olamıyorum.
MSI B650 Tomahawk model bir anakartım var.
http://[URL='https://www.amazon.com...-Bending/dp/B0CYQ3LDML/ref=sr_1_4?sr=8-4[/URL
]Linkteki braketi kullanmak için anakartın ayaklarını sökmüştüm. Yanlışlıkla geri onu takmaya çalışırken, işlemci üstünde değildi. Çok ufak bir hata sonucu anakart işlemci PIN’i yamuldu, 5-6 tane. Sonra ben bununla yaklaşık 4 saat titizlikle düzelttim fakat içimde bir şüphe var. Bu işte uzman, bilen arkadaşları etiketleyin, bilgilenelim.
Şöyle, ben bu pinleri düzeltebildiğim kadar düzelttim ve sistem çalışıyor, sıfır sıkıntı. Hatta şu an boşta 35 derece.
Yükte 60 derece oluyor, max.
Fakat aklımdaki soru şu: sistemde takılı olan 7600 işlemci ve update yapmayı düşünüyorum, 7800X3D ya da 9800X3D. Bu işlemciler 7600’a göre çok güç çekebileceği için…
Kısacası, şu 7600’da o pinlere tam ihtiyaç duymayıp, işlemci yükseltince ihtiyaç duyup sisteme bir zarar verme ya da düzgün çalıştırmama gibi bir durum söz konusu olur mu? Fotoğrafları atacağım ilk hali, son hali şeklinde ve bunu yapalı aylar oluyor, hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Oyunda, stres testinde ama aklımda o şüphe var, pek emin değilim. Anakart aslında çok iyi ama işte emin olamıyorum.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: