Yanlış bilgi verenler neden linçleniyor?

@Yararsız Üye geçmişte bazı oyun laptopları şuna emin ol taşınabilir değildi insana hamallık yaptıracak çapta ağırlıktaydı. Bildiğin sırt çantasında kişiye tuğla taşıyormuş hissi verdiriyordu. Şimdi laptop piyasasına pek hakim değilim belki oyun laptopları o çapta ağırlığa sahip değildir ama geçmişte böyle bir gerçek önümüzde duruyor. Gelecekte ise taşınabilir monitörlerin yaygınlaşması neticesinde mobilize desktop PC kavramı literatüre iyice yerleşebilir.
 
@CJack60 Burada 3 tane problem var;

1: Laptop için konu açan herkes tuğla gibi oyuncu cihazları için konu açmıyor.
2: Geçmişte de gayet hafif ve ince oyuncu cihazları vardı.
3: Tuğla gibi denilen cihazlar bile en azından tek çantada sırtta toplasan 4-5 kg. ağırlıkla taşınıyor. ITX sistem ve çevre birimlerinin ağırlıkları toplamda bunun kaç katı? İşin içinde monitörü de var, klavyesi de faresi de...

Kısacası dizüstü bilgisayarlar kısmında açılan bir konuda kişi "taşınabilirlik" benim için önemli diyorsa bunun haricindeki her öneri konu dışı ve yanlış yönlendirmedir. Yakında elimdeki cihazı daha az ısınan başka bir şeyle değiştirmek için konu açacağım. Orada 30-35 bin TL bütçeyi görüp de bana masaüstü önerecek kişilere şimdiden geçmiş olsun diyorum.
 
Spam yapılmadıkça uyarı söz konusu değil. Spam yapılırsa raporlayın, ifade bırakma yasağı ile sonuçlanacaktır.
 
Hoşlarına gidiyor çünkü birilerini linçlemek 💁‍♂️

Hatta biraz daha ileri gideyim içlerinin yağı eriyor. Sevdikleri çikolatayı yemiş kadar oluyorlar linç atınca.
 
Son düzenleme:
@Sylveon Yurt dışı epik kalıyor diyorsun da şehirler arasında (üniversite/ev/iş) uçakla ya da otobüsle herkes seyahat ediyor. Kaç kişi laptop için bütçeye sahipken kasa+monitör+çevre birimlerini bir şehirden ötekine ya da evinden okuluna taşır? Benim tanıdığım kişi sayısı 4-5 tane, onların da laptop alacak bütçesi olsa düşünmeden alırlardı.
Performansa önem veren kişi küçük bir kasayı taşır pek takılmaz diye düşünüyorum. Oyuncu adı altında satılan laptopların ömrü çok uzun olmuyor ve alanlar daha sonra keşke diyor.

Not: Yakında 30 bin TL bütçe ile laptop önerisi diye bir konu açacağım. O konuda çok kişinin kellesi uçacak banlarla. :D
Zaten o paraya ha laptop alanın kendi canavar PC vardır zaten ve imza açıklıyor 😀

Ağırlık konusu iki katı olabiliyor seçilen kasa ve parçalara göre.

Merak etmeyin forum üzerinde bu paraya laptop alınmaz çok taşınabilir istiyorsanız ITX sistem toplayın diyecek çıkmaz.
 
@Yararsız Üye

1-) O konuda ITX ısrarı gereksiz olur katılıyorum.
2-) O özelliklerdeki oyun laptopları nispeten pahalıydı. Bütçesi sınırlı olmayan birine onun yerine masaüstü al denmez.
3-) Elbette bir desktop PC laptop etmez ne kadar hafif ve taşınabilir de olsa tutup sahilde çimlerde desktop açıp kullanmak bir laptop kadar pratik olmayacak priz ihtiyacı her gittiğin yerde önüne sorun çıkaracaktır. Böyle tercih yapacak kişiler de bu durumu hesaba alacak kişiler olmalıdır.
 
Performansa önem veren kişi küçük bir kasayı taşır pek takılmaz diye düşünüyorum. Oyuncu adı altında satılan laptopların ömrü çok uzun olmuyor ve alanlar daha sonra keşke diyor.
Oturduğu evinde hiç cihazı yerinden kaldırmadan oyun oynamak için laptop isteyenlere denk geliyorsan burası ayrı konu. Bunun için de direkt "o paraya masaüstü sistem topla" denmez, hangi amaçla ve hangi şartlarda kullanacağıyla ilgili soru sormak gerekiyor. Şu ana kadar bu şekilde soran sadece birkaç kişiye denk geldim. Geri kalanı direkt "masaüstü topla" diye dalıyorlar konuya.

Merak etmeyin forum üzerinde bu paraya laptop alınmaz çok taşınabilir istiyorsanız ITX sistem toplayın diyecek çıkmaz.
Sisteme yeni nesil 2 tane ekran kartı al, SLI yap diyen çıkarsa şaşırmam. Geçmişte ne tavsiyeler gördüm. Mesela "en fazla" 2.5 kilogramlık laptop istediğini belirtene 5.5 kilogramlık Alienware öneren bile vardı. Adaptör boyutu falan toplamda çantada en az 4 kilogram fazlası olur. 5-6 saatlik pil süresi istediğini belirtene "o bütçeyle MSI al, GTX1080 var" diyen de gördüm...
 
Yanlış bilgi veriyorsa ona doğrusu budur deyip yol göstermek gerek. Linç etmek yanlış tabiki ama yanlışta inat ediliyorsa da yapacak bir şey yok.
 

Geri
Yukarı