Yanlış bilgi verenler neden linçleniyor?

Hakim olmadığı konuda sallayıp duran, uyarılara rağmen millete saldırıp araştırmaktan gocunan, baskın çıktığı zaman da insanların "değerli" verilerini kaybetmesine ya da çok hatalı kararlar vermesine neden olanlarda sağduyu mu var ki bizde onlar için olsun? Geçmişte moderatör linçlemişliğim bile var çünkü onun daha da dikkatli davranması gerekiyordu. Moderatör yanlış bir şey yazmışsa bunun tersini nasıl anlatacaksın? Baskın çıkmak zorundasın, bunun da bazı zamanlarda başka yolu yok.
Moderatör linçlemiş birisiyle aramı bozmasam iyi olur(!) Bu önemli yeteneğinden yararlanabilir miyim? 😂
 
Son düzenleme:
Taşınabilirlik isteyen birine hâlâ o paraya masaüstü sistem toplanır diyen karbon tabanlı (burası şüpheli) canlılar var... Bunlar linç olduğu halde devam edebiliyor, linç olmasa neler olur bir düşün.
ITX sistem toplanır çözüm bol. Tabi öyle yazanlar onları kast etmiyor o ayrı mesele.
 
Bazı konularda görüyorum hep, yeni başlayan arkadaşlar yanlış bilgi verince anında "kahkaha", "sinir" emojileri alınıyor ve linçleniyorlar. İçten içe acı yaşadıklarını biliyorum bazı üyelerin. Yanlış bilgi verenler linçlenmemeli, doğru bilgi öğretilmeli. Moderatör arkadaşlarımdan bir çağrım var. Lütfen bu davranışları sergileyen kişilere uyarı atınız veya sözlü olarak uyarınız.
Rapor edebilirsin. Emin ol gereğini yapıyor moderatörler.
 
ITX sistem toplanır çözüm bol. Tabi öyle yazanlar onları kast etmiyor o ayrı mesele.
Tabii canım, ITX sistem toplarım ve yurtdışına ya da tatile giderken bir çantada ITX kasa sırtımda da monitör/klavye/fare ile gezerim. "Taşınabilirlik" demek bir kasanın yerinden kaldırılabilmesi demek değil, full tower kasa bile taşınabilir o zaman. Kime göre neye göre? Laptop isteyen birine "masaüstü al o parayla" diyen görünce bir güzel banlatıyorum ki anlatamam, içimin yağları eriyor sonra.
 
Doğrusu öğretilmeli, zaten biz bir teknoloji forumundayız. İnsanlara yardım etmek için bulunuyoruz burada.
Doğrusu bilmeyene öğretilir. Biliyormuş gibi yalan yanlış bilgi verene değil. Konuyu takip et butonu var. Ona basar. Doğru cevap geldiğinde öğrenir.
Yanlış bilgi verildiğinde konu sahibi o yanlış bilgiye göre hareket ediyor. Hiç hoş değil.
 
Yanlış bilginin derecesi var. Eğer yanlış bilgi bir öneri konusunda kişinin tercihini etkileyecek çapta değil sadece kulaktan dolma arkadaşlardan, bakkallardan(bazı bakkalların müşteriyi etkilemek adına söylemeyeceği yalan yok) duyduklarını genel geçer sanmaları neticesinde ise, verilecek tepkinin dozajı sınırlı tutulabilir. Bunun için yanlış bilgi sahibi kişinin uyarı almadan öncesine kadar verdiği yanlış bilgiyi ısrarla savunmaması lazım. Etki tepkiyi doğurur.
 
Tabii canım, ITX sistem toplarım ve yurtdışına giderken bir çantada ITX kasa sırtımda da monitör/klavye/fare ile gezerim. "Taşınabilirlik" demek bir kasanın yerinden kaldırılabilmesi demek değil, full tower kasa bile taşınabilir o zaman. Kime göre neye göre? Laptop isteyen birine "masaüstü al o parayla" diyen görünce bir güzel banlatıyorum ki anlatamam, içimin yağları eriyor sonra.
Taşınabilir sistem adı altında konular açılıyor yoksa laptop konularına loisteyene bu paraya gidin "Bu paraya ITX alın" yazmıyorum 🤣

NR200, taşınabilir 15.6 inch monitör, %60 kablosuz klavye, kablosuz mouse desek taşınırken diye düşünüyorum tabi ağırlık ayrı mesele.

Yurt dışı biraz "Epik" kalıyor çoğu taşınabilir isteyen kişi bunları yapmıyor.
 
Birileri beni linçler diye ürün önermiyorum. Önerirsem ne olur peki? 1 gündür~ cevap verilmeyen konulara herkes birden bir şey yazmaya başlar.
 
@Sylveon Yurt dışı epik kalıyor diyorsun da şehirler arasında (üniversite/ev/iş) uçakla ya da otobüsle herkes seyahat ediyor. Kaç kişi laptop için bütçeye sahipken kasa+monitör+çevre birimlerini bir şehirden ötekine ya da evinden okuluna taşır? Benim tanıdığım kişi sayısı 4-5 tane, onların da laptop alacak bütçesi olsa düşünmeden alırlardı.

Bir ürünü alırken tek kriter fiyata göre performans değil. Kişinin taşınabilirlik kriteri fiyat/performanstan daha yüksek ki laptop istiyor.

Not: Yakında 30 bin TL bütçe ile laptop önerisi diye bir konu açacağım. O konuda çok kişinin kellesi uçacak banlarla. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı