Yangınlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son 2 senedir içinde bulunduğumuz durumdan dolayı olumsuz etkilenen T.C. vatandaşının psikolojisi kötü ekonomi, bozulan demografik yapı, her gün alay edilircesine yapılan saçma yetkili hareketleri, büyük çaplı hırsızlıkları görmesine rağmen bir şey yapamama gibi sayamadığım birçok etkenden altüst olmuşken şimdi de kalan tek şeyimiz olan ülkemizin cayır cayır yanması sizce nasıl hissettirebilir? Bu kadar insan evini kaybederken, hayvanlar yanarak ölürken, ormanlarımızı kaybederken devletin başka ülkelere dilenecek kadar çaresiz olması ya da çaresiz olmak istemesi o kadar moral bozucu ki. Kimin yaptığını yakın zamanda net bir şekilde öğrenebilir miyiz bilmiyorum. Fakat bu yangına neden olanlar kadar müdahale etmesi gerekirken kılını bile kıpırdatmayan şahıslar da suçludur.
 
Ben kundaklamadan çok doğal olarak yangınların oluştuğunu düşünüyorum veya daha ihtimalli görüyorum. Eş zamanlı olarak diğer Akdeniz ülkelerinde Türkiye gibi çok sayıda yangının çıkması bunu gösteriyor bence.
 
İster kasıtlı olsun, ister ihmal yangınlar insan eliyle çıkıyor. Kundaklama varsa PKK´lılar, ormanlarda kalan düzensiz göçmenler veya akli dengesi bozuk kişiler çıkarmış olabilir. Kasıt yoksa bile yine kampçıların vs. bıraktıkları şişeler, sigara izmaritleri sebep olmuş olabilir. Hiçbiri değilse yine insanların sebep olduğu küresel ısınmadan kaynaklanan aşırı sıcaklardan yangınlar çıkmış olabilir. Hangi ihtimali kabul ederseniz edin yine işin içinde insan faktörü bulunuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı