Yanan PSU veya anakart diğer parçalara zarar verir mi?

Belli bir ücret karşılığı derken ?

Dostum kuzen Intel sistemden anlıyor. AMD toplayınca afalladı. İşlemciyi acaba ters mi taktı diye düşünmüyor değilim . Ama üstüne sıvı soğutucu da takti. Kasa anakartamı değdi bu kablo birşeye mi değdi hiç fikrim yok. Aklımda deli sorular, nereden zarar geldi buna diye düşünüyorum

Gençler anlıyorsanız konudan ayrılmaynı da sıkıntımı anlasam yeter

Etrafınızda güvenilir bir internet cafe var ise bilgisayarı alın ve oraya götürün.
Mutlaka bilgisayar bileşenleri satıyordur.
Sorununuzu anlatın.
Bazı cafeler para bile almıyor ama alırsa da 10-20 lira verin.
Sisteminize yeni bir güç kaynağı bağlayın ve çalıştırın.
Bakın bakalım çalışıyor mu bileşenlerin değerleri normal mi?

En net şekilde böyle anlarsınız.

Hocam kablolama dan anladığım soylenezmez

İşlemciyi ters oturtmuş olabilir diye düşünüyorum ama o zaman yerine oturmaz dı işlemci yazısı yan bakıyordu sanırsam
Hocam en iyisi götürün internet kafeye, teker teker kontrol etsinler. İçinizi kemireceğinize test edin. Muhtemelen anakarta da bir şey olmamıştır.

Anladığım kadarıyla şu an sistem hiç hayat belirtisi vermiyor? İşlemciyi ters takacak kadar acemi olacağını zannetmiyorum, kaldıki işlemci öyle kolay kolay ters takılamaz, baya güç harcaması gerekir. Bence sistemi iyice kontrol edin, kablo girişleri yanlış takılmış olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı