Yanlis BIOS güncellemesinden sonra bilgisayar açılmıyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Yanlış BIOS atma hatamdan sonra kasa açılmamaya başladı. Tuşa bastığımda hiçbir şey olmuyor. Tornavida, anahtar ile anakart üzerinden açmayı denedim fakat bir şey olmadı yine. PSU Cooler Master Elite V3 600W, sistemi toplayalı birkaç ay oldu sadece. PSU'da mı sorun var yoksa kasa eski olduğu için tuşlarda bir problem olabilir mi?

Yanlış BIOS attıysanız anakarttaki BIOS çipine EPROM cihazıyla yeniden BIOS atılması gerek. Yani sizin yapacağınız bir şey yok tabi eğer Dual BIOS ya da Flashback özelliği yoksa.

Birkaç gün öncede VBIOS probleminiz vardı, merak ettim BIOS'ları nereden indiriyorsun?

Hocam bazı laptoplarda usb ye bios atıp sonra doğru dosya adı verince anakart kendine tekrardan bios atıyordu
Masaüstülerde varmı böyle bi olay bilmiyorum ama ingilizce forumlarda anakart adını yazıp ingilizce olarak yanlış bios attım diye aratın. Yoksa biosu makinaya bağlayıp yukardaki arkadaşın dediği gibi yapmanız gerekir. Makinada sizde haliyle bulunmayacak

İlk önce araştır anakartta back up bios var mı diye. Hatta anakart modelini ver bakalım bana. Eğer backup bios varsa belirli tuş kombinasyonları var onlara basınca yedek bios çipinden güncelleme yapar. Olmaz ise eeprom programmer ile bios flashlaman gerekecek.Bana da dua et lütfen. Çünkü 3 hafta önce biosu çökerttim. Programmer aldım. Fakat test mandalı entegrenin bacaklarını kırdı maalesef. Çıkma anakarttan almam gerekecek entegreyi.
Şunu da söyleyeyim. Bios gitmiş. sakın ama sakın diğer anakart parçalarına dokunma. Sorun bios çipinde unutma.

Son düzenleme:
Sistem 6 aylık ise o anakart ta dual bios ve bios flashback vardır ana kart modeline göre sitesinden uygun bios u indir fat32 formatlı usb diske aktar bilgisayar kapalı iken usb yi flashback usb soketine tak anakart kullanım kitapçığında yazar usb flash yine aynı şekilde anakart kitapçığımdaki usb flashback yönergelerini takip edin biosu falan çıkarmaya kalkmayın zaten yeni anakartlarda bios anakarta lehimli olur harici yükleme işlemine gerek kalmadığı için ama eski anakart ise anakartla birlikte bir bilgisayarcıya gidin

Arkadaşlar benim PC'ye de başka BIOS atılmış tamirciye vermiştim. MSI GP 62 atması gerekirken GP72 atmış. PC çalışıyor ama fanı bozuk ses geliyor üstüne klavye aydınlatması ve Wi-Fi batarya harddisk aydınlatması yanmıyor. Eski BIOS'u atmaya çalıştım atılmıyor. Ne yapmam lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı